Nova Zelandija / Aljaska v juliju
Pozdravljeni
Pričel sem s prvimi idejnimi pripravami za večje potovanje v naslednjem letu. Ker je moja življenjska in potovalna partnerka zaposlena v šolstvu imava za večje potovanja na voljo le julij in avgust.
Rada bi opravila dober mesec trajajoče potovanje, omahujeva pa med Aljasko in Novo Zelandijo. Ker vas je gotovo veliko obiskalo ti destinaciji tudi v juliju me zanima, kakšne so dejanske vremenske in ostale izkušnje.
1. Za Novo Zelandijo me zanima ali je tamkajšnja »julijska zima« kljub temu primerna za potovanje- razmišljava o najemu bivalnika ali potovanju s Kiwi Experience. A ima kdo izkušnje tudi s Kiwi Experience avtobusnimi prevozi? Kako pogosti so dnevni odhodi? Kakšni so hostli, ki jih Kiwi predlaga?
2. Kar se pa tiče Aljaske pa pride v poštev kombinacija rent-a-carja in avtobusnih prevozov ter nahrbtnika. Ker bi bil na Aljaski eden najpomembnejših ciljev opazovanje medvedov me zanima, ali se da priti do katere od večjih opazovalnic medvedov tudi brez astronomskih finančnih vložkov (nekaj sto dolarjev)? Kakšne so dejanske izkušnje s šotorjenjem na Aljaski v juliju – mislim na vremenske razmere in razmere glede »turistične gneče«?
Vsako mnenje ali odgovor nama bo v veliko pomoč pri odločitvi – zato že sedaj najlepša hvala.
Lep pozdrav
Migar
Na NZ sem bila že nekja let nazaj in sicer julija, avgusta, in začetek sept. Julija je res najbolj mraz, ampak meni je bilo super zlasti zato ,ker razen v smučarskih središčih ni veliko turistov. Poleti je naval backpackerjev, kar pomeni, da moraš prenočišča rezervirati dosti vnaprej, štopati je težje, ker so vrste, pozimi imaš več stika z domačini.. KLjub temu, da ni sezone, pa so (skoraj) vsi hostli odprti in vsak ima svojo ponudbo npr. jahanje, zastonj kolesa, razni izleti, izpiranje zlata. V dunedinu so imeli dobre izlete wildlife tours, ki so jih vodili podiplomski študentje bologije: čisto od blizu smo videli kolonije morskih levov (tjulni so povsod), različne pingvine in albatrose. POtem se da plavat z delfini, gledat kite…V glavnem vse dela tudi pozimi.
KLarto za nek turistični avtobus sem vzela na Z obali južnega otoka, kjer je zelo malo prometa, avtobus je peljal mimo vsak dan. Kiwi Experience se mi je zdel predrag, pa tudi njihov koncept mi ni bil všeč – v glavnem so se (večinoma pijani mulci) družili samo med seboj, ker so izstopali in vstopali na istih postajah.
Hostli od Kiwi Experience so čisto okej – ampak ponudbe je res dosti in za prespat ni noben problem.
Čekiraj to hudo vremensko stran:
Forum je zaprt za komentiranje.