avtobusne povezave iz Londona do Walsa
Zivjo,
v petek imam namen odpotovati iz letališča London Stansted do Walsa. Do Londona bom šla z Easyjet iz Ljubljane vendar mi tudi malo ni jasno kako naprej v Wales.
Nekaj sem našla na http://www.internationalexpress.com vendar sprejemajo samo kreditne kartice katere pa jaz nimam. Bojim se, da če bom kupila karto šele 2 uri pred odhodom na letališču, da bo že vse zasedeno. Namreč moram 100% priti v roku 20 ur ko pridem v London v Wales.
Ima kdo kako idejo, kako v primeru, da bo že vse zasedeno, ker ne morem preje razervirati Caoach, ker nimam kreditne kartice, priti do Walesa v roku 20 ur?
100x tnx:)
js sem lani novembra sla iz londona v leeds in sem kupila karto sele tisti dan ko sem sla. takrat ni bilo prevelike guzve na avtobusu, bila pa je ogromna vrsta na blagajni…
v glavnem, v angliji imajo super vlake, ki so zeli hitri vendar so zelo dragi… ce se prav spomnim sem dala za karto za avtobus okoli 30 funtov, vlak pa mislim, da je stal okrog 80 ali 90 funtov…
avtobus je startal iz victoria coach station, malo naprej od meto postaje victoria station…
http://www.tfl.gov.uk/vcs/
zgoraj je link do njihove strani…
upam, da sem vam kej pomagala…
Močno priporočam bus. So velik cenejši, udobnejši, predvsem pa zanesljivejši. Res je zelooo dolga vrsta na postaji, zato ne bi bilo slabo, če si vzameš čas. Če se le da pa rezerviraj po netu (mogoče ima kak kolega kartico??). Zna biti, da so predvsem dnevne vožnje že vnaprej zasedene.
Vlak odsvetujem. Lani sem za relacijo Lon-Wales za vlak (ena smer) dala 40 funtov, za bus pa 20. Poleg tega so vlaki obupni, ker imajo privatizirane železnice in niso usklajeni med sabo (beri: obupne zamude). Z vlakom sem na, se mi zdi da, 4 urni vožnji pridelala 2 uri zamude, se pravi 6 ur na vlaku.
Bus pelje z Victoria Station, medtem ko moraš za vlak it na eno drugo postajo (Picadilly??). Greš s podzemno, kar zna biti malo zmedeno.
Pa lepo potovanje!
No, jaz sem letos kar nekajkrat potoval iz Londona v Swansea (Wales) in nazaj. Poudarit pa moram da sem vecinokrat startal z letalisca Stansted, ceprav mislim da imajo tudi druga letalisac v okolici Londona enake povezave.
Povezav London juzni Wales je veliko. Ce pa slucajno potujes kam proti severnemu delu Wales, ti zal ne morem pomagat, ker nisem nikoli sel za tem kaksne povezave so, sam najberz se da tudi za v tisto smer dobit brez vecjih tezav.
Torej: Avtobus London – Cardiff – in naprej proti zahodu vozi iz Londona vsake tri ali stiri ure. Na dan ima vsaj 8 ali vec odhodov. Jaz sem za karto do mesta Swansea placal 48 funtov, s tem da ce kupis takoj povratno, placas pol za obe samo okoli 55 funtov. Zato se ti splaca kupit povratno in pustit datum vrnitve odprt. Ker je toliko odhodov se ni treba bat za prostor na avtobusu in ni potrebno naredit rezervacija v naprej.
Za bolj natacne informacije poglej na stran http://www.nationalexpress.com – to je avtobus s katerim sem jaz na zacetku potoval.
Iz Londona (iz neposredne blizine Victoria station), vozi mega bus, to je varianta low fare avtobusa (tako nekako kot easyjet in ryanair pri letalih), s katerim se je prislo iz Londona do Cardiffa in naprej za samo 3 funte. Vendar pa ima samo en odhod na dan, in tudi avtobus je precej nekomot. Je pa zato cena dalec najbolj privlacna. Sedaj mislim da je celo samo 1 funt. Poglej na stran http://www.megabus.com , ceprav moras za ta bus placat na internetu s kreditno kartico, katere pa pravis da nimas, tko da bi si jo morala izposodit oz. dobit nekoga da jo kupi zate.
Vlak. Ce se prav spomnem imajo z letalisca dobre povezave z mestom London, kjer lahko kupis vozovnico za vlak in nadaljujes pot v Wales z vlakom. Vendar pa te moram opozorit, da je vlak veliko drazji od avtobusa (tudi do trikrat drazji, torej cez 150 funtov), pa tudi urnikov ne poznam, ker sem se jaz (zaradi cene) raje vozil z avtobusom, ceprav so pocasnejsi.
Upam da sem ti dovolj pomagal, ce imas se kako vprasanje, ali ce sem jaz kaj pozabil napisat, me vprasaj, bom z veseljem pomagal. Tudi pri drugih informacijah in ne le prevozih. Lepo se imej in vzivaj v Walesu, ker je to res cudovita dezela, v kateri zivijo cudoviti ljudje.
lp
-Crt
Se nekaj sem pozabil napisat.
Ce potujes z avtobusom in kupis karto na glavni avtobusni postaji v Londonu pride ceneje, kot ce jo kupis na letaliscu, s tem da mas pol se stroske za pridet iz letalisca do mesta, zato priporocam da jo kupis kar na letaliscu. Pa se vrste so ponavadi malo manjse. Zdaj sem pogledal kako vozijo iz Stansted letalisca za juzni Wales in videl da imajo cez poletje cez 20 odhodov na dan, tako da mislim da vnaprejsna rezervacija res ni potrebna.
Na katero letalisce pa ti letis?
lp Crt
ffalkec res hvala za vse te informacije. Vendar sem si tudi sama ogledala na tej strani povezave in opazila le en odhod na dan. Mogoce zaradi tega, ker je malo bolj zahrbten kraj. Grem v pocitniski center na obali v kraj Pwllheli torej relacija
From : LONDON, Victoria coach station, Greater London
To : Pwllheli, Haven holiday park, Hafan y Mor, Gwynedd
Ce bo slucajno zasedeno bom sla pa prvo samo do Cardiff, do koder pa je res veliko odhodov na dan in potem upala, da tisti edini avtubus od Cardiff proti Pwllheli ne bo zaseden. Ampak nikakor pa mi ni jasno, da je od Cardiff do Pwllheli (torej verjetno od enega konca Walsa do drugega) kar 10 ur voznje z avtobusom, s tem, da avtobus nima nobenih daljsih postankov. Kaj je Wales tako velik? Si nisem mislila:). Ce mi kdo ne verjame si lahko sam pogleda na pomenjeni strani.
Se enkrat hvala
Vidim da gres res na lepse, lepo tebi.
Ce bos mela odhod iz Londona za Pwllheli zaseden ne hodi v Cardiff, ker ima Cardiff povezavo preko Birminghama, kamor gres pa lahko direkt iz Londona, saj ima se vec odhodov tja kakor Cardiff.
Ja, voznje po Walesu so dolge, ker nimajo ravno veliko hitrih oz avtocest. Na jugu do Cardiffa pa nekako do Llkeneklija je se avtocesta, pol proti severu jih pa ni vec. Zato pa med voznjo toliko bolj uzivas ob pogledu na lepo pokrajino.
Ce bos slucajno imela priloznost in cas, ti svetujem da gres malce potovat po Walesu, se posebno juzni Wales, ker je to cudovita dezela in se ti res splaca jo dobro spoznat.
Upam da sem ti kaj pomagal,
lp
Crt
Forum je zaprt za komentiranje.