Najdi forum

München

Lepo pozdravljeni!
Zanima me ali se bolj splača iti z avtom v München ali z vlakom. Koliko stane vlak?
Za vse tiste ki ste tam že bili:kje ste spali in kako ste bili zadovoljni? Kaj pa cene tam, če greš recimo na kosilo ali pa zvečer ven-je full dražje kot pri nas??
Hvala za odgovore!

Povratna karta za vlak stane 15.199 SIT iz LJ.
Sicer je razdalje cca 400 km, poleg bencina te stane še vinjeta in tuneli v Avstriji, Karavanški tunel, če greš po tej poti in pri nas pot do meje.

Hočeš povedat, da se torej bolj splača it tja z vlakom ali z avtom? Namreč potujeva dva, tako da se bi stroški potem delili na dve osebi.

Nič nočem povedat. Sporočam podatke.
Karto za vlak je par dni nazaj kupil brat, plačal je toliko, kot piše.
Koliko te stane vožnja pa težko rečem – odvisno, kje štartaš, koliko požre tvoj avto, konec koncev lahko izbereš drugo pot in se ne voziš po AC in prišparaš vinjeto in tunele ampak vse skupaj traja dlje časa… toliko faktorjev, da jaz ne morem povedat, kaj se bolj splača. Pa še tako: enim “mir” na vlaku pomeni dosti, saj prideš na cilj udobno, nisi utrujen, vmes lahko bereš knjigo, nimaš težav s parkiranjem; enim je škoda, ker traja vožnja šest ur, z avtom si pa prej, pa neodvisen si, pa kjerkoli se lahko vmes ustaviš…

Če te zanimajo hostli, priporočam 4You (blizu postaje) in Haus International, ki je malo dlje, a bolj udoben. Oba najdeš na Netu. Cene so bile podobne našim, dokler je bila še marka, odkar pa je evro, pa je šlo itak vse gor. Natančneje ne znam povedati, nazadnje sem bila gor pred štirimi leti.

Po moje se splača z avtom, če sta v dveh. Vinjeta v Avstriji je 7,60 EUR desetdnevna, tunele lahko izpustiš in greš preko prelazov Kačberg in Obertauren cca. 1 ura več vožnje, toda saj greš na potep. Večerja je od 7 do 15 EUR, pivo 2,5 do 3 EUR, glede spanja pa razen v kampu ne vem cen, je pa kamp skoraj v centru 300 m stran od podzemne Talkinger proti živalskemu vrtu. To mislim da ni ne vem kako draga varjanta,
lp
dani

Ali morda kdo ve koliko stanejo tuneli v Avstriji do Münchna? Saj je za vstop v Nemčijo dovolj osebna izkaznica sedaj ko smo v EU ane?

Ali so tam kakšni dobri shopping centri?

LP

Po moje se bolj splača z vlakom. Vozi res pogosto, vsak dan 2x, tko da to res ni problem. Sem šla lani oktobra, cene prehrane pa so kar lepe, upam da najdeš kaj ugodnega. V Munchnu je grozno za parkirat, policaji so neusmiljeni, da o kaznih ne govorim. Potem pa po mestu z u-bahnom, boš videl super je !!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close