Francija – september
Živijo!
Veseli me, da se zanimaš za potovanje po Franciji.
Pot še ni natančno sestavljena, gre pa nekako tako:
– čez Nemčijo do Pariza, Versailles, Chartre
– obala Normandije (Utah Beach, Mont-St-Michel)
– gradovi Loare …
– Lyon
– Chamonix(ogled Aiguille de Midi, Mer de Glace – ledena jama) in nato čez Provanso (Avignon, Arles, Aix-en-Provence) proti domu.
Odhod je 10.9 v popoldanskih urah, vračamo pa se predvidoma 22.9.
Okvirni stroški bodo okrog 150.000 SIT (hrana, gorivo, cestnine, …). Kavcijo za avtodom, ki znaša 150.000 SIT po potovanju dobimo nazaj tako, da bodo stroški morda tudi nižji. Spali pa bomo na počivališčih tako, da stroškov s kampi verjetno ne bomo imeli.
Lani smo v podobni druščini potovali po Španiji in nas je celotno prišlo 100.000 SIT/ osebo skupaj z vstopninami …, tako, da se potovanje z avtodomom kar splača.
Avtodom smo že najeli na Primorskem in je čisto nov (sedaj je še neregistriran), letnik 2004 torej.
V druščini smo 4 dekleta, stare okrog 27 let ter en fant, star 25 let. Od tega 3 Primorci in 2 Ljubljančanki. Smo vesele narave in se radi smejemo, upam da si take sorte tudi ti.
Koliko pa si ti ti star? Od kod si?
Če si še vedno zainteresiran se lahko v kratkem dobimo v Lj.
Če te še kaj zanima, pa sporoči.
Lp,
Ester
Živijo Peter!
Veseli me, da se tudi ti zanimaš za potovanje po Franciji.
Kot sem že napisala gre pot nekako tako:
– čez Nemčijo do Pariza, Versailles, Chartre
– obala Normandije (Utah Beach, Mont-St-Michel)
– gradovi Loare …
– Lyon
– Chamonix(ogled Aiguille de Midi, Mer de Glace – ledena jama) in nato čez Provanso (Avignon, Arles, Aix-en-Provence) proti domu.
Odhod je 10.9 v popoldanskih urah, vračamo pa se predvidoma 22.9.
Okvirni stroški bodo okrog 150.000 SIT. V to smo vkalkulirali hrano, gorivo, cestnine, kavcijo za avtodom (znaša 150.000 SIT in jo po potovanju dobimo nazaj), najem avtodoma … če nam bo kaj denarja ostalo pa bomo z njim plačevali vstopnine … Običajno imamo nek skupen font iz katerega plačujemo skupne stroške.
Spali pa bomo na počivališčih tako, da stroškov s kampi verjetno ne bomo imeli.
Če te še kaj zanima, pa sporoči.
Lp,
Ester
Sicer sem vam malo fouš 😉 Drugače bi pa samo pripomnila, da ste si za 14 dni ful veliko zadali, vse od Pariza do Normandije in potem vse dol – Loara, Lyon do Provanse …. men je to ogromno za 2 tedna. vseeno pa sem sigurna, da boste uživali. Če greste nazaj slučajno čez Alpe, kje mimo Sestriera, se raje izogibajte. Pozdravite Francijo pa uživajte 😉
Helou!
Tut js sm pozno tole opazla, samo sem 100% zainteresirana. Prvič mam prost september in takšnle tour de France se mi zdi idealen!
Sem mal mlajša od vas, 19, – upam, da ni problem. Tut sama se rada smejem in feštam. Sem iz Posavja. Kaj še? je parle un peu francais.
Sporočte mi, če sem pršla v ožji izbor.
lep dan, Junija.
Hoj Aljaž!
Starosti si prave … če bi še tvoj mail sprejmel moje maile bi se že zmenla. 🙂
Če si za, mi piši na mail naslov esterz@email.si, da se dogovorimo morda tudi v živo. Danes se namreč naša skupinca dobi in bi bla fajn prilika, da se nam pridružiš.
Lp,
Ester
Ola
sem pogledala mal vaše načrte in koliko km planirate narest pa se bojim, da boste moral pomnožit z 2.
Jaz sem bila predlani v provansi in lani v normandiji in bretaniji, se pravi dvakrat po 14 dni.
Lani za normandijo in bretanijo – med 5 in 6.000 km.
Se mi pa zdi tura zanimiva.
Veliko užitkov na poti!
b.
Forum je zaprt za komentiranje.