Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice z avtom po Švici

z avtom po Švici

Radi bi se odpravili za nekaj dni z avtom po Švici. Zanima kje je bolje iti, tja preko italije pa nazaja preko Avstrije, kaj se splača iti pogledat.
Hvaležna bi bila za kakršnekoli informacije !

Muri

Živjo

Mi smo do Švice potovali čez Italijo (na Milano in potrm proti Lago di Como). Čez Avstrijo nismo šli, tako da ne vem kaj se bolj splača. Verjetno tudi odvisno v kateri del Švice nameravaš. Mi smo obiskali bolj južno-osrednji del. Pot po avtocesti do Milana je malce dolgočasna, saj je vse ena sama ravnina…
Kaj si v Švici pogledat…Hm, spet odvisno od tega, kaj te bolj privlači- narava ali mesta. Mene bolj narava, zato ti predlagam obvezen obisk Trumelbach slapov, kjer preteče 20.000 l vode/sekundo in okolico jeza Dixence (). Predlagam tudi vožnjo z najbolj strmo zobato železnico na svetu na goro Pilatus (60 SFR/osebo), lepo je tudi mestece Luzern, Bern mi je tudi bil všeč zaradi umirjenega življenja. Če si želiš od blizu ogledat ledenik je tu Oberererglacier, do katerega vodi 800 lesenih stopnic. Pa obvezno Zermat z Matterhornom. Če bo vreme lepo, ti predlagam obisk Wengna, kjer imaš prečudovit pogled na dolino in če ti ni žal denarja 🙂 se lahko zapelješ na Jungfaru. Loussana ni nič posebnega- moderno mesto pač, v Montreuxu od 2-17. julija sicer poteka jazz festival, je pa tam poleg tega tudi spomenik Freddyja Mercurija, ker je bil to zanj drugi dom. Aja, pa pokrajino Emmental in poizkušino sirov tudi priporočam :))

Če boste spali v kampih, en nasvet- kampi v Švici so zelo urejeni, tako tisti z ** kot tisti z ****, le da so prvi seveda bolj poceni, ne nudijo pa nič manj, kvečjemu več (zastonj topla voda za tuširanje)…Tako da seveda svetujem tiste z dvemi zvezdicami.
Če boste vozili po avtocestah (mi nismo, ker je po navadnih cestah veliko lepše, saj več vidiš), kupiš vinjeto lahko že v Italiji ali Avstriji sicer pa takoj čez mejo. Letna vinjeta (za manj niti ne obstaja) je 28 evrov. Ja res-letna! Če te na avtocesti dobijo brez nje je kazen 100 SFR+nakup vinjete.
Hrana je zelo draga, tako da imej čim več s sabo, če je le mogoče.

Če te še kaj zanima, pa le sporoči. Lahko mi pišeš tudi na mail

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close