Najdi forum

2* ali 3*

Zanima me kakšna je razlika med hotelom z 2* in med hotelom s 3*. Ali je to tudi odvisno od države do države?

odvisno od države do države. mislim, da je precej na čistoči, potem menjavanje posteljnine in brisač. mogoče kakšen tv ali radio,…..

Pri 3* imaš ponavadi samopostrežni zajtrk (največkrat tudi večerjo).

Mislim, da hrana in postrežba nimata veliko veze z zvezdicami. Po kakšnem ključu dodeljujejo zvezdice, pa se včasih res zdi nelogično. Npr. v hotelu s 4* v evropski metropoli sem doživela pravo grozo ob pogledu na sobo in njeno opremljenost, pa tudi čistoča je bila menda zadnja stvar, ki se je tam izvajala. Nasprotno pa so nas v Italiji v hotelu s 3* popedenali tako, da ni bilo za verjet in edina, res edina pripomba, ki sem jo imela je, da je bila voda v bazenu malo preveč klorirana, ostalo pa…čistoča, menjava brisač, rjuh, vsak dan počiščena soba, kopalnica, vsak dan steriliziran kozarček, krasen balkon, tv, satelitska, prečudovito aranžiran samopostrežni zajtrk, različni menuji za večerjo, možnost a la carte…vse na zelo zelo visokem nivoju za dostopno ceno (cca 40 eur polpenzion v višku sezone)

Se najbolj je odvisno od drzave do drzave. Standard hotelov v ZDA je visji kot npr. v Aziji, Afriki, …
Po mojih izkusnjah, bolj ko je eksoticna destinacija, bolj “eksoticni” (slabi) bodo hoteli.

2* obicajno pomeni “osnovni minimum” po standardih drzave kjer se hotel nahaja.
3* marsikje imenujejo tudi turisticni standard, malo lepse, malo boljse, hkrati pa nic ekstravagantnega

Blazno je različno od države do države.V Angliji bi si recimo brez problemov upala iti v 2*, v Bolgariji pa pod 4* zelo težko. Nekateri riskirajo, da prišparajo na denarju, potem pa bereš na holidaytruth forumu , da so bili ščurki v sobi, da ni bilo tople vode, da so tapete odpadale in podobne zadeve.
Zadevo vedno preverim na internetu.

Zajtrk in večerja nimata popolnoma nobene zveze s tem, kako visoke kategorije je hotel. Če si pač plačaš polpenzion ali celi penzion, imaš hrano vključeno povsod – v najslabšem in najboljšem hotelu. Če si plačaš samo nočitev, pač zraven ne dobiš zajtrka, pa četudi ima hotel 10*. Je pa seveda ponavadi v hotelih višje kategorije boljša ponudba hrane.
V hotelu z 2* dobiš res tisto najbolj osnovno, verjetno je tudi čistoča zelo vprašljiva, da o raznih ščurkih in podobnih zadevah sploh ne govorim. V hotelu s 3* bi pa že znala biti televizija ali celo klima (odvisno od države do države, kot so že ostali rekli).
Jaz sem recimo v Tuniziji imela v hotelu s 3* klimo, TV-ja ni bilo, pa tudi kaj zelo čisto ni bilo. Sobarica je sicer prišla vsak dan nekaj pospravljat, ampak bolj na hitro. V Turčiji recimo sem pa bila v hotelu s 4* in bi mu brez problema dala 5*, ker je imel TV in klimo, poleg tega je sobarica vsak dan zamenjala posteljnino in v nulo počistila sobo in tudi kopalnico. Tako da je verjetno res odvisno, v kateri državi si.

drži se pravila: čim bolj južno tem več zvezdic mora imeti hotel, da si zadovoljen. No, na jugu pa so tudi seveda izjeme…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close