Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Velika Britanija-London

Velika Britanija-London

S partnerjem se meniva da bi se odpravila na enodnevni oz. dvodnevni izlet v London.
Zanima ali se splača it za dva dni z letalom?Ogledala bi si samo mesto, ja tisti muzej bi zelo rada šla kjer imajo lutke znanih oseb.A mogoče kdo ve kje je to?

Pozdravljena,
raje si uredita par dni dopusta več, in ostanita v Londonu morda vsaj sedem dni. Dva dni, ne vem kaj bi lahko rekla, kaj pa pot ki jo porabiš od letališča do mesta nastanitve in potem nazaj že to je kar nekaj časa, tako , da ne ostaneta dva dneva za kakršni koli ogled.
Razmislita, jaz sem bila sedem dni , a bi lahko bila še mnogo več…
Lilijana

Ola !

Dva dni je za London premalo. Jaz sem bila pred leti 5 dni, pa mi je bilo premalo.

Liljana – mi prosim poveš, kje si prespala, ko si bila v Londonu ?

Lp, Maja

Tista Madam je v centru Londona. Točne lokacije ne vem, ker so mi bile osebno bolj všeč druge naravne znamenitoesti. Poglej na http://www.londontown.com, tam imaš vse Londonske znamenitosti opisane.
Ti pa tudi jaz predlagam več dni. Če ne drugače, so po vsej verjetnosti tudi letalske karte cenejše za dlje časa. Jaz sem bila tudi 7 dni, pa mi je bilo čisto premalo. Malo zaradi zbeganosti, pogledala sem si tiste najbolj znane stvari, zmanjkalo pa je časa za določene dele mesta, ki jih nisem obiskala, kot Brick Lane, Wimbledon je bil v planu in podobno.

Upam, da se kmal vrnem, še enkrat vsaj za 7 dni.

Jaz se tudi strinjam z ostalimi puncami, da sta 2 dni premalo. V Londonu je toliko stvari, ki si jih je vredno ogledat, da sta tudi 2 tedna premalo, vsaj zame 🙂
Glede Madame Tussaud’s pa ti priporočam, da se pripraviš, da boš čakala v vrsti po par ur, ker so vrste za karte zelooo dolge. Pa še vidiš ne bogvekaj. Baje, da je Rock Circus (pevci) precej boljši od tega, čeprav je bil v času, ko sem bila jaz gor, zaprt. Pozanimaj se.
Ne glede za koliko časa se boš odpravila v London, predlagam, da si narediš natančen načrt, kaj bi rada vidla, se razgledaš po zemljevidu, kje je kaj, potem boš uspela videt vsaj tiste glavne znamenitosti.
Uživaj!

Sicer sem bila nekajkrat v Londonu, ampak prav veliko naravnih znamenitosti v mestu ni 🙂

Definitivno pa vsaj 5 dni, da lahko vidiš:
– Tower Bridge + Tower of London
– se slikaš pod Erosom na Piccadily Circus-u
– namakaš noge v vodnjakih na Trafalgar squaru
– pogledaš buckingamsko palačo in se sprehodiš po “Diana’s memorial walk”
– obiščeš kakšen muzej, National galery, Tate galery, Natural history museum, Victoria & Albert hall, Science museum … (kar te pač zanima)
– izstopiš iz vlaka na Baker Streetu in greš v enega izmed pubov v katere je zahajal tudi Scherlock
– se pustiš prestrašiti v London Dangen
– Greš na izlet do Greenwicha in pogledaš še znamenito jadrnico Cutty Sark
– poješ sendvič na travi kakšnega parka
– ob 12:00 prideš do Big bena
in še in še…

jaz sem bila v londonu v začetku avgusta. v madame tussaud sploh nisem bila, ker imajo ful visoko vstopnino in tudi drugače me to ne zanima. s kolegico sva sicer hoteli obiskati planetarium, ki je v sklopu muzeja, pa se ga ne da več pogledati ločeno. drugače se ta “muzej” nahaja blizu regent parka, postaja podzemne baker street.
drugače sva bili s kolegico gori 5 dni. sprva je bilo mišljeno 3, ampak sva zamudili letalo in tako na prej. videla sem večino stvari, ki sem si jih želela videti. je pa še dosti takih, ki jih nisem. no, ko bom zbrala nekaj denarja in našla koga, ki ima dobro orientacijo, bom verjetno spet šla.

če si res želiš videti madame tussaud in nočeš čakati v vrsti par ur potem pojdi en dan prej po karte. obstaja namreč posebna blagajna, kjer lahko kupiš karte v naprej in tam poveš točno uro kdaj bi rada šla v muzej in nič ne čakaš. naslednji dan prideš in se sprehodiš mimo dolge kolone, ki čakajo na karte. drugač je pa tut planetarium brez veze, narjen je bolj za otroke- ene 10, 15 minut mogoče je vse skupi dolgo in gledaš v bistvu eno risanko. tudi jaz sem bila v londonu 1 teden in sm imela časa premalo, tako da ti priporočam daljši dopust.

Če si narediš dober plan in točno veš, kaj hočeš videt ter kje točno je to, glede na tvojo nastanitev, je tudi dva, tri dni dovolj. Midva s fantom sva šla z letalom ryan air-sva dala za letalo v obe smeri 10 jurjev. On je bil tam že prej enkrat, zato je točno vedel, kaj se splača vidt in kam jet. Šla sva v petek zjutraj (okoli 5h) in prišla domov v nedeljo pozno ponoči (ob 3h) in sva preživela super tri dni, ogromno sva videla (200 slik posnela), je pa res, da sva bila potem od vsega zelo utrujena in sva mogla uzet se dva dni dopusta pol, da sva si odpočila 🙂 Morda kdo pozna kakšno poceni prenočišče v Lonmdonu, ker so cene prenočišč tam res ubijalske!?

Najin 3-dnevni obisk Londona pa je zgledal nekako takole (“miklavžev vikend”):

– ob 8.30 po njihovem času sva priletela na Gatwick (let z Adrio)
– od tu dalje pa čas ni bil pomemben, prednost je dobilo mesto
– spala sva v enem izmed house hotelov na Gower Street (btw: superca je bilo, počutila sem se kot v humoristični seriji You rang my Lord :):):):)) v bližini Britanskega muzeja
– prvi “podvig” je bil Piccadilly Circus in širša okolica… :)… trgovine z igračami in knjigami (ja, no to imava najraje)
– no in seveda obvezen ogled Harrod’s-a (z nakupom enega medveda)
– popoldan sva se odločila, da greva v Madame Tussauds, ampak samo v primeru, če ne bo gužve in na najino srečo sva prišla v 15 minutah do kart. (p.s. če greste tja, plačajte s kartico, prej pridete na vrsto, ker imajo en šaltar samo za nakup s karticam in je ponavadi frej ;))
– in večerni sprehod po mestu

– soboto sva rezervirala za Trafalgar Square, Horse Guard (tu sva slučajno naletela na menjavo straže (v najinem vodiču je pisalo, da je menjava samo v poletnem času)), Houses of Parliament, lep sprehod in dober kapučin (njami) v St. James’s Park-u, Buckinghamsko palačo (tu je bila tudi ena manjša parada)
– popoldanski sprehod po mestu (po pravici povedano, se mi je denarnice zdela malo predebela in pretežka in jo je bilo potrebno malo spraznit :))

– nedelja je minila prehitrooooooo 🙁
– Tower of London (kaj naj tu napišem, to je treba vidit)
– dovolj časa sva imela še za ogled Katedrale Sv. Pavla (ki je bila takrat v obnovi)
– no, in 20.50 že sedenje na avionu in pozdrav Londonu do prihodnjič

Že na letu nazaj sva se s fantom zmenila, da greva še in tudi veva kaj si morava še ogledati. Muzeji naju še ne zanimajo, ker London ponuja preveč drugi znamenitosti, ki jih morava še videti.

Aja, mesto sva predvsem prevandrala peš ali s tubo, pa tudi z busom.

p.s. V London preko agencije ne bi šla nikoli. Tja in nazaj sva letela s skupino, ki je šla z agencijo in so bili zelo utrujeni od gledanja skozi šipo avtobusa.
p.p.s. Digitalci rules!!!
p.p.p.s. Hočem še….

Za muzej Madame Tussauds je moč kupiti vstopnice tudi preko neta. Sama sem to naredila letos maja in zadeva deluje 100%. Brez vrst, si že v muzeju.
Bi pa opozorila še na nekaj (žal sem sama prišla prepozno do te informacije). Najbolj se splača, da kupiš karto za podzemno železnico za vse dni, ki jih imaš namen preživeti v Londonu. Karta velja za vse vlake v podzemni in vse nadzemne buse za 1in 2 cono. Definitivno najcenejša možnost. Dvodnevna karta je stala nekaj več kot 6 funtov, posamezen prevoz pa stane 2 funta.

Mene pa nekaj zanima glede plačila pri Ryanairu. Meni vedno napiše

Error
A problem seems to have occurred with the
credit card information you entered.

Please call our telesales centre and mention that
you had a problem with your credit card when you
tried to book. Or go back to the previous page and try another card.

ne glede na to ali uporabim Viso Electron ali pa Eurocard Mastercard. Kako naj plačam karte? Kako je pa drugim uspelo?

Če si že v Londonu, ne smeš mimo Protobello Market-a – starine in vse ostalo kar spada zraven – zelo kultno – Postaja podzemne Notting Hill Gate ali Ladbroke Grove. Nedeljska destinacija je Camden town… Tu se vidi življenje…
Namesto Madame Tussaud’s pa je boljši London Dungeon… podobna zadeva sicer…
V četrti okoli Portobello Road-a (karibska četrt) je zadnji teden avgusta največji karneval v Evropi – Carribean carnival… meni je bilo to res doživetje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close