Najdi forum

Živijo!

Razmišljam, da bi šla v začetku avgusta za ene tri oz. štiri tedne v mehiko ali pa v brazilijo.
Prav bi mi prišli vsi napotki. Predvsem pa me zanima kakšne so kej cene. Če potrebujem vizo in kakšna je njena cena? Pa s katero letalsko družbo ste šli? Kar mi je uspelo do zdaj izvedet, je da stane letalska karta za obe destinacije približno 110.000 SIT + letališka pristojbina, pa me zanima, če je to normalna cena ali je drago?

Najlepša hvala vsem!

Ja, kar cool cena, jaz sem bil dve leti nazaj in je bila karta iz Trsta preko Milana in Miamija do Cancuna povratna 145.000 sit z vsemi taksami vred, mislim, da je uredu cena!
Mare

Vizo za mehiko ne rabiš, dobiš na letališču za 90 dni, ni blema, Cancun je kar precej drag za spati, zato je bolje če greš do Playa Del Carmen, midva sva tam dobila hotel z 4* za samo 20 dolarjev na noč preko neta, hrana je še kar ugodna, prevozi pa tudi, presenečen sem bil nad barvo morja, je iizredno čisto in prekrasne barve. Meni je bilo cool!

kakšne so pa cene v primerjavi z našimi?

Cene so približno tako kot pri nas, ni pretirano drago, blizu Tuluma, malo po plaži naprej imajo cabanas na plaži, čisto preproste kolibe za spati, mislim, da so stale takrat 10 Us$ na noč, bilo pa je tudi kar precej vroče, tako, da moraš paziti na sonce, midva sva bila tam konec oktobra in november, bilo je vroče, bilo je tudi nekaj dežja ampak ni bilo sile!
Drugače pa sem se vrnil ravnokar iz Filipinov, kje sva se potepala 3 tedne in bilo je čudovito in zelo, zelo poceni, bila sva na Boracayu, otoček, podobno kot Bali, samo, da je tukaj kristalno čista voda, kajti na Baliju mi ni bila všeč plaža, pa še morje je bilo umazano na Baliju.
Bila sva 15 dni na Boracayu, bungalov je stal samo 13 evrov na noč, hrana odlična in poceni, bufet dinner te pride 3 evre, ješ kar ti paše od morske hrane naprej, malo pivo manj kot pol evra!

Karta je stala 200.000 sit iz Ljubljane preko Pariza, Bangkoka do manile in nato še na otok Panay, tam pa sva zapravila slabih 400 evrov za 19 dni potepanja!
Mehika je tudi zanimiva in krasna za potepanje!

Jaz sem bil v mehiki na porocnem potovanju. Takoj bi sel nazaj. Karta za 110.000 SIT je kar poceni.
Mi smo leteli z LTU letalsko druzbo. Sicer od samega leta nimam lepih izkusenj ker meni ni vsec
letet do mehike pa je malo manj kot 12 ur letenja. Cene so odvisne od lokacije in kakovosti ponudbe. Da se jesti tudi za manj kot 500 SIT celoten obrok samo pazi da ne jes raznih solat in
podobnih reci , ker jih perejo z lokalno vodo ki ti povzroci kar nekaj nevsecnosti ( driska – oni temu recejo turista to ti pa vse pove 😉 …). Drugace za razne spominke se barantas … v manj turisticnih krajih so cene precej nizje ze v startu. Cancun ni vreden obiska je ze kar precej skomercializiran ( USA pocitnice …). Tudi midva sva bila v Playa del Carmen v enem od all-inclusive ***** hotelu super in nizke cene tudi ce si sam organiziras potovanje. V oktobru se zacne dezevna doba in je bolje se
temu terminu izogniti ker se zna zgoditi da je kar precej cest zaprtih saj potrebujes lahko celo covn za preckati :). Viza ni potrebna dobis jo na letaliscu express varianta … izpolnes in vrnes nic posebnega in hitra procedura. Drugace sva midva prevozla skoraj vse po Yucatanu ( 6 dni rent-a-car ) tako da ce vas dejansko kaj posebej zanima mi sporoci …
Se to Yucatanski polotok je Mayaland ( dezela majev to verjetno tudi ze ves ) in je cel kup zanimivih arheoloskih ostankov za videti ( Tulum, Coba, Uxmal, Chicken Itza, Labna, Kahab … ) pa
se glavno mesto province Merida ( belo mesto ) je tudi lepo, meni je bil vsec tudi Tikul.
No ce zelis se kaksno informacijo pa vprasaj ….

Vijolicaaa,

lahko poveš kje si uspela najt karto za 110.000 SIT?

Marca lani sva dala za karto 145.000 sit (s taksami vred), letela z Iberio dol na relaciji Benetke-Madrid-Mexico City. Nazaj pa Cancun-Miami-Madrid-Benetke.

V Mehiki sva bla 4 tedne, nardila relacijo MC – Oaxaca – Puerto Angel – San Cristobal – Palenque – Merida – Playa del Carmen – Isla Mujeres.

Cene tamdol so kar u redu, sploh prenočevanje in hrana. Pa tud bus in metroji niso dragi.

Če boš šla približno takšno relacijo ti lahko povem za dobra in poceni prenočišča, ki jih ni v LP-ju.

Lp.

Ta trenutek je karta 280 EUR sam moras pohitet

Najprej hvala vsem za odzive.

ZDRS, karto sem našla prek STA. Let je pa z British Airways.
Miha, kje si pa ti dobil to ceno. Kdaj pa je odhod?

Grem 1.7, nazaj pa pridem 7.8. V naslednjih dneh bom malo preštudirala,
si pripravila vprašanja potem vas bom pa spet prosila za pomoč.

Kakšne so pa vtičnice. A prodajajo pri nas ustrezne polnilce?

Lp

Vticnice so take kot v ameriki torej NUJNO rabis razdelilec, ki ga dobis v vsakem vecjem hotelu v mehiki! Pri nas pa ne vem ce ga prodajajo sploh. Mogoce v kaksni elektro trgovini, ceprav dvomim.
Napetost pa je 120 V 60 Hz … Ce rabis polnilec za mobitel ali za kaksen digitalni fotoaparat potem preveri ce tvoj polnilec zna delovati tudi s tako napetostjo ( pise sigurno na polnilcu razpon ), vem da
vsi novejsi polnilci imajo razpon od 110-230 V tako da dejansko rabis samo razdelilec …

Blo je na original strani LTUR, ki jo ocitno prevzema tudi ODKLOP(tudi tam je bila z eno urno zamudo), blo je 27. maj za 14 dni v Cancun, start v Muenchnu povratek Frankfurt. Take cene se ni blo in je po moje vec ne bo. Zato me prav zanima ce je kdo se uspel bukirat ali je bila le reklamna finta. Mene je spustilo do prijavnega okna, vec pa seveda nisem sou ker bi moral iti do konca. Ker jst mislim iti v kratkem tja bi moral biti samo 2 odstotka bolj pripravljen na tako situacijo pa bi sou.
cau

refosk napisal:

> Se to Yucatanski polotok je Mayaland (

…. vzhodni obalni del Jukatana pa je Gringoland. Cancun, Playa del Carmen, Cosumel, Isla muheres,….. vse prilagojeno turistom iz severne sosednje države, komaj še kaj mehiško. V ta del Mehike se splača samo, če imate namen vtakniti glavo pod morsko gladino in občudovati tropske ribe.

Ta trenutek je pa se start in povratek Frankfurt sam se moras telefonsko prijavit pa ce mi kdo pove kako to zgleda oz. kaj moras povedat po telefonu da ti bodo verjeli vendar ne zlorabili.
cau

Ahoj!
Septembra gremo (4kom) u Mehiko. To bo naš ”absolventski izlet”. Plan je da si pogledamo, kar je zanimivega od M. Citya do Cancuna. Pa me zanima, kaj priporočate, naj si ogledamo. Kaj se splača izpustit?
Program smo sestavili na osnovi LP (zaenkrat bolj groba varianta), pa če kdo ve kakšno destinacijo, ki not ni omenjena ali pa je ocenjena predobro/preslabo.

Prenočišča: kakšne so kaj cene hostlov? privatne sobe? So zlo zasedene? Se splača met spalno vrečo s sabo?
Kakšni so kej popusti s študentskimi karticami? Vem, da si mormo tam dat narest njihove.
Kako kaj funkcionira (dostopnost, frekventnost…) prevoz z avtobusi (vlaki baje ne vozijo!?)? Kaj pa avto-štop?
Kolk stane kej rent-a-car (par dni)?
Od oka: kolk kej znaša dnevni proračun?

Karte sem dobil pri STA za 138.000 sit (s taxami vred) z Dunaja prek Londona. Letimo 16.9.
Kolegice pa se vračajo 9.10 iz Cancuna. Tko, da jest ostanem tam (vsaj še) 12 dni sam. Če kdo želi se mi lahko pridruži v Cancunu, pa nadaljujemo pot skupi.

LP, Samo

Ja avtostop raje ne pocnite … ker mehicani se vozijo okoli tudi v izredno stariih avtomobilih.
Rent-a-car je izredno poceni mislim da je najboljse da se odlocite za to. Samo pazite na TOPAS ( ovire na cesti ) ! Saj so znaki in se jih kar drzite. Kar se tice prenocisca zal ne morem pomagati saj sem imel vse ze rezervirano iz Slovenija ( sla sva namrec na porocno potovanje ) in vsi hoteli so bili visje kategorije. Kar lepo po vrsti si oglejte ce morete vse kar pise v Lonely planetu, informacije so dokaj tocne. Z zeno sva sla v Tikul na pizzo v tisto pizzerio ki je opisana v Lonely planetu in cene so drzale do potankosti :). Kaj videti lahko pomagam samo na Yucatanskem polotoku ker drugje na
zalost nisem bil torej vsaj : Uxmal – Labna – Sayil ( Kabah lahko izpustite ) … Merida … Tikul je tudi simpaticno mesto … Valladolid … Tulum … Coba … Kar se tice ostalih mest ob Vzhodni obali so res precej komercializirana tako da za videti ni kaj dosti razen hotelov in barov. Kar se tice studentskih popustov na raznih arheoloskih najdiscih nisem videl cen posebej nizjih za studente.
Avtobusi so na vecjih destinacijah redni, samo na zalost gredo takrat vsi turisti in ce si takrat mislite ogledati kake znamenitosti potem vas bo polno … za oglede svetujem da se napotite ali zgodaj zjutraj ali pozno popoldne ( ne pozabite da je v mehiki siesta v popoldanskih urah in je vse zaprto do okoli 17, z zeno sva cakala da so odprli pizzerijo za kosilo do 18 ).

Zdej ne vem, če ste karte že plačali, ampak za to kar mislte potovat je en mesec vlik pramal časa. Najbojše bi blo, če bi meli karte za Mexico city – prihod/povratek. Jest sem namreč bil en mesec in sem udaril pot Mexico city, Puebla,Acapulco, Puerto Escondido, Oaxaca, Villahermosa, Belize, Cancun. Tolk velik stvari sem moral izpustiti zaradi časa. Za Mexico city rabš vsaj ene 4 do 5 dni da vidš bolj glavne stvari. Najboj je, če si tam za vikend ker se večino najboljših stvari dogaja za vikend. Sej se med tednom tud nonstop dogaja. Če pa pridete dol 16.9. majo pa ta dan glih praznik(Independce day, pa cela Mehika preznuje. Če utegnete pejte na El Zocalo, kjer ma ob polnoči na balkonu predsedniške palače predsdnik nagovor Mehičanom. Vse televizije prenašajo v živo, pa tud po nočnih klubih se zabava prekine za pet minut, da se posluša predsednika. Obvezno pripročam obisk nočnega kluba Mambo caffe v Mexico cityu. Mal je drago ampak se splača- orkestri v živo/Salsa. (in ne Mariachi) Itd …..
Če greste v Acapulco vam lohk zrihtam zastonj vodiča( prjatu).
Pa še nov hostl se je odpru v Acapulcu za 9usd na noč. S klimo, zajtrkom, glavna plaža je čez cesto. se splača….
Moraš računat na avtobusne prevoze da niti niso tolk pocen. Jst sem za svojo turo zapravil okoli 70.000 sit samo za pravoze. Prenočišča so pocen, hrana pocen, v restavracijah je najbolj vzet dnevne menije – pa še sok maš zraven zastonj. Še bolj je pa jest na štantih, ker je naljbolj sveža hrana, pa najbolj pocen je, pa še domačine najlaži spoznaš.
Tega je tolk velik za povedat, pa zdejle se mi mudi. Če te kej bolj zanima me lohk kontaktiraš na moj osebni mail robert.aleksic@volja.net pa se lohk tud slišva po telefonu.
Konec julija al pa začetk avgusta pride prjatu iz Mehike k sm bil pri njih. tko da se lohk tud znemu dobiš pa se lohk zmenš z nemu al ti pa on kej zrihta al pa priporoča.

refošk (al pa kdorkoli drug),

mi lahka prosim poveš koliko konkretno stane rent a car,
pa če velja naše vozniško dovoljenje al rabiš mednarodnega?

hvala

Jaz sem sicer imel mednarodnega , nihce me pa ni povprasal po njem. Ceprav v brosuri pise da mores imet mednarodnega kao … sam potem itak nobeden ne preverja. Rent-a-car pa pravim stane odvisno od ponudnika … mi smo vzeli enkrat AVIS enkrat pa EXECUTIVE ( ta je bil cenejsi ) , dali smo 40$ za 1 dan najema vozila …

A sprejemajo Eurocard? Ali znajo bit z njim problemi in si je boljše zrihtat Amex?
Katere kartice ste vi uporabljali?

Hvala vam za vse odgovore

Sprejemajo.
Samo bodi previdna ob sobotah popoldne in ob nedeljah. Ko so banke zaprte, tudi njihove računalniške mreže ne delajo in skoraj nikjer ne moreš plačevati s kartico.

Tudi sam sem uporabljal Eurocard brez problemov jo sprejmejo vsepovsod. Pazi ce boste res vzeli rent-a-car ( lahko samo na kreditno kartico ) ker povlecejo prazen slip in ti lahko potem pri nas zablokirajo kartico ce nimas dovolj velikega limita ( vsak prazen slip je od 500-1000 USD ). Tako da
dejte ko vrnete avto zaprosit naj odblokirajo prazen slip, drugace boste lahko imeli blokirano kartico
se celo vecnost ( kak mesec ali vec ).

miha napisal:

> Blo je na original strani LTUR, ki jo ocitno prevzema tudi
> ODKLOP(tudi tam je bila z eno urno zamudo), blo je 27. maj za
> 14 dni v Cancun, start v Muenchnu povratek Frankfurt. Take cene
> se ni blo in je po moje vec ne bo. Zato me prav zanima ce je
> kdo se uspel bukirat ali je bila le reklamna finta. Mene je
> spustilo do prijavnega okna, vec pa seveda nisem sou ker bi
> moral iti do konca. Ker jst mislim iti v kratkem tja bi moral
> biti samo 2 odstotka bolj pripravljen na tako situacijo pa bi
> sou.

MIHA!!!

Sploh ne drži! V torek 1.junija je bila ULM cena za Cancun (letiš iz Frankfurta) za 14 dni, LTU čarter, reci in piši 111 eurov!!! Polet je bil v petek 4.junija!
Tako da lahko dobiš NEMOGOČE NIZKO CENO, če iščeš in si pripravljen leteti kadarkoli.

A si ti že kdaj šel z njimi. Kako zgleda telefonsko naročilo. Ko tu izpolniš podatke daš telefon in št. kartice, a te oni pokličejo dajo na mail potrdilo naročila in adijo, al kako gre to. Mene skrbi predvsem ker moram podati št. kartice, dej malo prosim več povej o tem.
cau

refosk je napisal:
“V oktobru se zacne dezevna doba in je bolje se
temu terminu izogniti ker se zna zgoditi da je kar precej cest zaprtih saj potrebujes lahko celo covn za preckati :). “

nekaj me zdaj bega….a ni deževna doba med majem in novembrom?
sploh pa kako pa zgleda ta deževna doba? a skoz pada dež, je tako kot pri nas nekaj dni (tednov) nazaj?
kdaj je potem najprimernejši čas?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close