Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice razvijanje filmov

razvijanje filmov

Živjo!

Zanima me kam dajete razvijat slike po potovanjih.
Vem da je sedaj digitalni foto na prvem mestu , ampak jaz vseeno rada pogledam tudi slike in me zanima kam se splača dat razvit slike ali diase?

hvala

lep pozdrav

urška

Ja precej na siroko je bilo to vprasanje postavljeno.
Odvisno seveda iz katerega konca slovenije si.
Jaz osebno razvijam svoje slike iz digitalnega fotoaparata ( Canon PowerShot S45 ) v
CityCenter v Kopru takoj ob glavni trznici. Seveda pa mislim da ne bo nihce iz drugih
koncev Slovenije zahajal v KP samo slike razvijat ;).

Drugace pa mislim, da imajo za razvijanje slik iz digitalnih fotoapratov najboljso aparaturo
na obali. Ostali nimajo laserskih printerjev temvec tiste za brizganje barve, kar se precej
pozna na ostrini slike seveda.

za slike in diase priporocam foto tabor v mariboru, za diase predvsem ta Cosmos v Grazu…..

Priporocam trgovino SPAR ali drogerio DM, kjer vam razvijejo kvalitetne in poceni fotografije, tudi iz digitalnega zapisa!

Tukaj se jaz osebno ne bi strinjal z Maradono. SPAR in DM imata res najnižje cene, a kvaliteta žal ni niti zadovoljiva, kaj šele dobra. Tudi material (papir), ki ga uporabljajo je manj kvaliteten, barve ne pridejo tako do izraza, tudi kontrast je slabši. Še posebej se to pozna pri klasičnih (analognih) fotografijah. Poleg tega delajo z avtomatskim programom, posamezne posnetke (tiste, ki so potrebni barvne ali svetlobne korekcije) tako ne korigirajo. Zato tudi takšna cena, saj je na ta način produktivnost večja in potrebnega je manj osebja. Je pa poceni in verjetno za tiste manj zahtevne potrošnike dovolj dobro.

Za Mariborčane:
Žal je tudi Foto Tabor daleč od dobre kvalitete, nasploh pa je kvaliteta nestabilna. Pri njih lahko iz istega negativa dobiš dva popolnoma različna rezultata. Enkrat so fotografije lahko zelo solidne, drugič pa te iste fotografije katastrofalne. Tudi oni delajo avtomatizirano in očitno nimajo usklajenih strojev. Mariborčanom zato priporočam “FOTO M” na Teznu, na katerega prisega tudi Fotoklub Maribor in njegovi člani. Po mojem mnenju najbolj profesionalen fotografski laboratorij v MB!

V Avstriji se zelo izplača izdelava povečav (še posebej, ko imajo kakšne akcijske ponudbe), ker so bistveno cenejše kot pri nas in kvalieta je večinoma zelo dobra. Priporočam “Media Markt” in “Cosmos”.

Lep pozdrav
Pepson

Jest jih vedno nesem k foto Kurent. Slike naredijo zlo lepe. Pa še zlo pocen je (55sit na sliko). Je pa Kurent drugac v LJ, na Miklosicevi (bliz Zavarovalnice Triglav).

če nisi foto frik

potem je res dobra rešitev dm ali špar

dobiš kar dobre slike

drugače pa še si iz koroškega konca pa priporočam

foto ocepek super kakovost

pozdrav!

Ola!

Kar se razvijanja fotografij tiče – uporabljam digitalni fotoaparat, pa kljub temu dam določene slike tudi sprintat in poleg CD naredim še eno verzijo za v album. Zadovoljna sem z mixilabom: posnetke izberete in naložite na njihov program, ki ga snamete z njihove strani in pošljete po mailu.
Cena za fotko 10 x 15 je 44 sit. Fotka je kvalitetna, zaračunajo pa poštnino, se mi zdi da cca 500 sit.
Internetni naslov: http://www.mixilab.tv

Pozdrav,
b.

Ko sem bil še mlajši in neumen, sem diase nosil razvijat v Cosmos in Mediamarkt, ker so ob nakupu filmov dali kupončke za kvazi brezplačno razvijane. Res sem takrat prihranil nekaj tisoč šilingov, zato se pa zdaj po glavi tolčem, ko gledam obledele barve… Za malo denarja malo muzike.
Res pa sem občasno pri njih naletel na akcijo, ko se je dalo narediti povečave približno A4 velikosti za samo 3 do 4 šilinge ali manj kot četret evra.
Kljub ne ravno najnižji ceni pa sem v zadnjem času zelo zadovoljen z delom Dia studia v Ljubljani.

V MB priporočam Kodak v Ulici Kneza Koclja. Pa tudi Foto Rega je še kar… no ja, včasih so barve precej pastelne.. 🙂

Samo ne nosit v Spar ali pa DM. Jaz sem to napako naredila samo enkrat in nikoli vec. Slike sem dobila nazaj na pol narobe odrezane, da si na robu dobil se malo druge slike zraven. Poleg tega so bile se prebledene, da si ze mislil da je kaj s fotoaparatom narobe.
Jaz tja vec ne gre. Zdaj ze dolgo nisem slik razvijala, drugace pa sem jih vedno nesla v Foto Tabor.

Foto TABOR
je Samomor
tam ni kvalitete “nikdor”
kdor reskira
mu nekvaliteta ne bo dala mira
pa ce se se toliko z delavci tam prepira.

Jaz in prjatu sva dal razviti diase in so bili popraskani, torej uniceni.
Cim vidis s cim prijemlje filme v roko ti je vse jasno.
Sedaj mi naj oni placajo se eno potovanje? Grrrrrrrrrr.
V glavnem to so laborji za stancat denar(zase), ne pa fotografij!
Bolje, da bi prodajali sladoled, kot njihovi sosedi.

O njihovih sosedih pa nic slabega rect, ker imajo najboljse spagete kar sem jih kdaj jedla! :))

se strinjam, samo Foto Tabor je res firma za stancanje denarja, ne pa kvalitetnih fotk.
Saj bodo mogoce se kdaj spagete prodajali tudi, kar pa tudi ni tako enostavno.Upam, da se zavedajo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close