Transsibirska železnica
Cao.
Jest sicer nisem potovala z transibirsko, sem bla pa v rusiji letos in vem da se kupi karto lahk tut v moskvi, na železniški postaji Jaroslavski vokzal. Priporočam ti, da če boš potoval poleti, jo moraš kupit za par dni vnaprej, ker je gužva, pa potni list sabo vsepovsod. Drugače pa je cenejše če jo kupiš od moskve do željenega cilja in iz vlaka ne moreš it dol in kasneje pot nadaljevati, ker je karta vezana na vlak.
Tolk od mene, upam, da ti še kdo drug natančno lahk svetje.
Lp
Tina
Zivjo
Jaz sem mel letos ze vse splanirano glede potovanja,pa je pol nekaj vmes prislo.
Viza za Rusijo 20.000sit,Kitajska 4.500 sit in Mongolska,mismim da 10.000 sit.
karto se dan narociti tudi preko neta,sam te pride drazje.
Cena karte je pa odvisna od tega v katerem razredu se vozis…
Je pa res,ko zacnes sestevat vse te stroske ugotovis,da je Rusija ful draga,, in vse skupaj sploh ne pride malo..
lp
furbi
Oj
Bla 3 tedne tam, čeprav sem 2 tedna delala v nekem kampu severno od moskve prostovoljno, drugače pa sem moskvo spoznala in je preogromna zame, ljudje pa ful prijazni, tko da pol sem pa še šla v Jaroslav in Kostromo in Nerehto, ki je čist mali kraj, kjer se nič ne dogaja, je pa zanimivo tam. Men je blo bolj všeč na podeželju, čist umirjen tempo se pravi čist kontra od Moskve, kjer je sama gužva in hitenje.:(
Fajn je če znaš jezik, jest znam osnove in sem ruščino kr dobr lahk komunicirala.
Sem hotla za vikend v Peterburg pa je bla gužva in moraš karto kupit kar 2 dni prej!
Svašta!
Proti vzhodu, kot je Kazan al pa bolj jug mi pa ruski prijatelji niso priporočili ker sem sama potovala, tko da…. ni čist varno, medtem ko moskva pa sever je varen in tut jest sem se tko počutla.
Pa lepo potovanje
Tina
P:S. Jest upam da grem drugo leto še enkrat, je še ful stvari za videt..
Jaz sem hodil po tistih krajih dvakrat – enkrat (še v SZ) Ukrajina, Belorusija, Moskva, Leningrad (St. Petersburg), en mesec. To je bilo še v časih, ko je bilo vse za naše razmere zastonj.
Ermitaž in Zimski dvorec, pa Kremelj so se mi najbolj zapisali v spomin, predvsem pa varnost.l Takrat je bilo še resnično varno.
Aja in tretje, črna borza in prekupčevanje. Kolegicam, s katerimi smo bili skupaj v spalniku, so zjutraj hoteli kupit spodnjice, tudi tiste, ki so jih imele zjutraj oblečene…
Drugič je bilo pred 2 letoma, pa Kamčatka, skozi Moskvo.
Tisto je pa čisto drug stil, precej dražje, ampak se je že dalo hodit okrog v lastni režiji, brez agencij.
Takrat se mi je Moskva zdela (res samo letališče) bistveno manj varna in preceeeeeeeeeeej dražja
No, mogoče grem drugo leto tretjič, vsaj še vedno se pripravljam na to pot. omo videli
lp
bv
Zadnja sprememba (03-09-04 11:19)
Forum je zaprt za komentiranje.