Pomoc PATRISI
Ja sploh človeku,ki ga ne pozna in zganja fovšijo nad sosedi,kao sej jim privoščim najbolje,ena navadna hinavščina jo je,pač moje mnenje…in kje ima prijatelje,prijateljice,sorodnike,domače???halooo,kako ste lahko tako naivni,saj vem,da hočete dobro,prav tako jaz,ampak takih pa res ne prenesem.In so še hujši primeri in ne prosJačijo in izkoriščajo ljudi preko forumov.
Patrišo že dolgo poznam. Pa sem jo spoznala tu gor. Vem, da ne zganja nobene fovšije, le na problem je opozorila. Ničesar ni prosila. Je eno najbolj prijaznih bitij, kar jih poznam. Če ne veš, za kaj se gre, potem svoje mnenje prihrani. Patriša nima sorodnikov, starša sta ji že pred poroko umrla. Vse, kar ima, sta njena ljubka otroka. Ima nekaj prijateljic, v glavnem takšnih, ki so preživele isto kalvarijo razveze, kot ona, ko je bilo nasilja in alkohola v družini preveč in mene, ki pa žal še študiram, zato jo lahko le včasih kam zapeljem, ji posodim računalnik. Vem, da jo imajo šefi radi in sodelavci obožujejo, ker je delavna in topla, eno krhko bitje, ki nam vedno stoji ob strani z besedo in dejanji. Je pa takšne sorte, da ničesar ne prosi, da ne joka, če pa je že tu gor kdaj potožila, je najbrž le zato, da bi si olajšala dušo, ne pa karkoli prosila. Je delavna in za preživetje postori marsikaj, za dopust pa ji očitno zmanjka. Kolikor pa vem, vas je tu gor veliko tudi srčnih ljudi, zato vem, da preko vas zelo kmaju potuje na Krk, pa tudi v toplicah so ji našli par dni prazen apartma. A tisti, ki ste ji to omogočili, verjemite, Patriša se bo oddolžila. Z njenimi božanskimi slaščicami, puloverjem, zelenjavo, morda kakšno domačo klobaso.
Kako brezmejna je človeška hudobija pravim jaz, Patriša pa (ko vas bere) reče: “Smilijo se mi…”
Pa lepo pozdravljeni!
Lorena
Ja Tjaška, takšna je Patriša. Zato jo imam rada. In ni sama in ne osamljena. Pa tudi revna ne. Le da vse bogastvo nosi v sebi in žuljavih rokah. Še sreča, da ima nekaj malega zemlje (KI PA JO VSO SAMA Z LOPATO PREŠTIHA, saj nima nikakršnih strojev). TOLIKO, DA BOSTE SNOBI V NASLONJAČIH VEDELI, KAKO SE BORI, DA BI OTROKOMA OMOGOČILA NORMALNO ŽIVLJENJE. Kadar jo odpeljem po nakupih tudi sama požiram solze, ko vidim, kaj samo pristane v njenem nakupovalnem vozičku in kolikokrat artikel obrne in kako cene primerja. Boli. Res boli.
Vsi se moramo boriti za svoj obstanek. Jaz od nikogar nisem nič dobil, niti centimetra zemlje. Od staršev tudi popolnoma nič (pa niso umrli). Zato tako pesnjenje po forumu nikomur ne koristi. Nekatere življenje pač bolj tepe kot druge. Jaz se tudi trudim, kolikor se le da, omogočiti svojemu otroku čimveč. Vendar žal velikokrat ne morem, ker gre denar za stroške – od oderuške najemnine do položnice za telefon.
In kaj naj sedaj naredim ? Nič.
Da se tako obnašate do matere z dvemi otroki je pa že absurd. Ko ostaneš sama in moraš plačat ravno vsako menjavo štekarja – ko se naučiš sama si pa možača in težiš in soliš pamet moškim.
Pa to ni bistvo. Če je še kaj človeškega v nas je prav, da pomagaš drugim, ki so trenutno v težavah.
Ne poznam pa čisto nobenega, ki ne bi plačeval oderuških položnic – sploh zdaj ko se bliža šola.
Ali sploh veste koliko poguma je potrebno, da koga kaj prosiš?
Kaj naj dajem, če še sam nič nimam ?
Niti ne želim, da bi mi kdo kaj dajal. Se bom že nekako znašel.
Kar hočem povedati je to, da nas je veliko takih, ki nič nimamo in živimo iz meseca v mesec. Tudi jaz bi imel hišo (kot nekateri moji kolegi, ki so jim jo podarili starši) in veliko potoval.
Pač ne vidim smisla v prikazovanju mučeništva določene osebe, ker ni nobena izjema.
Ja makarony, vidim, da ti si pa res reven. Nimaš ne hiše, pa tudi v srcu in duši ničesar. To je šele prava revščina. Včasih lahko pokloniš lepo besedo ali dobro misel in vrnilo se ti bo. Ja, vrnilo se bo dobro z dobrim, slabo s slabim. Patriši se že vrača, tudi tebi se bo, če se bo imelo kaj dobrega, sicer pa manj dobro, ali pa…
Praviš, da plačuješ položnice. JIH KDO NE? Samo to mi povej. Praviš, da vzdržuješ partnerico in otroka; jaz pa vem, da je slabo plačanega dela dovolj, le voljo do dela je treba imet. Marsikdo dela za minimalno plačo. Za začetek ne smeš biti izbirčen in poprijeti za marsikaj in ko bo zares hudo, se bo tudi tvoja partnerica dvignila, do takrat pa…
Pazi na žolč makarony. Si pa res en makaron! Pravi!!!
Mimogrede… Tistim, ki vam je Patriša sedla v srce… Je že na Krku.
Zelo zelo me veseli ko vidim, da je en dober namen dosegel srečen konec – po velikem trudu seveda.. žal se veliko podobnih zgodb ne konča tako, med drugim tudi zato, ker je, kot je rekla Pohajačka, težko prositi… Zato pa je veliko lažje modrovati in omalovaževati tiste, ki pač zberejo toliko poguma, da svojo stisko le posredujejo naprej…
Pa kaj bi bili zagrenjeni… Makarony – ni samo denar oz materialno tisto, kar lahko komu daš, veš????
lorena -> ne poznaš niti mene niti moje družine. Zato so tvoji zaključki vsaj neprimerni, da ne rečem kaj drugega. Si pač zaslepljena z jezo name ali nečim podobnim. Te bo že minilo.
anjalic -> Ne modrujem in ne omalovažujem. Preberi še enkrat moje prispevke. In jaz zagrenjen ? Mogoče.
Vse kar sem povedal so dejstva. Pika. Če tega ne morete spredvideti, potem je to vaš problem in ne moj. Nikjer nisem napisal kaj slabega o tej osebi, Patriši. Samo o povzdigovanju situacije enega človeka, ki ga življenje očitno tepe.
Še to bi dodal. Do sedaj sem se znašel kot sem vedel in znal. In vsako leto se situacija malo popravi. Na začetku je bila res huda kriza, sedaj pa nekako gre. Naj vas ne skrbi zame. Še posebej naj vas ne skrbi moja, z vaše strani zaznana, duhovna revščina.
Samo kot zanimivost, ker vem da marsikdo ne bo dovolj pozoren …
Ko sem jaz poudaril, da je več družin takih, ki praktično nič nimajo, sem bil deležen precejšnih napadov – češ da sem trdosrčen, zagrenjen, itd.
Ko sem omenil plačevanje položnic oz. stroške nasplošno, pa sem takoj dobil pod nos, češ da nisem edini.
Eh, kaka dvoličnost.
Dragi moji,
zakaj pa nekdo ne bi poiskal pomoč na takšen način, problem bi nastal samo takrat ko bi v bistvu prikril resnico in na ta način izkoristil dobre ljudi, ki so pripravljeni pomagati. Pa četudi bi pomagali osebi, ki en bi govorila resnico, so naredili neko dobro delo, ki drugič tej osebi več ne bodo, seveda bo pa poiskala drugje, naivnih je vedno dovolj.
sedaj pa vprašanje, pa so res naivni. Mogoče pa tako hočejo. IN če je v tem pisanju vse bilo res, zakaj bi se zgražali, je pa prav da povemo svoje mnenje, nikar pa obsodbe, kajti obsojati je vedno najbolj nehvaležno, kaj pa če s tem naredimo še večjo krivico, ko pa če pomagamo????
Ljudje, vsi se borimo za preživetje, ampak prav vsi na koncu dobimo enako plačilo. Smrt ne izbira med revnimi in bogatimi in kot vedno pravim, važna je pot, jaz pa še pravim, da jmo se potrudit in poiskusimo živeti kvalitetno, saj odnesli ne bomo tako lai tako nič.
Mogoče že samo dobra beseda ali pripravljenost pomeni več kot opravljeno delo in rešitev ne vem kakšnega problema.
Nekdo redno piše. Živi in pusti živeti. KAjti tudi revni so lahko srečni. In bogati niso nič bolj srečni od revnih. Srečo ne prinese bogastvo, ampak razumevanje in življenja in sreča pride zaradi življenja samega.
Torej, posiksusimo vsak pri sebi izboljšati kvaliteto življenja, najprej lahko začnemo pri svojih najbljižjih, le kdaj pa smo jim nazadnje pokazali, da jih imamo radi???
primož
Forum je zaprt za komentiranje.