Rab
Odvisno, kakšne so vaše želje ;-)) Jaz sem bila letos v Suhi punti v bungalovih in je bilo super. No, razen plaže. Te so na Rabu bolj boge, če nimaš kakega čolna. Če imaš otroke in recimo, če so ti všeč razne igre na plaži in lovljenje mačk, potem ti priporočam San marino v Loparju (jaz sem po 15 minutah zbasala stran). V Barbatu imaš pred nosem en drug otok, tako da od valov ni bogve kaj. Imaš pa na Rabu dve varjanti: skale ali mivko.
Vprašaj kaj bolj konkretno 😉
LpMaruša
A ne velja, da naj bi bile na Rabu super plaze, sploh za male otroke? Imam enega triletnika, drugo leto bom imela pa se enega osemmesecnika. Kaj iscemo? Jaz sem na morju rada komot, se pravi, da so blizu restavracije, trgovine. Colna nimamo, pa z malimi otroki si samotnih kotickov ne mores ravno privosciti. No, ali pa tudi. Radi imamo tudi, da se kaj dogaja, za razliko od moje sestre, ki se hoce na morju predvsem skriti pred radovednimi ocmi in pocitnice preziveti cimvec samotarsko. Imate zdaj kaj vec idej? Please, please.
Lp, Monstro
Pred leti semo z otrokom ( 2 leti ) bili v Supetarski dragi v bungalovu. Naslov sem žal nekam ” pospravila “. Plaža je peščena in blizu tako, takoda vzameš na plažo le brisače in kanglice. Zelo primerno za otroke, ker je tudi senca.
Tudi trgovina je blizu, le drago je. Če bi potrebovala je tudi zdravnikv bližini. Kak kilometer ali dva stran.
Za otroke se tudi jaz strinjam za Lopar, San Marino. Plaža je mivkasta, dolga po obali i pa široka do morja, tako da ni panike, da bi otrok ti odlaufal direkt v vodo. Videla sem milijon mulčkov, ki so delali potičke, gradove iz mivke. Tam dobiš tudi ležalnike in marelo za senco. Kot sem slišala od domačinov, je v Loparju tudi več večernega dogajanja kot v mestu Rab. Voda je zelo dolgo plitka, in je zelo fajno za vodne igre z malčkom ali brez.
No, za nas brez otrok, ki ne želimo milijon ljudi na plaži to pač ni. Zato sem napisala tako negativno.
Lep pozdrav marusa1 in vsi ostali!
Imam eno vprašanje za Rab – Suha Punta. Pravite, da ste bili letos v bungalovih. Pred leti sem bila tam in so bili precej slabi. Zanima me ali so jih že kaj renovirali? Bilo mi je pa na Rabu izredno všeč – tudi plaže. Zdaj, ko smo trije pa bi tudi našli kotiček, ki bi bil za nas vse tri primeren. Pa ne na Rajski plaži – glede na to, da sva z možem bila na Rabu 3x sva našla eno plažo, ki bi odgovarjala tako sinu kot tudi nama.
Takole je: tista vrsta, ki gre od recepcije gor, to pomeni prva vrsta nad cesto, je obnovljena. Če ti kaj pomaga za rezervacijo so to sobe od 1002 do 1037 ali nekaj takega (102 mogoče). Preštela sem, da je samo okoli 35 bungalovov prenovljenih. Kako priti do njih? Jaz sem se zagarantirala in sem vplačala pri Kompasu, ki je edini v Sloveniji oglaševal obnovljene bungalove. Za en teden sem dala 42.200 sit. Tam pa so mi sosedi rekli, da niso nič posebej zahtevali obnovljene bungalove, in so za manj denarja dobili tudi obnovljenega. Mislim, da je dokaj veliko odvisno od receptorja in kdaj prideš. Loterija! Seveda je pa najbolj ziher vplačati več in potem zatežiti, če te vtaknejo v tiste sesuta – res so na meji preživetja. Velik del pa je celo popolnoma zaprtih! Ti tanovi so pa popolnoma obnovljeni, vse je novo notri. Še celo TV je bila, za katero ni bilo nikjer napisano. No, pa nama ni delala, hahaha. Sosedom pa je!
Ja seveda smeš, saj morje ni samo moje. Je v Suhi Punti, mimo enih privat hišic v katerih so apartmaji, točno kje zdaj ne morem reči, ker je od tega kar sem bila nazadnje tam, že enih 5 let. Reče pa se ji “Čifnata”. Sence je dovolj, pa mivka je v vodi, ki se ne dviga. Ležiš pa lahko tudi na travi.
Lep pozdrav!
Huh, se opravičujem ker se vmešavam …. bila sem tudi na Čifnati. Samo obrnila! Res je,da na slikah je ta plaža videti oh in sploh. Preden prideš do parkirplaca, po vsej tisti goščavi do plaže, te že skoraj vse mine. No, na plaži ne duha ne sluha o kakšni travi. Na slikah je bilo videti, da je to en ornk zaliv, v bistvu se pa tam v uvalu zelo zoža in je zelo malo od plaže. Na sami obali pa taki črni, dokaj veliki ostri kamni, da sem še v teniskah komaj hodila. Ker sem s sabo imela samo armafleks, to niti približno ni bilo za ležat na tleh. O vodi se pa zgodba ponovi, “500 metrov” da prideš do kolen, pa še neka trava je rasla v njej tam na začetku. Menda tudi Čifnato priporočajo za obisk samo s čolnom, ko se sidraš sredi zaliva, in se tam vržeš normalno v vodo. No, obale je od morja nekaj metrov, potem pa direkt gozd.
Takole bom rekla … vsekakor se vam splača iti pogledat, karkoli vam predlagajo tukaj na forumu. Mogoče bo vam všeč. Jaz sem na netu, preden sem šla, poiskala vse te znamenite plaže (San Marino, Čifnata, Pudarica, Gonar) vendar sem bila nad njimi zelo razočarana. Mogoče so me plaže na Visu malo razvadile.
No pa sva tam! Letos smo bili na Visu, pa tudi lani in še enkrat pred leti, zato poznam tudi te plaže in se resnično ne morejo primerjati s plažami na Rabu. Ste pa Čifnato tako lepo nazorno opisali, da sem se čisto vživela in sploh ne vem zakaj mi je izpred let ostala tako v spominu. Vse kar ste napisali je res, le tistih ostrih kamenjev se ne spomnim. Res pa je, da greš kar daleč po vodi, da prideš do primerne globine za plavati. Je pa še ena druga uvala čudovita. V njo smo se peljali z enim domačinom, ki je vozil turiste tja na kopanje. Voda zelena, čista, nekaj metrov se je videlo v globino – ne spomnim pa se imena – nekaj okoli “rajskega”, pa ne Rajska plaža.
Kje ste pa bili na Visu, če smem vprašati?
No, me veseli, da se strinjate z mano. Sem se že kar malo zamislila nad sabo, ko samo šimfam tale Rab, ampak resnično me je razočaral. Tiste druge rajske plaže pa ne poznam. Sem se tam kar sprijaznila s plažo pred hotelom Karolina, je bila še najbolj za preživet.
Lahko bi rekla, da od plaž v Dalmaciji mi je najbolj všeč Zlatni rat (če upoštevate, da sem bila tam 25. septembra in nas je bilo vseh skupaj mogoče 20 na celem rtu), drugače na Visu pa sem dvakrat bivala v Komiži v hotelu, enkrat pa v Issi v Visu. Pa se kljub istemu otoku mesto Vis kar skrije pred Komižo, ki je res mirna, mala, domača, tradicionalna vasica, s tistim občutkom pristnega. Seveda ne vem, kako je tam v sezoni, ker jaz vedno hodim na dopust septembra, ko ni gužve. Na Visu mi je pa najbolj pri srcu Srebrena, pa ena plaža na katero prideš iz Milne kakih 20 minut peš v desno smer. V ogromnem zalivu popolnoma čiste mivke, kristalno modre vode stoji le ena hiša, turistov ni bilo nikoli.
Imate še vi kakšno skrito plažo na Visu? Vem za Stinivo, ki pa mi je še ni uspelo najti 😉
No in je tu še ena, ki ji je všeč Vis in njegove plaže. Enkrat sem bila v Komiži, lani v Issi, letos pa v privat apartmaju v Ženki (to je blizu Milne). To kar se tiče Komiže se popolnoma strinjam, tudi meni in mojim je bolj všeč kakor samo mesto Vis. Kar se pa plaž tiče je bilo nam najbolj všeč v Rukavcu in v Srebrni. Tista plaža, v katero se pa gre iz Milne, se imenuje Zaglav. Baje je res fantastično, vendar je mi nismo obiskali, ker se nam ni dalo iti peš, čolna pa nismo imeli. Do Stinive pa se pride s čolnom z morja ali pa tudi peš, vendar je baje pot zelo strma in nevarna, tako, da se tudi za to plažo nismo odločili. Smo pa bili letos enkrat tudi v Stončici, vendar je bila gneča in nič prostora v senci tako, da smo kar hitro odšli. Pa tudi na to plažo je potrebno malo iti peš.
Ena zanimivost mogoče: Med 17. in 27. julijem smo letos gledali kako je nad plažo Zaglav gorel ves hrib, prav okoli tiste ene hiše, ki sama stoji tam. Bilo je grozno to videti, saj smo se kar malo zbali, ker je to bilo kar precej blizu nas. Vendar se je ogenj na srečo obrnil v drugo smer in prišla so štiri letala, ki so dve uri intenzivno gasila nastali požar. Bilo pa je tudi atrakcija, saj so letala dobesedno pred nami zajemala vodo z morja – tega pa tudi ne vidiš vsako leto.
Uf, sem se razpisala, če vas še kaj zanima kar vprašajte, saj rada obujam spomine na letos že minuli dopust, pa lep pozdrav!
Palma, mene pa predvsem zanima, kje je ta Stončica in kako prideš do nje? Kako zgleda tam? Na zemljevidu sem jo sicer našla takrat, ampak tam je bilo tudi narisano, da na vrhu hriba na cesti med Komižo in Visom, je neka cesta levo dol, ampak tiste ceste v resnici ni? Ste vi mogoče našli tiste slavne podzemne hodnike, ki so narejeni menda po vsem hribu? Bila sem tudi v Titovi špilji in pa v tisti vasi poleg Visa, kjer je tista luknja, v katero naj bi podmornice skrivali. Tisto mi je bilo zelo atraktivno, fascinantno, čeprav jim ni ratalo, hehehe. Ja, zanima me tudi, kaj je na tem zahodnem delu otoka, obala recimo od Komiže proti Visu? Kaj zanimivega?
Hehe, pa spomnila sem se še Pločice in pa Jabuke 😀
Ja, Stončica je med Visom in Milno. Po cesti iz Visa do Milne je nekje tabla v levo in je označeno za v Stončico. Avto se pusti na vrhu, itak je cesta asfaltirana in ko se neha asfalt, avto parkirate in se peš odpravite dol do morja. Plaža pa je mivkasta, tudi v morju je mivka in počasi se spušča v globino. Zelo primerno za mala otroke. Skoraj na plaži je ena gostilna z žarom in na tistem vrtu je za živo mejo nekaj sence. Drugače je na tej plaži zelo malo sence, edino še okoli dveh manjših palm, tam tudi je neka posušena trava in ni mivke. Zraven teh dveh palm pa je igrišče z mivko za odbojko, tako da je mivka praktično vsepovsod. Na levi strani te uvale pa je nekaj hiš z apartmaji.
Tiste podzemne hodnike pa je mož s prijateljem nekaj hodil gledati in to je bilo v smeri iz Milne proti Visu, vendar zaradi vročine in oddaljenosti ni odnesel posebnega vtisa. V Titovi špilji pa smo bili in so nas bolj kot sama špilja očarili številni pajki in njihove mreže, ki se na gosto prepletajo prav do vrha in pa dva osla, ki sta se pasla v bregu na poti do špilje. Za tisto luknjo kjer bi se skrivale podmornice pa ne vem kje se nahaja. Od Komiže do Visa pa mislim, da so neke uvale, ki se jih pa zdaj točno ne spomnim po imenu, vem pa to, da se do njih pride z ladjami oz. čolni. So lepe, videla sem jih, ko smo šli na izlet v zeleno špiljo in v eni smo imeli tudi ribji piknik pri nekem domačinu, ki je slikar.
Ja pa še to. Ali niso ravno lani v okolici otoka Jabuka ulovili belega morskega psa?
Lp
No, mogoče za naslednje leto … tista luknja, v kateri naj bi skrivali ladje je poleg Visa. Greš od hotela (najbolje z avtom), ker je kar daleč, od hotela še naprej, tam kjer je bilo včasih pristanišče, in kar po cesti do konca. Sicer je bolj slaba, makedamska. Tam mimo greš, ko je nad Visom tista utrdba. No, greš še naprej in prideš do male vasice, tam se pa že takoj vidi luknja skopana v hrib.
Hvala za informacijo. Vendar drugo leto najverjetneje ne bomo obiskali Visa, ker smo bili zdaj že tretjič in poznamo že skoraj vsak kamen. Spoznati nameravamo še druge otoke ali pa kakšen kraj v tujini. (Kot, da Hrvaška ni tujina, he, he)! Morda pa se čez kakšno leto spet odločimo za Vis in bomo takrat odkrivali še to luknjo.
Lep pozdrav!
Ravnokar smo se vrnili z Raba. Bivali smo v mestu Kampor, v privat hiši, oddaljeni od morja 5-10 m, od mivkaste plaže pa cc 50 metrov. Uživali smo sto na uro, saj smo avto parkirali ob prihodu in ga cel teden skoraj nismo uporabljali. Smo pa šli pogledat tudi Rajsko plažo, ki ob vsej tisti gužvi in čudnem pesku sploh ni rajska. Skratka priporočam Kampor, mi smo si za drugo leto že kar rezervirali in sicer kar 14 dni in da povem še to, je bilo avgusta že vse zasedeno, julija pa je bilo prostega še nekaj malega… Naša punčka je uživala tisoč na uro in ko smo se pakirali domov je govorila: mami ne domov…. Ja voda je res niska a če vstrajaš prideš tudi do globoke vode. Voda je čista, največji plus pa je to, da otroci lahko skačejo in šibajo po vodi in jih ne rabiš vedno opozarjati, pazi ne to, nesmeš tega, onega, ker se jim praktično nima kaj zgoditi (da o grejenju raznih gradov in nasipov sploh ne govorim…). Slabost mogoče to, da ni sence, rabiš marelo, ni gostiln, diskotek, je zelo mirno družinsko vzdušje…
Tudi mi smo letos preživeli dopust v Kamporju.
Mi mogoce lahko zaupas v katerem app ste bili? Ker definitivno gremo mi drugo leto spet tja, ampak mora biti app oddaljen od morja res samo 10 m:)))))
Mi smo letos kar malo pesacili..pa to nas se ni toliko motilo, motil nas je grozen klanec do app.
Hvala ti in lep pozdrav,
M.
Forum je zaprt za komentiranje.