Najdi forum

Zivjo, zanima me, če je že kdo bil na Bajkalskem jezeru in kak info za začetek? Kaj si tam ogledat, zanimivosti?
Hvala, lep dan!
tina

Haj!

Tam sicer še nisem bil (hahaha, kako lepo je potem pisat), sem se pa predlani kar pridno pripravljal na to pot.

Nisi natnčno napisala, kaj te zanima, LP za to območje ni, je pa dejstvo, da je Bajkal eno od ruskih turističnih območij. Seveda ne za tujce, tam običajno ne hodijo, ampak..

Predvsem je pomembno, kdaj greš tja. Spomladi ko je Sibirija še poplavljena, je tam precej omejena možnost gibanja na sever, na jugu pa se kmalu začnejo puščave.

Tako da je, po mojih info, pozno poletje najboljši termin. Takrat imaš pa kar nekaj možnosti. Poleg klasike – kar lahko počneš na vse jezerih, imaš tam zelo blizu na sever možnost prehoda ob rekah v močvirne predele Sibirije, baje je krasna cesta proti Krasnojarsku, no, tudi na jug proti Mongoliji je kar zanimivo.

Če boš specificirala, kaj bolj natančno želiš (naravne lepote, tobogani,…) ti lahko odgovorim, kar sem do sedaj zbral, saj še vedno nisem opustil ideje o potovanju – pripravljam se za naslednje leto.

Aja, pa še to – napiši tudi, kako nameravaš priti tja, ker je tvoja mobilnost odvisna od tega. Baje tam rent a cara ne poznajo…

Midva bi tu kupila eno staro Lado Nivo in bi šla s svojim prevozom

lp

bv

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close