Najdi forum

Pred enim mesecem sem se vrnil s potovanja po Kubi. Če kdo potrebuje kakšno informacijo ali vizitko case pasrticular naj se mi javi.
Cuba para siempre, muchos recuerdos de Bojan

ejla!
koncno nasla nekoga…jst se skupi s se 3 kolegi odpravljam tja enkrt oktobra novembra…in ker gremo v lastni reziji, bi nam izredno prav prisel ksn namig glede nastanitev in prevozov. letalske nameravamo kupit last minute, ker pridemo skozi tudi do 20000 ceneje kar pomnozeno s 4 pomeni presejsno vsoto za nas skupni budget bivanja na samem otoku. nameravamo tudi najverjetneje najet ksn avtomobilcek al pa karkoli temu podobnega za potepanje okrog – ksna izkusnja? pa seveda vse vizitke, ki si jih kje pobral, bi bile zelo dobrodosle na izposojo 🙂
kako pa je kaj s tistimi vstopnimi dovolilnicami?
ja pa se eno vprasanje – a mogoce ves kako je kaj s preskakovanjem na druge otoke a la Jamajka al pa recimo na Jukatan?
HVALA za kakrsnokoli info!!!
lp
K.

Kar se tiče rentanja avta, ga je direktno na Kubi bolj težko dobit, ker jih imajo na splošno zelo malo na voljo…mi smo ga rezervirali v Lj prek agencije, pa do zadnjega tedna nismo vedeli če ga bomo sploh dobili…pol pa ko smo ga v Varaderu na letališču dvignil, so nam dali enga drugega…tko da je bolj tko, lahko pa da boste imeli srečo pa tam kaj dobite…smo pa vidli ene italijane, ki so meli rentan en star tipičen kubanski avto, sicer nisem nikjer vidla da bi rental te avte, ampak očitno je to tudi opcija…to te seveda pride ceneje…je pa verjetno večja možnost da se pokvari…

Imaš tudi možnost turističnih avtobusov, ampak s tem pol stvari ne vidiš, ker se ne moreš ustavit, kjer se hočeš…ali pa kar njihovi lokalni avtobusi, je pa tudi železniška proga vse od Havane do Santiaga. Jaz bi ti svetovala avto, ker pomoje še vedno največ vidiš na ta način, res pa je da so njihovi avtobusi bolj pristni…pa še z lokalci si bolj v kontaktu…mogoče kombinacija teh dveh prevoznih sredstev…

Kar se tiče prenočišč, te vabijo na vsakem vogalu, da prespi pri njih (casa particular), ti dajo hrano- kar imajo pač…za res malo denarja. V Havani in Santiagu je tega manj, ker sta večji mesti.

Za lete na druge otoke ne vem točno,
Če te še kaj zanima pa vprašaj

lp

ej super! hvala za info!!!
jst mislm da bomo skusali vseeno poiskat ksn avtomobilcek…upajmo, da bo slo.
me je pa se neki zanimalo…malo sm brskala po internetu in na nekem forumu najdla nek folk, ki je leta 2002 s trajektom potoval iz Mehike-Cancuna na Kubo. baje da je sicer potem zaradi mednarodnih sporov (Mehika obtozila Kubo kratenja človekovih pravic) bil ta trajekt ukinjen. pa me zanima, ce si mogoce kaj slisala o tem, ko si bila tam.
hvala ti!
K.

kateri čas je najbojši za obisk kube?

Najboljši čas je v našem zimskem času, ker takrat ni deževnega obdobja, mi smo bili drugače avgusta pa tudi ni bilo nobenih problemov z dežjem..pa še manj turistov je bilo, pa še cene so malo nižje…lp

O tem nisem žal nič slišala, pa tudi o letalskih povezavah na druge otoke ali pa v Mehiko ti žal ne morem nič povedat, smo pa mi imeli interni let iz Santiaga v Havano in so nas res temeljito pregledali – vse trde in špičaste predmete raje že prej pospravte tako da jih nimate pri sebi…malo poglej na stran od cubana air, lp

Najboljšega časa za obisk Kube ni. Lahko jo obiščeš skozi celo leto. Če želiš nekaj prihraniti pri stroških se izogibaj visoke sezone/temporada alta/ v poletnih mesecih. Jaz bi se vrnil še danes , če bi imel to možnost.
Muchos recuerdos de,
Bojan

Hola!
Zaradi zasedenosti odgovarjam šele sedaj.
Jaz sem dobil najcenejšo karto /odklop.com/ Noben problem ni dobiti privatno sobo. Imam nekaj vizitk / casa particular/ v katerih sem bival sam in sem bil zelo zadovoljen. Še posebno v Habana in Vinales. V Habani sem stanoval čisto zraven casa de musica , imel sem na razpolago celo stanovanje za malo denarja. Če želi kakšno vizitko me pokliči na tel. 040 741 624.
Kar se tiče prevozov sem večino uporabljal taxi , ki je v primeru da se peljejo vsaj trije po isti ceni kot avtobus Viazul pa še ustavi kjer hočeš. V mestu Vinales smo se vozili celi dan , ogledali smo si zanimivosti pokrajine za malo denarja. Seveda pa je potrebno za ceno barantati. V vsakem primeru ti priporočam to varianto.
Za ostale države pa ne vem nič, ker mi je še za Kubo zmanjkalo časa .
Seguimos construjendo nuestros sueno.
Muchos recuerdos de, Bojan

Odvisno kaj hoces videti… ce te zanima tudi narava (tobak, pa to) vsekakor aprila, zač.maja… ker je takrat izven sezone in se ni deževne dobe. Drugace pa kadar koli.

Lp, ana

glede rentanja se ne bi strinjal – seveda, ce lahko tako dobis kaj ceneje potem super! Izven sezone se avto da brez problema dobiti (vsaj v havani in santiagu) pa se lahko izbiras… Avto je pa naj varianta ce hoces cimvec videt, saj je avtobusna mreza izredno slaba.

Živjo !!!!!

Colon slišal sm že velik o kubi nisem tam še bil me pa zanima kako je tam z domačinkami.A res drži da prov same iščejo evropejce oziroma folk iz bogatejših držav.

LP Hari

Hola!
Absolutno drži. Vendar se pazi ,ker je med njimi veliko jineter.
Seguimos construyendo nuestros suenos!
Colon

Zanima me koliko denarja se priblizni zapravi v treh tednih potovanja po Kubi.
Popotniska varianta brez letalske karte.

Lp Misa

Hola!
V 14dneh sem zapravil 1000$, ker sem zadnje 3 dni preživel malo preveč razkošno.
Mislim .da imaš za 3 tedne dovolj 1000$.
Muchos recuerdos de,
Colon

Jaz sem zapravu slabih 700$ za 4 tedne, pa bi se dalo se ceneje skoz pridet. To je skupaj s cigarami in ostalimi spominki za vec kot 50$. Koliko bos zapravila, je zelo odvisno od tega, kaj vse ti bo uspelo s pesi placat (prevoz, hrana…), pa kako uspesna bos v pogajanjih za ceno sobe in prevozov s taksijem (ce bos potovala na tak nacin).

LP

Matic

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close