Spet ta Jerba
Pozdravljeni,
vem kaj si bodo mislili nekateri: spet ta Djerba….
Sm ne da mi miru, da ne bi kaj napisal.
Je že dost vsega napisanga, dodal bi samo nekaj: tja naj gre tist, k se hoče spočit, saj prav na Djerbi nimaš kaj delat…plaža je en sam dolgcajt (kot skoraj povsod v Sredozemlju), mivko imaš povsod, v vodi ni žive duše (razen seveda plavalci), ni ne za potapljat ne za šnorkljat….
Preden prideš v globoko vodo traj, pa mislš da si že tam, pa se spet zniža, pa potem spet traja, traja…po 100 m če maš srečo si v globoki vodi, pa še tam ni glih dobr plavat, da te ne zgazi kakšen motorni čoln, ki vleče nevemkaj…Tako smo bili mi kar bolj v bazenu (glede tega bi bilo bolje jit npr. v Čatež). Se še spomnm ko so na forumu spraševale glede koppanja zgoraj brez in so neki eni težil, da če si zgoraj brez, da žališ Arabce…sej mogoče res, sm tam je polno žensk zgoraj brez, tako na plaži kot na bazenu…Arabci nimajo nič proti, še radi pogledajo…sej niso več tako zafrustirani…vsaj mladi ne… pa se niso sončle zgoraj brez le tiste z bradavičkam, tudi take s konkretnimi…pa ni mel nihče nič proti…Sej ne da bi zdej šle zgoraj brez po nakupih, to ne, sam tako tut na ‘naši lepi’ ne gre (razen v FKK kampih).
Glede plaž in lepote morja Djerbo (pa tudi Turčijo) močno prekaša Hrvaška. Pa nisem noben zaljubljenc v Hrvaško…Enostavno tako je, saj za moj okus…
Šli smo tudi na celino…en sam pesek, palme, oljke in kamen…Sej je za enkrat pogledat, za dvakrat pa nič več…vse si je tako podobno…Šli smo tudi tam kjer najk bi snemali Star Wars…sej je nekaj posebnega, sm ne znajo nič prikazat da bi bilo bolj zanimivo…nikjer niti ene slike s snemanja, nič kaj takega, da bi človek podoživel snemanje…S filmom so zelo obogateli, samo ne kraj kjer se je snemalo…je že vse razpuščeno, nič ne čuvajo…
tm je bil celo nek primitiven hotel v času snemanja, pa zamišljeno je blo, da bi bil tudi potem, pa so domačini vse kar je blo vrednega kar domov vzeli-ostala je le še školjka in umivalnik, pa še to brez odtokov in vse razbito…
Glede tega izleta s terenci: glede otok-sej ni problema glede kakšnega zdravja al pa kakšne druge nevarnosti (glede tega je vse OK), sm otrokom je-DOLGČAS. Današnji otroci so navajeni da se ves čas kaj dogaja, njih ne zanima pesek, pa skale, pa domovi izklesani v skale…Bilo je dosti otrok, pa vsem je blo dolgčas.
Edino kar je res za otroke je bazen in animacija ob njem-čez dan in zvečer…pa mogoče jahanje kamel.
Glede gostoljubnosti domačinov…so zelo gostoljubni, vse bi naredili zate-seveda za napitnino…
Pri Hrvatih vsaj vemo, kaj govorijo, tle te pa arabec lepo gleda v oči in ti prijazno govori…lahko tudi kaj takega, kar boljš da ne razumeš…
Tako…po Egiptu, Turčiji in Tuniziji sem sklenil, da mam teh Arbacev dovolj (čeprav so čist fajn, če si ti fajn z njimi)…(Egipt je dalč najlepši-še posebej Rdeče morje)
Drugo leto gremo kam dlje al pa na ‘našo ljepo’, pa čeprav ni naša….vem da bo dražje, sm kaj čš…
LP
Tom
Gospodje in gospe,
glede potovanj nisem ravno nedolžen, poleg omenjenega sem bil že v Keniji, Maldivih, Kubi, Mongoliji, Bali,Kalifornija, Nova Zelandija… (da o Evropi ne govorim) vse v lastni režiji (no razen Mongolija) tako da nisem ravno razvajen kar se tiče turističnega pogleda…nisem nič kritiziral, sej je lepo v Tuniziji, sm ni da bi tam hodil spet in spet. V Kenijo bi in tudi bom šel še enkrat, ravno tako Kuba, pa še kaj se bo našlo…res je mal več denarja sm vsaj kaj doživiš…
Glede hrvaške…tam nisem bil na morju že eeee…4 leta, tako da mi ne morete reči da sem ljubitelj hrvaške, sm povem moj okus glede morja in obale. Pa ne mislim tu kakšne betonske plaže kje v Istri, ampak Dalmacija, predvsem otoki…Tam je lepo, pa če tam živijo bantu črnci, japonci al pa hrvatje… me sploh ne gane…
Glede tega da je moja ženska boga ker me ma…ona je enakega mnenja-Djerba je za ležanje na plaži in buljenje v zrak. Tudi otok smo si šli pogledat sm nič takega, kar bi naredilo na nas močan vtis…arabski svet si je zelo podoben….
safari po celini je zelo zanimiv za odrasle-za otroke pa Dolgčas….sorry, sej se nisem jaz dolgočasil…v naši skupini je bilo 8 otrok in vsi so komaj čakali, da pridejo spet v bazen…kaj takega se nam v Keniji na safariju ni dogajalo…ves čas zanimivo, tudi takrat ko se voziš-od otrok ni nihče pogrešal bazena…kaj je že bazen?Pa na Kubi je blo tut podobno…
Se opravičujem, če sem koga užalil samo tako jaz gledam na vse to…sej mi dovolte a ne?
LP
Mi smo šli na prvo večje potepanje ko je bil star 11 mesecev. Saj so vsepovsod zdravniki. Lahko se večkrat ustavite, pogledate takšne stvari, ki so primerne za otroke. Še vedno smo našli kakšen hotel za prespat. Včasih se pa res zgodi, da se otrok naveliča, pa je potem spet nov dan..Poskusite najprej s krajšimi potepanji, potem pa postaneš odvisen in ne moreš si več predstavljat drugačnih počitnic.
Tom to si lepo napisal.Sam sicer se nisem bil v Tuniziji .Zena me ze vec let sili ravno na Djerbo pa od znancev dobivam samo negativne informacije. Zanimivo ,da med njimi ni tudi enega primera, ki bi bil 2x (ali to kaj pomeni?)Poznam nekaj drugih taksnih drzav in imam podobno mnenje (tudi minimalne usluge nisi delezen brez baksisa).
Letos že drugič potujem v Tunizijo, na celino. Moram povedat, da sem tukaj bolj zadovoljna kot v hrvatiji, kamor smo pred tem hodili tooooolikoooo let.
Torej, preverjeno: Tunizija tudi drugič, zaradi otroka, ki se je tam zelo dobro počutil in zaradi naju dveh, ki sva uživala. Res nismo veliko hodili na izlete (jahanje kamel in piratska ladja), ampak lanski dopust je bil za nas tri najlepši in verjamem, da bo lep tudi letošnji. Zmeraj smo bili varianta AI in to mi ustreza: sedem dni dam možgane na pašo, drugi razmisljajo namesto mene, jaz skrbim le za otroka. Povem Vam….ni lepšega dopusta kot dopust v Tuniziji.
Seveda sem primerjala samo Hrvaško in Tunizijo, ker prej ko smo pohajkovali okrog še nismo imeli tega našega nadebudneža.
Pa lep pozdrav in kmalu nasnidenje!
Ajša
Res je, da ta otok ni ravno za ne vem kakšne zabave in fešte, je pa dober za spočiti.
Glede morja je pa malo odvisno, na katerem koncu otoka si. Mi smo imeli precej globoko vodo in mi ni bilo potrebno prehoditi 30km, kot v Umagu.
Glede osatlih storitev je pa tako, da moraš malo vprašati, pa kmalu ugotoviš, da imajo od streljanja, jahanja, tenisa, golfa, ma skoraj vse.
Jaz vem, da bom še šel sem.
Ljudje smo si različni.
LP
Vsak ima svoj okus… meni je arabski svet z vso kulturo zelo všeč – prav tako mi je všeč puščava kot fenomen – estetika enostavnega… za nič na svetu ne bi šla raje v džunglo kjer se kar tare barv, oblik, življenja… tako je… Puščava, kamen, palme, kaktusi, kamele, štirioglate hišice z belimi stenami, modrimi okni in vrati, orientalskimi detajli in pisano-cvetočimi drevesi – kaj lepšega…
Tudi otrok se je odlično počutil v Tuniziji – pa smo prekrižarili že precej Jadrana – zanj je peščena plaža vse… smo se šli kopat ponoči… pa motovilili okoli z motorčki… res je, da smo bili na celini, ampak…
Spet pa drži, da vse ni za vsakogar – sicer bi bili vsi v Tuniziji, če se ne motim….
Sicer nisem Ajša, ampak lahko ti priporočim hotel na Djerbi, kjer smo letos dopustovali. Bili smo v hotelu Isis – ZELO zadovoljni! Čiste sobe, prijazno osebje, animacija cel dan. Edino za otroke animacija odpade, ker je vse v francoskem jeziku. (Ali je kje na Djerbi animacija tudi v angleškem ali celo slovenskem jeziku?)
Plaža je res malo oddaljena (kakšnih 10 min peš), ampak tja vozijo hotelske kočije. Pozanimaj se, kje stojijo, da ne boš šla na Taxi kočijo in morala plačati!
Drugače pa priporočam – naša dva otroka sta bila zadovoljna!
Forum je zaprt za komentiranje.