Najdi forum

Istanbul-Amasra

cao, nikjer ne zasledim nobene avtobusne povezave iz Istanbula do Amasre.
A mogoce kdo ve, kako lahko pridem tja, ker to je moja prva postojanka.

Hvala,
Lp

Žal ti kaj natančnega ne morem povedati, ker smo bili letos tam z avtom. Toda, če dobiš prevoz do Sakarye ali Duzce, še najbolje pa do Zonguldaka, potem do Amasre ne bi smelo biti več problema. Videl sem namreč kar precej manjših avtobusov(morda niti ne dolmušev), ki pripeljejo tja. Amasra je namreč predvsem turško turistično mesto ob Črnem morju(tujcev nismo srečali). Ob lepi obali, sicer pa precej nedostopno(hribi, ovinki, ozka cesta (tam nekje od Zonguldaka naprej) in nekaj dražje kot drugod. Je pa kar živahno, tudi zvečer (in dokaj hladno, julija se morje še ne ogreje).

Hvala, vsi grejo ponavadi v Amasyo sam mene je ful pritegnila Amasra, upam da se nam zmotila.

Bom ze nekak prisla do tja, se bom v Istanbulu mal pozanimala.
Havala za informacije,
lp

Kje ste pa bli se kej poleg Amasre? Namrec potujem v Turcijo s fantom za 1 mesec in najina pot je Istanbul-Amasra-Sinop-Trabzon-Artvin-Kars-Ani-Erzurum-Dogubeyazit-Van-Mardin-Sanli Urfa.

Ce mas kaksen nasvet za karkoli mi sporoci.
A bi mogla se kej vkljucit v svoje potovanje? Ker bi si res rada vse pogledala.

Hvala,
LP

Bil sem predlani v Turciji prav tako za 1 mesec.
Istanbul – Cappadokia – pamukkale – olympus – kussadasi – troya – istanbul.
V olympusu smo spali na hisicah na drevesih to je ob morju, tam sva si tudi vzela dopust 1 teden…

Ja midva sva bla tud lani po zahodu, in je blo noro dobr.
Tok sva bla navdusena da sva se kr odlocla da greva zdej se vzhod pogledat k je baje se lepsi.

Ceprou tok kokr mi je bla pa Kapadokija vsec pa ne vem ce mi bo se kdaj kej.

Pa Olympos, najboljsa vecerja.

Turcija je res zakon.
Lp

Takole je to. Črno morje nas ni preveč navdušilo(mogoče tudi zaradi otrok, ki sta pričakovala precej več), bilo je tudi dokaj hladno, sicer je lepo, tudi našim pokrajinam je kar nekam podobno, recimo nekje smo se peljali kot čez Pokljuko, zdi se mi, da v teh krajih nismo doživeli tistega tipičnega turškega vzdušja. Zato smo se odpravili v notranjost, skozi Safranbolu proti Kapadokiji. V Cankiriju smo prisilno ostali dva dni, ker nam je crknil avto, in s tem doživeli tudi eno lepših izkušenj na potovanju. Živeli smo kar pri mehaniku in se imeli super. Nameravali smo na Van, saj smo si hoteli ogledati tudi mačke, a so nam turški prijatelji v Istanbulu to pot odsvetovali, eden je namreč policist, ki gre jeseni na obvezno dveletno policijsko služenje na Van. Baje da Kurdi spet streljajo, toda v agencijah in ljudje sami nam tega niso potrdili, torej, odločita se sama. Iz Kapad. smo šli v Gaziantep, tipično jugovzhodno turško mesto z zanimivo trdnjavo(vstopnine ni, čuvaj pa naj vaju odpelje v notranjost, zanimivo), Sanliurfa, zanimiva, kaotična, morda prevelika, od tu smo šli v Haran (poizvedita sama o tem mestu, nekaj sem tudi sam že napisal). To je nekako 10 km od sirske meje, arabski živelj, in je precej drugače kot v notranjosti. Bistvo Harana je tudi okolica, ki pa je mi žal nismo videli. Bili smo pri Halilu na domu, imam njegovo štev. mobija, zna angleško in edino on bi vama v tem kraju karkoli uredil, je pa nekakšen učitelj v Urfi.
Itd, itd. Če želita kaj več, pa mi pošljita mail.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close