Najdi forum

TURČIJA

NA POT GREM 30.7. V TURČIJO V TURISTIČNO ALANYO.
GREM SAMA.NASTANJENA SEM SICER V HOTELU, ORGANIZIRANA POT IN NOČITEV Z ZAJTRKOM.
IMA KDO MORDA KAKŠNE IZKUŠNJE-ŽENSKA SAMA V TURČIJI.
KAJ JE V BLIŽIJI OKOLICII ZA OGLED NAJPRIMERNEJŠE.
KJE JE KAKŠEN BLIŽNJI BAZAR, KI SO ZAGOTOVO V TO NE DVOMIM, VREDNI OBISKA, A NE Z RAZDALJO 300 KM IN VEČ.
ČE IMA MORDA KDO KAKŠNE IZKUŠNJE, BOM TE S PRIDOM UPORABILA.
HVALA.

pozdravček,
jaz sem bila lansko poletje tudi v alanyi s prijatelji,
v hotelu malo ven iz centra,
vsi hoteli, ki niso v centru so ponavadi ob glavni cesti in mimo vsake nekaj minut pripelje dormuš-lokalni bus, ki pelje do bazarja oz. centra; bazar je odprt do jutranjih ur, za dormuše ne skrbi, ker peljejo vso noč, po polnoči malo poredkeje…plaže so kar lepe, vendar ti priporočam Kleopatrino plažo, ki je najlepša, čeprav je polna ležalnikov, marel, turistov…ampak za vse je dovolj prostora, je čista…jaz sem šla vsak dan raje 2x na bus, kot pa da bi se kopala blizu hotela, ali celo v hotelskem bazenu..ljudje to počnejo, ok, okusi so pač različni, boš videla, ko boš tam pa se odloči…kar se pa izletov tiče, če ti ni problem cena, potem pojdi preko slov. agencije, ki te bo itak kar naprej bombardirala s temi izleti, drugače pa mi smo šli za pol cene z lokalno agencijo na rafting in en dan z ladjo po morju in je bilo super; zvečer je ful lepo, da vzameš taxi ali pa greš peš nad mesto, do obzidja in trdnjave, zgoraj je ena vasica in vaška “gostilna”, kot nek kozolček med starimi hiškami, vse v tepihih, preprosto, dobiš pivo in vodno pipo in uživaš, okrog tebe samo domačini, mame pečejo na ognju njihov kruh in se ti prijazno smejijo, angleško ne govorijo in je komunikacija neverbalna, za razliko od bazarja spodaj…..ma je lepo, jaz bi še šla, lepo se imej in uživaj, boš videla koliko prijateljev (arkadaš – po turško) boš spoznala, anka
p.s. ne vem za koliko časa greš, če greš vsaj za 14 dni pojdi še v Kapadokijo mesečevo pokrajino, ki je res mistična, kar se pa Pamukal tiče-so malo bližje, vendar se pozanimaj če je voda, če vode ni, ne bo tako lepo, kot ti bodo kazali slike

Pozdralvjena Ana,
zahvaljujem se ti za napotke, znanci so mi povedali toliko o Turčiji, da me včasih kar malo stisne, vse seveda okoli varnosti.Glede na to da grem sama sem dobila občutek, da je uf…..groza.Ti si me nekoliko potolažila, grem žal le za teden dni a se zavedam, da je to zelo zelo kratko. Bom v hotelu Bulut v Alanyi,plaža kar čez cesto, upam, da ne bo kakšna groza, drugače nisem občutljiva. Ti napiši mi prosim kako pa je kaj z (užitnostjo) hrane, imam le nočitev z zajtrkom, za vse drugo bom morala poskrbeti sama.
Hvala ti za vse informacije.

Mogoče Hotel Buyuk?!?!?

A gre kdo v hotel Can?

V agenciji so mi rekli, da z busom pridemo v center mesta, 3 km vsaj od mojga hotela Can in tam je tud bazar, tržnica in vse. Zdj samo ugotovi, če je tvoj hotel blizu Cana? Koliko si stara? Jz 27.
V alanyi bom 2 tedna.

Jaz imam kar nekaj več let kot ti, a nikakor nisem zatežena starka, tako kot morda tvoja mati.Imam tudi prijateljice tvoje starosti, tako da ni panike in ne težim če in koliko kdo spije in kadi oz.kaj dela, tudi sama sem žurerka. Jutri se bom pozanimala v kakšni razdalji sta tvoj Can in moj Bulut in ti odgovorim.Ti pa mi lahko pošlješ kakšen sms iz Turčije, da vidim ali je vse za jest in pit užitno, ali naj si nabašem kufer s hrano.Malo šale, sploh sicer ne jem veliko.
Bodi lepo.

Mislim da boš morala jest veliko, ker če bomo samo preventivno pile žganje, nas bo to dotolklo in ne hrana, hehe.
Vseeno mi je kolk si stara, bomo vsen zažurale sj je dopust. Ja nemorm ti poslat sms, ker maš sam ti mojo štev. Pošl čimprej. Ja bomo vidl kolk si bova deleč s hoteli. K bomo šli v mesto gremo lahk skupaj, al v bazar itd…ajd bok.

Kar poglej na hitrco na svoj e mail, tam imaš tudi mojo številko mobitela, tako da ne bo problema.
Čao

Ni nobenga maila od tebe.
No če ga ne dobim, mi ti za vsak slučaj vseen pošlji sms k prispeš v Alanyo in prideš k sebi.

Ne vem, kolk bom utegnila jutr še na mail. Uživaj!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close