avtocesta do Splita – mnenja
Torej, gremo do Splita.
Bolj se nagibam k misli, da ne gremo po avtocesti ampak kar po stari oz. tam kot do sedaj. Zanima me, če se je odločil kdo iti po avtocesti in mu je bilo žal (predrago, zastoji na cestninah in priključkih, ampak prihranek na času), ali pa ste šli po navadni cesti (daljša vožnja, možnost radarjev). Želim mnenja za ali proti. Seveda to velja za soboto. Ob delovnih dnevih je drugače.
A se samo meni zdi, da Hrvati to avtocesto propagirajo oh in sploh kot nevem kakšen dosežek? Saj moraš po nekaj kilometrih spet dol, potem pa spet gor…
Zdravo
Ravno včeraj sem se vrnil iz popotovanja po naši bivši državi ( Beograd , Guča ,Črna Gora )
Nisem pa šel po avtocesti ,raje okoli .Cestnina je baje 150 kun.V soboto so pa bili zastoji na cestninski postaji do 10 km.Tako da je časovno mogoče stara cesta hitrjša
Glede radarjev
20,8,2004 začnejo veljati strožje kazni na hrvaškem!!!!!!
Mene so ujeli na radar .Omejitev je bila 40 km/h jaz pa sem vozil 72km/h.
Zmenil sem se za 150 kun ,mi je pa rekel policaj da bo po 20,8,2004 to prišlo 1000kun.
Lep pozdrav
Letos sem izvedel obe varianti proti Splitu. Na morje po stari cesti , nazaj pa po avtocesti da preverim stanje za naslednjo leto.Tukaj ni dileme .Avtocesta, Od Dugegapolja do Bosiljeva 2 sem plačal 109 kun kar ni malo vendar je pot brez obremenevanja zaradi radarjev.Po drugi strani pa daj na tehtnico na eni strani pot po stari cesti in velika možnost za kazen na drugi strani pa cestnina .
Vprašanje pa je kam si namenjen
Priporocam po stari cesti! Jaz sem se iz Omisa vozil tocno 13h po avtocesti, ker so bili zastoji do 30 km vrste na 3 koncih. Na radiu pa so povedali, da je malo bolj povecan promet in da gre vse brez zastojev, pa nekako ni bilo res… Cena za cestnino pa je kr nekje do 5000 sit od karlovca pa do splita.
V soboto 7. avgusta: od doma smo šli ob petih (MS); ob 11:30 smo bili v Šibeniku; potem je pa bila gužva in smo potrebovali dve uri do Primoštena (to je bilo grozno, ker drugače rabiš kake pol ure). Vozili smo po avtocesti in se zmes tudi ustavili.
V nedeljo 15. avgusta: iz Primoštena smo šli ob štirih; doma v MS smo bili ob desetih ( s kratkimi postanki).
Nam ni bilo žal, da smo šli po avtocesti!
Sobota 31.7. – od doma (SV Slovenija) smo šli ob 1 zjutraj po avtocesti, v Makarsko smo prišli ob 9.30 s stirimi polurnimi postanki
sobota 7.8 – iz Makarske smo šli ob 10 dopoldan, doma smo bili ob 23 – v Šibeniku strašni zastoji, za dva kilometra smo porabili dve uri, nato smo zavili na staro cesto čez Knin, v Zagrebu zastoji, čakali smo eno uro (pa še postanek za kosilo, kavo…)
Tistim, ki smo iz Štajerskega konca, je ta avtocesta super! Od Krapine do Posedarij, kjer je skoraj 300 km avtoceste, je bilo cestnine za 110 kun, kar se meni niti ne zdi toliko, glede na to da je avtocesta super. Do Paga smo rabili dobre 4 oz. 4,5 ure, kar je za moje pojme zelo hitro, glede na to, da greš dobrih 100 km kjer ni avtoceste in da smo do tja imeli vse skupaj točno 410 km. Gužve ni bilo nobene, vse je super označeno! Je pa res, da smo mi šli sredi tedna tja in nazaj. Ob vikendih pa se bolj spača it po stari cesti skozi Plitvice, ker tam ni gužve. Jaz pravim vsaka čast Hrvatom, da so naredili to avtocesto.
Za vse ki mogoce se greste v ST ali Ma.
Najlazje in najhitreje gre pot takole:
Vsekakor je najlazje priti v HR na Vinici. Ta je 5km oddaljena od Bosiljeva.
Bosiljevo je vstopna tocka!
Sicer tunela Mala kapela se ni, a guzve tukaj so res samo v spicah in se takrat tistih 13km naredis v 15minutah.
Potem pa sam gas…
Vecina ljudi naredi napako, ce gre v ST ali juzneje-ker gre skozi St.Rok tunel. Ne priporocam!
Vsaj ne dokler avtocesta ne bo zgrajena v celoti.
Najbolje je iti do odcepa Gracac. Od tam po staari cesti Gracac-Knin-…
Ce greste v ST potem je Gracac-knin-drnis- ST.
Juzneje pa Gracac-knin-sinj-Trilj-Baska …
Sam sem porabil za pot meja Slo-Hr-Makarska: 4h.
Bosiljevo-Gracac-Knin-Sinj-Trilj-Makarska.
Srecno pot!
ne morem reči za soboto a zadnji petek popoldne ni bilo nobene posebne gužve v nobeno smer.
Cena: okoli 100 KN (130 KN od Splita do zagreba)
na avtocesto pa prideš čez Vinico ali Brod na Kolpi-Delnice-Karlovac.
Do Splita se od meje da priti v 4 urah kar je bistven prihranek z staro cesto kjer je precej bolj nevarno in utrujajoče … to sploh velja za petke, sobote … pa še žalostnih ostankov vojne ni potrebno gledati po Kninski krajini …
avtocesta pa ni dokončana v celoti in mankajo:
– en odsek čez en hrib kmalu po naši meji kjer še ni narejen tunel
– na enem delu se gre čez en odsek le dvopasovno
– ni narejen del Šibenik – malo pred Splitom
Jaz sem v gužvo upadel na vpadu v Šibenik (ista za staro in avtocesto) in od Splita proti Omišu (30 km vozil 1,5 ure)
Forum je zaprt za komentiranje.