Najdi forum

Daljne dežele

Živijo!

Kot vidim ste vsi zelo veliki svetovni popotniki.
Sprašujem vas, če se splača npr. v Dominikansko republiko ali Kubo ali Mehiko ali Sejšele …. za 1 teden. (namreč več kot en teden ne dobim skupaj dopusta, potem pa grem kam večkrat po en teden).

Hvala in lep pozdrav
Renata

Bil sem dva tedna v Dominikanski republiki in mi je bilo ravno dovolj, če bil en teden bi bilo premalo, že zaradi časovne razlike, ki je na mene kar vplivala, skoraj cel prvi teden sem kar spal in spal. Prvi teden počivaš, potem pa še si kaj ogledaš! LP

Jaz sem bil v Mehiki za 15 dni. V 1 tednu boste sicer lahko bolj malo vidli, ce pa greste na pocitnice ob karibskem morju potem je dovolj. Vsekakor pa je Mehika najlepsa destinacija med omenjenimi, ceprav ce boste samo 1 teden je mogoce pocitnikovanje boljse na sejselih ( ceprav je cena neprimerno vecja ).

Zdravo,

jaz sem bil na Filipinih maja in bilo je krasno in ful poceni, Malezija je tudi zelo OK in poceni, zdaj v avgustu letimo na šri lanko in maldive in bo tudi OK.
Vedno je karta največji strošek, potem pa je vse zelo poceni, recino Filipini ja bila karta 200.000 sit z vsemi taksami iz Ljubljane, tam pa smo porabili za 3 tedne samo 300 evrov za vse skupaj in bili smo bogovi za ta denar, uživali, jedli dobro hrano in poceni pili njihovo pivo, bilo je cool!

ej,Mare!
Ali mi lahko bolj natančno opišeš za Flilpine – letalska karta,rezervacije hotelov itd.Jaz bi šla v začetku septembra.

Živjo!

Po moje se ne splača….razen če greš last minute samo poležavat za en teden na plažo in ostaneš cel čas v istem hotelu, ampak meni se tud za tako varjanto zdi škoda denarja.Če že grem nekam daleč hočem tam potem vsaj nekaj vidt in doživet. Če imaš možnost dobiti več dopusta prihodnje leto, raje našpari denar za drugo leto, pa boš od dopusta vsaj kaj imela. Še zame, ki se letos odpravljam v Mehiko za 3 tedne, bo to premalo časa in bom marsikaj zarad tega mogu na poti izpustit.

lp, fh

Ja, leteli smo z Air France in karta iz Ljubljane je bila 180.000 sit z vsemi taksami vred, nato pa smo vzeli notranji let do otoka Panay kar je bilo še dodatnih 20.000 sit zraven. Nato smo vzeli kombi do pristanišča in ladjica do otočka Boracay. Zgleda tako kot Bali, samo da je tukaj veliko bolje in morje je kristalno čisto, lahko se kopaš, na Baliju mi ni bilo dobro na Kuta plaži, veliki valovi in morje umazano.
Bungalov je stal cca.10 evrov za dva,50 metrov od plaže, če greš tja septembra si moraš še sedaj rezervirati karto.Viza se uredi pri nas in plačaš 7500 sit, rabiš pa eno sliko in formular, ki ga izpolniš na konzulatu, je v Kosezah!
Lahko pa letiš do Cebuja in nato od tam na kakšen otoček, Malapusca je baje cool, ni toliko folka in še ceneje kot Boracay ali pa letiš na Palawan, ki tudi ni toliko turističen.
Ne vem, kaj te še zanima, pošlji mi email na mgrasic@hotmail

pa se mejlamo!
Lep pozdrav Mare

pošlji mi email, pa vprašaj še kaj, kar te zanima, imam tudi lonely planet, ti lahko fotokopiram Filipine, no problem!

Mare

Za 1 teden se ne splaca v nobeno oddaljeno dezelo, ker ti pravoz vzame 2 dni, prilagajanje na drugo klimo in casovni premik tudi kaksen dan in ostane ti se zelo malo do odhoda nazaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close