Romunija in kriminal
V kratkem se odpravljam v Mamaio. S turistično agencijo, letalo, hotel ***.
Zanima me na kaj moram biti posebej pozorna, da se izognem kraji. Na plaži (baje, da kradejo celo brisače!!), v turističnem središču na ulicah, v trgovinah, restavracijah? Ali je varno puščati denar v hotelskih sobah? Kaj pa v recepcijskih sefih?
Prosim za nasvete in če imate morda kakšne neprijetne izkušnje…
Hvala!
Sem že enkrat napisala: pri nas je vse ostalo v hotelski sobi, od denarja, do kamere, fotoaparata … Nič ni zmanjkalo in to je tudi prvič, da nismo ¨skrivali¨ teh stvari! Bili smo v Pelican Beachu. Na plaži pa tudi ni nič zmanjkalo, pa smo imeli nekaj denarja v torbi.
Tako da, ne vem, moje izkušnje so pozitivne! Pa od ostalih, ki so bili v tem času, tudi!
Srečno!
Sem bila v Mamai hotel Victoria. Iz hoteske sobe nam niso ničesar ukradli (fotoaparat, ura, mobi), denar, pasoš in letalske karte pa sva pustila v sefu (plačaš polog 10 EUR, vse o.k.) Nisva imela slabih izkušenj, ne v Mamai, ne v Constanti, ne Bukarešti. Sva bila pa ves čas malo pozorna, da nisva na plaži puščala stvari na vidnem mestu, sicer sva imela pa nahrbtnik in denarnico okoli pasu. Imej se lepo.
Midva sva bila v glavnem z Romunijo zadovoljna, ker sva tudi približno vedela, kam greva. Čistoča res ni njihova pozitivna stran, zato moraš to pričakovati. Meni se je zdelo, da kadijo praktično vsi odrasli in to povsod, v restavraciji pri zajtrku, lokalih, na cesti, na plaži, celo v vodo gredo s cigareto in jo vrže notr…Morje na tem delu, kjer sva bila midva, je bilo brez sluzi, na nekaterih drugih delih pa je bila plaža polna trave. Malo prej poglej na internetu. Če greš v mamaio (www.mamaia.com), sicer je pa tudi drugih informacij o državi dovolj na internetu. V glavnem moraš vedet, da se Romunija razvija počasi in da to ni zahod. Vendar je bilo v Mamai ponudbe dovolj, hoteli od ** do ***** odvisno, koliko si pripravljen plačat, hrana v lokalih v redu, polno lokalčkov, kjer sproti pečejo pecivo ali delajo sendviče.
Midva sva šla na folklorni večer – je isto kot v vsaki drugi državi, malo hrane, pijače, nastopi, malo plešeš, v glavnem fešta, ampak je bilo o.k.
Šla sva na celodnevni ogled v Bukarešto. Je veliko vožnje (3 ure v eno stran), ampak čisto zanimivo. V Bukarešti vidiš Chauseskotovo palačo, ki je oh in sploh, ko pa greš nekaj kilometrov iz mesta, je pa živa beda. Saj kar razumeš ljudi, zakaj so taki. Agencija kar dosti zaračuna za ta izlet, tako da če si malo avanturista, greš lahko tudi z vlakom ali morda 4 s taxsijem (se prej zmeniš za ceno)
Ogledala sva si še bližnje mesto Constanta. Vozijo neki mali buski (št. 301) vsakih nekaj minut, stojiš ob cesti in pomahaš, pa ti ustavi. Je pa zelo poceni – 180 sit za dva v eno smer. Tam imaš pa veliko stvari za pogledat-planetarij, delfirarij, muzeje…odvisno, kaj te zanima. Lahko tudi ugodno nakupiš cunjice.
Drugih izletov nisva delala, eni so šli z ladjico po delti Donave in so bili čisto zadovoljni.
Če se odločiš in si vsaj malo avanturista, ti bo gotovo všeč.
Forum je zaprt za komentiranje.