Grčija z avtodomom
Hello vsem potujočim 🙂
Zanima me, če ima kdo izmed vas izkušnje s potovanjem z avtodomom? Razmišljam namreč o najemu avtodoma (2+1 ali 2+2) za popotovanje po Grčiji…celina in otoki. Termin bi naj bil nekje junij 2005. Avtodom bi nas prišel cca. 250.000 za 14dni ostalih stroškov pa si niti še ne predstavljam, zato bi rabil kak nasvet. BTW s seboj bova imela tudi najino hčerkico, ki bo takrat štela dobro leto dni…
Hvala vsem.
LP,
rain
Mi potujemo kot družina štirih z lastnim kombijem, v katerem tudi spimo. Vsaj za nas je to najboljša izbira, saj smo popolnoma neodvisni, hkrati pa je kar naprej nekaj novega, v bistvu je to zelo živo potovanje. Bili smo že tudi dvakrat v Grčiji, toda z avtom ne na otokih, smo imeli pač druge destinacije. Enkrat smo šli s trajektom iz Benetk (za ceno in rezervacijo se pozanimaj na AMZS, splača se tudi vzeti camping on board), enkrat čez Jugoslavijo (draga varianta, saj smo si izbrali avtocesto-do Niša 70 evrov in enako nazaj (34000 sit), potem pa še čez Makedonijo, kjer so avtoceste tudi kar precej drage. V Grčiji so ceste neprimerno cenejše, čez severno Grčijo do Turčije celo zastonj. Običajno ne vozimo po avtocestah. V Grčiji lahko prespite skorajda povsod, vsaj mi nismo imeli nikakršnih problemov, no, na varnost morate že malo popaziti. Vem pa, da so trajekti do otokov zelo dragi(avtodom).
Torej, avtodom je za po Grčiji super rešitev, le finančno vas bo v vašem primeru kar precej udarilo, saj so najemi tovrstnih vozil prav neverjetno zasoljeni.
Če imate samo 14 dni časa, sploh ne razmišljajte o otokih. Tidu trajekti do otokov so zelo dragi, za avtodom verjetno še dražji kot za osebni avto.
Osebno mislim, da se potovanje z avtodomom v Grčiji ne izplača (finančno), saj je najem predrag: za ta denar lahko v Grčiji povsod dobite fino prenočišče v hotelu (ok, mogoče so letos Atene res dražje kot pred leti, potrebno preveriti).
Mi smo šotorili z 2 leti starim otrokom po celotni celinski Grčiji, z osebnim avtom, avtodoma nismo pogrešali.
lp
Ce ne pretiravas se da po Grciji potovati za 25 evrov po osebi na dan. Hrana stane prblizno isto kot v Sloveniji, zelenjava je cenejsa, mlecni in mesni izdelki obcutno drazji. Avtodom ti omogoca poceni preranjevanje, kot oskrbne baze priporocam Lidl (voda je tam enkrat cenejša). Izjemno priporocam polotok Mani na Peloponezu, sploh ce se vama dopadejo manj turisticna obmocja z veliko duse. Povecini brez problema spita zunaj, srecala bosta veliko kamperistov povecini italijane in francoze. Priporocam tudi plaze na Lefkadi (Porto Katsiki) in celinsko severo zahodno grcijo okrog Zagohorie. Dol gres s trajektom v Patras nazaj pa iz Igoumenitse ali pa obratno. Ce kupis karte dovolj zgodaj jih dobis ceneje.
Otoki z avtodomom so zelo drag projekt. Ne nekatere pa se vseeno da po kopnem (Lefkada…)
Ce te zanima natancnejse informacije pisi, lahko ti posljem seznam mest, kjer se preverjeno, da brezplačno kampirati.
lp
Ozbej
Mi smo mislili letos z avtodomom, pa smo si zaradi visokih stroškov najema premislili. Šli smo s svojim avtom, dva odrasla, otroka 4,5 in 3 leta. Spali smo nekaj v campih nekaj v sobah (vedno triposteljne sobe), zelo ugodno smo dobili tudi apartma (zelo lično urejen, 50 EUR za dve noči). Zdoma smo bili 16 dni (predvčerajšnjim smo prišli nazaj) in smo uspeli narediti pot od Igoumenitse do Korinta in v smeri ure okrog Peloponeza, vračali smo se iz Patrasa. V Atene nismo šli. Otoke po mojem lahko kar odmislite, časa bo najbrž premalo.
Stroški so odvisni od vaših potreb in zahtev. Mi smo jedli večinoma zunaj, vsako noč smo plačali za prenočišče (nismo recimo šotorili kar tako), ogledali smo si praktično vse (vstopnin se kar nabere), naredili skoraj 2000 km (bencin je poceni glede na ostalo Evropo, cene se gibljejo trenutno med 77 in 95 centi za liter, odvisno od črpalke). Čisto za vse (ladja, prenočišča, hrana, bencin, ogledi, kava in sladoled, nekaj drobnarij) smo zapravili cca 1500 EUR, točne računice še ni, znesek je pa tu nekje.
Forum je zaprt za komentiranje.