Najdi forum

Turčija-Alanya

S fantom se v sredini avgusta odpravljava za dva tedna v Alanyo, v hotel Bulut. Zanima me, če je kdo že bival v tem hotelu in kakšne izkušnje ima z njim. Poleg tega me zanima kakšne so resnične cene hrane in pijače oziroma tudi vsega ostalega. Nekateri pravijo, da je drago, drugi, da je poceni…Kaj je zdaj res? Ali se bolj splača jesti zunaj ali vzeti vsaj polpenzion v hotelu?
Hvala, lp

Pozdravljena,
ranvokar sem prispela iz Turčije, kjer sem preživela en teden v hotelu Bulut, hotel z dvema zvezdicama, ki mu prav zares ne manjka nič, imaš TV, hladilnik, vse kar mora bit, glede na to da se nista odločila za 4 zvezdice, vama ne bo nič narobe v Bulutu.
Tako ti bom rekla, zajtrk marmalada, maslo,včasih salame, sir, jajca,vsak dan lubenica le kava je vsaj zame neužitna, juice, ki ga lahko piješ pri zajtrku lahko mirno piješ in ne bo nič narobe.Pij ustekleničeno vodo,kakšne so cene praviš, prevoz z Dulmušem 0,50 EURA . Imej drobiž.
Pivo 1 EURO, Hrana ni slaba v restavraciji SULTAN.Greš na prvem vogalu (ne proti centru)levo, nato še mičkeno naprej in zaviješ desno, ter ravno do restavracije Sultan na levi strani. Povprašaj ni slabo , vedno je gneča, in včasih moraš malo počakati.Za to restavracijo mi je povedal zaposlen v Bulutu.Če greš v smeri proti centru najdeš tudi MC DONALDS.Lačna ne boš.
Oglejta si grad oz. utrdbo v Alanyi je kar zanimivo za dva je vstopnina 6 EUROV.Pojdita na turški večer cena je 30 EUROV. Če imata veliko časa so zanimive Pamukale, Kapadokija(dva dni).So pa razdalje takšne da je to v km zastrašujoče.
Alanya je kar draga saj je obmorsko letovišče. Na bazarju sem se pogovarjala s tujci ki so prišli iz notranjosti(popotniki) in so povedali, da so cene zelo zasoljene v primerjavi z cenami v notranjosti. Pri nakupu moraš zbijati ceno do 50% velikokrat si pri tem neuspešen saj so prepričani, da bodo že prišli drugi turisti.Tako, da če se vama punuja kakšna možnost izleta v notranjost opravita nakupe tam. (Primer cen :dva piva v steklenici, coca cola in mineralna voda 2 dl=12 EUROV to je v restavraciji za vogalom zelo zasloljene cene.Jaz se za polpenzijon nisem odločila in mi ni prav nič žal saj sem imela prijatelje v hotelu CAN ( s polpenzijonom) in hrana je tako tako, morda si vzamita zraven kakšne prigrizke konzervirane, ali klobase in podobno, saj imata hladilnik.Po nekaj dnevih vama bo evropejska hrana teknila.Njihove rogljičke ki jih prodajajo na plaži in seveda tudi drugod lahio dobiš že za 250 turških lir.Na plaži ti bodo dva prodali za milijon.Ampak ponudi svojo ceno.
Glede na to da je vročina ti tudi ne vem kaj hrana ne bo pasala.Zelo zanimivo je obiskati bazar v petek je glavni bazar seveda tega v petek obiščita v dopoldanskem času. Glede na to da sta zagotovo med mladimi so v centru discoteke v štirih nadstropjih, skratka nočno življenje na višku. Dulmuši vozijo do 1 oz. 2. ure zjutraj potem pač taksi, preden stopiš vanj se dogovori za cene. Ne pristani na taksimeter.Plažo bosta imela kar čez cesto,ležalnik + marela včasih sem dala 1 včasih tudi 0,50 EURA odvisno, brez tega ne moreš.Lahko se odločiš za kopanje na bazenu.Prev zraven hotela je market v katerem si lahko kupita kaj za prigriznit.
Tako moje doživetje je bilo takšno da sem rekla da se za gotovo še vrnem, le ne v tem letnem času saj je bilo 45 stopinj.Morje toplo.Vroče pa zelo. Komarji, ja vzamita si nekaj proti temu mrčesu.Ko bosta prišla v hotel vstavita ob vstopu v hotelsko sobo obesek od ključa v režo ki je podobna tem našim vtičnicam, le tako bosta aktivirala elektriko, delovanje luči in klime.Klima dela ob določenih časih, če ne bi delala bi znorel od vročine.
Če se bosta še kaj spomnila in bi želela vprašati kar izvolita sem vama na voljo z dogovori.
Zagotovo bosta imela lep in nepozaben dopust.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close