Najdi forum

ZOO-Dunaj!

Spodaj sem videla link na ZOO Dunaj in me je navdušila zamisel, da bi ta vikend odšli pogledat. Ali je katera že bila? Koliko ur je od Ljubljane oddaljeno? Kako se približno pride iz avtoceste, komplicirano?? Se da v ZOO kupiti tudi kaj za pojest? Dosti večji od Ljubljanskega? Vem da imam veliko vprašanj, a če je katera že bila bi mi zelo olajšala odločitev z odgovori.

Oila. Jst sm bla v ZOO na Dunaju. Men je blo fulllll ušeč. Lepo urejeno, zanimive živali, kot so koala, panda, pingvini…itd
Da se tut kej pojest, aja pa velik večji je od ljubljanskega.

Glede vožnje ne vem, ker smo šli na enodnevni izlet z agencijo in smo mel full ogledov.

lp

------------------------------------------- Nasmehni se, nekdo te ima rad=)

Super zoo, mi smo bili dvakrat, lahko si not cel dan, zelo zanimivo je hranjenje živali. Za jest je tud veliko notri.
Za cesto in čas pa poglej an auto route program ali pa na amzs pa ti narišejo in zračunajo.Za en dan se ti ne splača it na Dunaj.Vsaj dva, da greste en dan v živalski vrt en dan pa na Prater.

lepo se imejte, jest bi šla tud :))

lumpa

Mi smo bili na Dunaju 4 dni, za en dan se res ne splača, saj že za ZOO porabiš skoraj cel dan. Je prijeten, veliko zanimivih živali. Naši otroci so bili zelo navdušeni. Je pa živalski vrt v parku Schoenbrunn, ki ga težko zgrešiš, saj je dobro označeno. tudi za pojest dobiš, predvsem hitro prehrano v kioskih, sta pa notri tudi vsaj dve restavraciji.

Tudi mi smo konec avgusta obiskali tistega v Schoenbrunnu. Po velikosti ne vem ,če je kaj večji od tistega v Ljubljani je pa neprimerno boljše in lepše urejen. Poleg že omenjenih pand, koal ipd od nedavnega premorejo tudi polarium- klimatizirani kompleks za takoimenovane polarne živali (pingvini , tjulnji-zelo, zelo simpatični) ipd. Kar se tiče prehrane ni nobenega problema-nudijo vse ,od kioskov do takšnih in drugačnih, tematsko obarvanih restavracij.
Če boste izlet podaljšali še za kakšen dan, zelo priporočam obisk Museums quartirja-sklop muzejev moderne, arhitekturne ipd umetnosti katere del je tudi otroški muzej. Mi smo tam preživeli kar cel dan…je eno tako posebno vzdušje, tudi , če samo poležavaš na tudi za to namenjenih razstavljenih instalacijah v atriju…No da ne zaidem…kar se otroških muzejev so razstave tematsko in starostno razdeljene v dva sklopa 1-6 in 7-12 postavljene s poudarkom na sodelovanju in ustvarjanju otrok…
Preveri na http://www.mqw.at
lp p

Ne vem sicer kakšen je ZZO na Dunaju, ti pa iz prve roke povem za ZOO v LIgnanu (italijanska obala, od Trsta mogoče kakšnih 70 km), iz LJubljane vodi celo pot avtocesta in si tam v 1:50 uri noramalno hitre vožnje.
ZOO je izredno, izredno lep, urejen, živali lepe – čiste… skratka superca.
Mi smo bili v Lignanu na morju in en dopoldne preživeli tudi v ZOO-ju (vstopnina 14 EUR odrasli). Ko te ravno tam, greste lahko z otroci še v Guliverlandijo (celodnevna vstopnina na vse zabaviščne zadeve 14 EUR za odrasle), kjer lahko z otroci uganjate norčije, si ogledate čudovit akvarij… skratka …Lignano.

http://www.lignano.com/parco-zoo/
http://www.gulliverlandia.it/inglesetoto/secondaita/indice2.htm

LP Vesna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close