Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Krizarjenje po jadranu

Krizarjenje po jadranu

A kdo mogoce ve, katera agencija ponuja krizarjenje po jadranu? Se mi zdi, da so to ene lesene jadrnice, ki sprejmejo okrog 10 ljudi in imas gor polni penzion.

od teh je tudi:
http://www.katarina-line.hr/

če se ne motim ponuja to relax

http://www.relax.si

tudi ilirika ponuja, no ona je posrednica, drugače pa je to atlas tour

Priporocam Burin, navtično agencijo specializirnao za to podrocje.

http://www.burin-club.si

Da vam povem, da sem rezervirala krizarjenje pri Burinu in so bili ful fer, saj so mi jadrnico iz 118 000 sit znizali na 85 000.Hvala vsem-grem jadrat.

Mimica, jaz sem se v soboto vrnila iz Splita tudi potovala z Burinom, na katero ladijo pa gres, mogoce bos na isti, kot sem bila jaz?

Ce te kaj zanima odpisi!

Karmen

Midva greva na Adrio. Na kateri si bila pa ti in na kateri ruti? Cetudi nisi bila na isti, malo povej prosim, a ti je blo usec, a je kej na kar moram biti pozorna, kako je s pijaco na ladji, kaksno obleko-a je ze mraz zvecer………
Mimica

Halo Mimica!

Ja sva bila na ADRIJI in moram rect, da je bilo super, super dobro. Ko prideta v Split jo bosta ze oddalec vidla ker je najvecja v pristaniscu. Sparkirajta se kar pred ladijo in oddajta prtljago, katero vama bodo zanesli v kabino. Prejsnji teden nas je bilo samo 14 na ladiji in 7 posadke, tako, da je bilo super in nobene guzve pa se vsi smo se dobro razumeli.
ADRIJA vozi vedno po isti ruti to je Split-Vis-Hvar-Korcula-Dubrovnik-Mljet-Makarska -Split.
Nekaj nasvetov:
1.Kabine- so velike brez problema vzami zraven vse kar rabis, nekatere imajo zakonske postelje pod palubo kabine pa pograde. Midva sva imela kabino na palubi st.13 vse je bilo super edino se je cul generator in ko smo izpluli motor. vendar naju ni motilo, ker vsako noc spis v pristaniscu in je mir. V kabini je kopanica in velika lepa tus kabina.
2.Pijaco placas ekstra, vse si zapisujejo na koncu tedna pa placas. Je na nivoju cen v lokalih, mogoce kdaj pa kdaj celo ceneje na ladiji. Midva sva si vzela nekajsteklenic vode, ker voda je nesramno draga na ladiji 4xcene, kar placas v marketu. Drugace pa sva kar kupila v pristaniscih in pac malo naskrivaj odnesla na ladijo.
3. Kuhajo nesramno dobro, saj me vse hlace tiscijo.Nasa skupina je bila bolj morska in smo izglasovali, da smo jedli vsaki dan ribe ce na za kosilo pa za vecerjo. cela posadka je zelo usluzna in ni problema se prilagodit in ce se bo dalo bodo skuhali tudi kaj drugace.
4. na ladji ko pluje kar piha, sicer mi smo imeli zelo lepo vreme tako, da si v kopalkah celi dan. Zvecer pa je hladno, tako,da priporocam kaksen pulovercek in za bolj zmrzljive vetrovko.
5. Ob prihodu je potrebno placati kapitanu takso 21 EUR po osebi in oddati dokumente.

Kapitan je super in vsa posadka tudi, smo se nasmejali in je bilo lustno. Vsako jutro se izpluje nekje ob 7.30 , zajtrk je do 8.30. Je zgodaj ampak mi smo kar zgodaj hodili spat saj smo bili utrujeni od sonca in morja. Potem pa plovba 2 x ustavljanje v zalivckih za kopanje. Ce imas masko in plavutke vzami s seboj, za ribe lovit tudi, mi smo pecali malo za hec.

Bi ti lahko pisala celi roman, upam da sem kar zadela glede odgovorov, ce pa te zanima me pa se povprasaj.

pa lep dopust

karmen

Hoj!
Karmen, res ti hvala za tako obsiren odgovor. Kot vidim, ste se res imeli fino. Zdaj, ko sem to prebrala, ze komaj cakam, da gremo. Greva 18-25. sept. Takrat bo verjetno ze malo hladneje-vsaj zvecer in jest sm res malo bolj zmrzljive sorte, tako da bom raje vzela 2 pulovercka, kot enega.
Midva imava kabino st.15-je to uredu? Zakonska pojstla, ce sem te prav razumela? Kaksni pa so bili kej potniki? In iz kje?Koliko stari?
Aja, se to: Kje sta se pa peljala do Splita-koliko ur in km? Zdaj je baje ze zrihtana cesta skozi notranjost, ki meni sicer ni vsec(jadranska magistrala je meni bolj pri srcu), ce pa je hitrejsa, pa tudi potrpis. Kaj pa avto, ko sta vidva na ladjici? Verjetno pociva kje na parkingu? Kolk te pa se tam oberejo? In-ali je varno?
Meni so v agenciji rekli, da naj bova tam ob 13h. Kdaj pa ste vi izpluli?
Torej ni kaksne fejst kontrole glede pijace. Tudi jest sm mislila, da bi vzela kaksen sampanjcek s sabo-valda ga bi popila v kabini, potem pa sprot kaksno vodo kupila v trgovini, kej pa sigurno popila tudi na stroske ladjice.
Ce se ti da, pa mi odgovori se na te moja vprasanja. Hvala ti.
lpM

Halo Mimica!

Kabina 15 je superca, mislim, da je ena izmed boljsih in je na mostu, tam ko je kapitan, zadaj pri kabinah imata malo teraso in je super ker je zavetrje.
Pijacko lahko prineses na ladijo ni problema, nobeden ne kontrolira in sploh ni tezav. Mi smo predzadnji dan celo posadko povabili na kremsnite in kupili nekaj litrov vina tako, da se tudi niso pritozevali.
Nasa skupina je bila zelo mesana, vecino jih je bilo okrog 40 let, ena mladoporocenca, starejsi zakonski par in 4 okrog 30 let. Moram rect, da smo se super razumeli, ker nas je bilo malo in ni nobeden tezil ali izstopal. Glede krajev smo bili kar internacionalni, nekaj Stajercev, LJ, Primorska in iz Trsta ter 2 Hrvata.

Glede parkinga, midva sva doplacala varovanega, ker ti povem, da je kaos v Splitu in sploh ne vem, kje bi lahko pustil avto, ne da placas. Zraven ladije je sicer parkirisce na rampo, mogoce tam vprasata, koliko stane za en teden, drugace pa kje visje v mestu sparkirat, na rivi, definitivno ni prostora. Najbolje je, da vprasata na ladiji kapetana ali gospoda od Burina, ce vama lahko da nasvet, kje sparkirat.

Midva sva se kar odpravila po avtocesti, saj zjutraj ni heca je kljub avtoceti, kar dolga pot. Mirno racunajta z rezervo kakih 6 uric. Avtocesta se ni koncana in se pred Splitom treba peljati po magistrali, midva sva se vozakala pocasi, saj je bila guzva. Cestnina pa je nekje okrog 80 kun ce sene motim, lahko tudi v EUR placas.

Ladija je odplula ob 15.00 tako, da smo se imeli cas za ogled Splita, kar je tudi fajn.

Aja, midva sva jemala brisace za kopalnico in vse to zrave, so pa ze bile v kabinah in jih tudi menjujejo, tako da lahko doma pustis.

Ce te se kaj zanima, kar vprasaj!

papa
karmen

Hoj!
Karmen, take informacije iz prve roke, cloveku res veliko pomagajo. Mislim, da si mi odgovorila na vsa vprasanja, ce se mi bo pa se kaksno zastavilo, pa imam se 1 teden casa in te vprasam-pokukaj se drug teden kaj na ta forum.
Za 1x pa res hvala in prezivi lep vikend-Mimica

Karmen;
parking sva si ze uredila, v agenciji so nama dali kar st.gsm-ja od tistega, ki to rihta in placava kar njemu.
Pol imam pa zate se 2 vprasanji; se ze mal preseravamo z vsem skupaj!!-a je v kabini tudi radio(cd), da vem vzeti kaksen dober cd sabo. Ker bova imela ravno tisti teden najino obletnico, sem mislila prinesti sabo tudi en sampancek, da bi ga ruknila in sem pomislila na hladilnik, ki ga pa verjetno ni, ane? Me bos poslala v all inclusive hotel in ne na ladjo. Ne, saj ni tako hudo, ce je, pol je fino, ce ni, pa nobene katastrofe, pac imam moznost vprasat, ker si ti tam ze bila. Naceloma sem jest bolj za take, avanturisticne variante kot pa za kaksne hude hotele-tam se mi zdi da se prav hitro navelicas.
Zdaj pa se “ladjica” ze bliza in komaj cakam….
Pozdravcek!

Pozdravcek!

Na ladiji je 1 Cd player, ki je pri sanku in zvocniki so po celi ladji. Muziko si lahko izbirate ni problema, v kabini je samo TV in ni radija. CD lahko vzames s sabo ampak potem bo celotna ladija poslusala tvojo muziko ha, ha….. malo heca.

Za sampanjc, pa reci kar kuharju ( ime mu je BUCO) ali pa Zdravkotu (pri sanku) naj ti ga da na hladno, ne bo problema saj ne komplicirajo, ce pa bos se povedala zakaj je pa bodo itak razumeli.

No lepo se imejta, pa ce boste imeli sreco boste videli DELFINE tako kot mi. Je bilo super.

papa

Karmen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close