Najdi forum

TREKING INDIJA

Meseca oktobra potujemo v Indijo in nacrtujemo tudi daljsi treking. Kam se najbolj splaca it?

Nas cilj do sedaj je okolica Darjeelinga,Gantoka…Ali ima kdo kaksne informacije glede tega – kaj se najbolj splaca vidt, koliksne so cene, kako je glede vremena ipd. Vse izkusnje dobrodosle:-)

LP, Neni

Kar se tiče oktobra je dober čas za obisk Indije! Glede trekinga poznam Manali, Kulu vally in Ladakh (Zanskar vally, možen tudi rafting!)). Na naštetih lokacijah je trekin tudi dokaj dobro organiziran! Včasih je bil Kašmir (Srinagar) dobro izhodišče, vendar politične razmere (ugrabitve) sedaj tega ne dovoljujejo! Haridvar in izvir Gangesa z okolico je tudi zanimiv! Za trekinge sem se odločil, ko sem že dodobra spoznal Indijo, da bi pa tratil čas s plezanjem po hribih, medtem pa bi me čakala cela Indija Koromandija se mi je pa zdelo enostavno škoda časa! Darjeeling je krasen a tam nisem trekal, ker sem bil z motorjem in sem marsikam prišel z njim!
Cene za treking so odvisne predvsem od sposobnosti pogajanja in dogovorjenih detajlov (s konji, s svojo opremo, njihovo opremo, koliko časa, kakšna hrana…)!
LP!
Nomad
P.s.: Poišči v LP – treking v Himachal pradesh in Ladakh v Indiji, v veliki Indiji LP je tudi poglavje treking v Indiji!

Sama bi prisegla na Ladakh, zanimivi so tudi trekingi v Spiti in Kullu Valley. Veliko je odvisno od vremena – cesta do Leha bo oktorbra predvidoma že zaprta, zato bo pot do tja verjetno možna le še z letalom. Drugače pa poskusite okoli Manalija ali Dharamsale… Sicer pa si lahko trekking (odivsno od tega, koliko vas je) organiziratie tudi v lastni režiji. Najboljše se je na kraju samem pogovoriti s popotniki, ki so na trekingu že bili – in kot za vse v Indiji velja, da se splača malo povprašati naokrog, saj se lahko cene (pa tudi kakovost) zelo zelo razlikujejo. Srečno!

Midva sva hodila po okolici Manalija – Walley of Flowers, Dharmsala in okoli. Ne verjamem, da lahko kje najdeš boljšo destinacijo.

lp

bv

Živjo

Decembra sem bila v krajih, ki jih naštevaš- Darjeeling, Gangtok in še nekaj drugih krajev v Sikkimu. Na trekinge v gore sicer nisem šla, šla pa sem k Tsomgo Lake in Yumthang Valley in že kar sem tu videla, lahko rečem, da je pokrajina res fenomenalna. Kako super je lahko šele višje…V gorah… Že ob pogledu na Kangchendzongo te prime, da bi kar odhitel tja gor. Sama nisem šla, ker s seboj nisem imela primerne opreme, pa tudi pripravljena nisem bila na kaj takega in v Sikkim šla bolj z drugim namenom.
Priporočajo pa naslednje trekinge: Goechala Trek, Dzongri Trek, Singalila Trek, Greenlake Trek, Greenlake/ Yumesamdong, North Sikkim Trek.

Verjetno veš, da greš lahko v Sikkim (naprej od Darjeelinga) le z dovolilnico (je zastonj, dobiš jo lahko v Darjeelingu, Gangtoku,…), ki traja 15 dni, lahko si pa enkrat podaljšaš še za nadaljnih 15 dni.Ta dovolilnica velja le za določene kraje- Gangtok, Rumtek, Phodang, Pelling, Pemayangtse, Khecheperi & Tashiging – in če želiš naprej od tam si moraš priskrbeti posebno dovolilnico, ki je zelo draga. Po teh krajih, za katere potrebuješ posebno dovolilnico, moraš obvezno potovati z vodičem in največkrat v skupini najmanji štirih ljudi. V določenih krajih si lahko samo en dan. Dostop v Kangcendzonga National Park vključno z ledenikom Zemu je dovoljen le alpinističnim ekspedicijam. Ko enkrat zapustiš Sikkim, se ne smeš vanj vrniti 3 mesece.

Če te še kaj zanima, le vprašaj

LP Hera

Zivjo!

Verjetno se tudi jaz odpravljam na treking v tem delu Indije, glede na to da razmere v Nepalu zaradi maoistov niso ravno idealne.
Zanima pa me, kako je tu s prenocisci? V Nepalu vem da ni tezav k majo lodge, ali moras imeti tu s sabo sotor al kako?

Hvala za odgovor pa LP, Mateja

sem bil pred kratkim pa se je najbolje dobiti, če nisi ravno z drugega konca SLO.

Midva sva hodila po indijski Himalaji sama, brez organiziranih trekingov, pa se mi zdi, da je to veliko boljša varianta, kot neki organizirani trekingi.

lp

bv

Prenočišča na treku po Singalili so, v Sikimu imaš na treku proti Goecha la take prazne bajtice po taborih (brez postelj), kjer se da spat, ampak si jih znajo kake trekinške skupine bukirat in tako je obvezno imet s sabo šotor. Drugje ni nič, torej šotor. Nasploh se je treka po Sikimu treba lotit v organizaciji agencije, ki rihta dovoljenja (in vse ostalo: šotore, spalke, futr itd.). Za Goecha la rabiš dovoljenje za vstop v narodni park – verjetno bi se dal tega treka lotit tudi v lastni režiji, ampak jest se ga nisem, ker je prekomplicirano, čeprav sem sicer pristaš trekanja brez agencij; za Green Lake oz. ledenik Zemu pa rabiš posebno dovoljenje, ker je na zaprtem območju v severnem Sikimu in brez agencije sploh nimaš šans. So pa tudi ene variante za bolj nižinske treke v lastni režiji, kjer se gotovo najde tudi prenočišče in hrana na poti, ampak tega se pa nisem lotil.
Mogoče še to: teoretično se da na Singalili potegnit do Sikima. Ampak tam uradno ni vstopa v Sikim, tako da v praksi tega ni blo dobro delat. Zdaj sem na netu zasledil neke govorice, da naj bi bilo to mogoče. Če je res, bi bil to lahko en zlo čeden trek. Bo treba preverit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close