Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Jug Francije-pomoč

Jug Francije-pomoč

Živjo!

Kje lahko prespimo na jugu Francije (blizu Marseilla)? Kampi, poceni hoteli? Kakšen nasvet prosim. V Španijo gremo namreč z avtom in nimamo pojma, kje bi prespali.

Hvala

Definitivno kamp, po Franciji jih je ogromno. Konkretno ti ne morem povedat, itak jih je ful. Zrihtani so in poceni. Lahko pa pogledaš za motele al hotele F1, tudi niso tako zelo dragi. Vseeno po izkušnjah priporočam kamp! Mogoče ne ravno pri Marseillu, malo ven (ali mogoče že Camargue). In res, ni ti treba skrbet, da jih ne bi bilo, ker jih je malo morje 🙂

Hvala, sem pogledala na internet za Camargue, ampak piše samo za minimum 7 nočitev. Ali imaš mogoče kakšen link za camp za eno nočitev? Kakšne so cene?

Pa še to me zanima – ali morga kdo ve, kje je stalna Dalijeva razstava v Španiji?

LP

Dalijev muzej je v Figueres-u, skorajda takoj za mejo.

Jurij

Mi smo spali v Camarque v kampu, ki so ga imeli neki upokojenci. Bili smo dve noči in ni bilo nobenega problema. Govorili so samo francosko in lepo skrbeli za kamp. Kampi ob obali so bolj polni malo v notranjost pa ni nobenega problema. Če potuješ samo skozi je to kar v redu. LP

Težko verjamem, da je kampiranje možno le za 7 nočitev, prej bi to veljalo za apartma/sobo, če že. Anyway … ena možnost je – kao kampiranje/sobe na kmetiji, ful razširjeno po Franciji, ne vem pa, koliko se splača za eno noč;, druga so hoteli Formule 1 ; tretja hostli (v Marseillu so 3, če se ne motim, glej spodaj), četrta pa kampi (gl. spodaj).

Hostli v Marseillu (prepisujem iz LP Provence and Cote d’Azure, 2003; vprašanje pa je, koliko so v tem času zasedeni, ker imajo Francozi v avgustu tudi masovne počitnice, tako kot Italijani):
1. Auberge de Jeunesse de Bonneveine (marseille-bonneveine@fuaj.org), Impasse du Docteur Bonfils
2. Auberge de Jeunesse Chateau de Bois Luzy, Alles des Primeveres
3. Auberge de jeunesse Jane Vialle, 9 bldv Fabrici

Kampi pa tko: res jih je ogromno, tudi na internetu se večino najde . Točnih imen in naslovov ti ne morem dat za tisti predel okrog M., ker midva sva kampirala malo bolj v notranjosti, ampak skoraj ziher sem, da so po večini ok. In tudi težko bi ti jih recimo naštela pet, ker je preveč izbire, pač glede na kraj in osebne preference. Okrog M. in na Azurni so pomoje dražji, zato se splača malo bolj “na deželo”. Cene pa tako, maja za dva z avtom in šotorjem (majo kar fixed price) je bilo od 10 do 12 € na noč, kar je meni osebno poceni, kot sem pa že rekla, kampi so zrihtani, sanitarije in to, topla voda je.

Aja, še to, če greste do Španije čez Alpe, si izogibajte okolice Sestriera, ker so ceste v razsulu. Avtocesta po Italiji od slo.-it. meje in do it.-fr. meje (mimo Genove, pri Monaku) pa znese 36 € v eno smer. V Franciji so avtoceste zasoljene, kar ste pa verjetno se že malo pozanimali. no, tko 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close