Šri Lanka in Maldivi
Zdravo,
drug mesec potujem na šri Lanko in Maldive in sem dobil ful ugodno varianto za Maldive in sicer otok Kandooma za dve osebi ,bungalov, celi pension za samo 65 dolarjev, kar je res ugodno.
Te podatke sem dobil v agenciji v Medvodah in sicer Triton turizem, kjer sem tudi rezerviral karto iz Ljubljane do Dubaja in nato na Colombo in nazaj grede še stop over na Maldivih za tri dni.
Čehi so sicer najcenejši tam okrog 500 evrov iz Ljubljane preko Prage in Dubaja do Colomba.
Drugače pa leti tja tudi LTU iz Nemčije, samo ob ponedeljkih in pride karta tam okrog 120.000 sit povratna iz Munchena , ta cena velja baje samo ta mesec, ampak jaz sem na žalost vezan na datume. Tako, da so Maldive le dostopni tudi popotnikom in niso tako dragi oziroma lahko je še varianta last minute za 14 dni, ampak si vezan samo na otoček.
Drugače pa sem lansko leto potoval teden dni po Novi Zelandiji in tri tedne na Cookovih otokih in, če kdo rabi kakšne informacije, mu jih z veseljem posredujem, Cookovi otoki so zelo cool ampak malo dražji kot Fiji.
Lep pozdrav
Mare
Čao,
bil sem tam lansko poletje in sicer leteli smo z Air New zealand iz Ljubljane preko Lodona in Los Angelesa do Aucklanda, tam smo dobili B&B guest house v centru mesta in cena je bila 4000 sit po osebi z zajtrkom, bilo je uredu in čisto, pa še v samem centru mesta, nato smo rentali avto, mislim , da je bilo 35 NZ dolarjev na dan in se zapeljali do Rotorure, vzeli motel pred mestom, kjer je veliko ceneje kot v samem mestu, ostali par dni in se nato vrnili do Aucklanda in leteli na Cookove otoke, bili smo 12 dni na glavnem otoku Rarotonga, apartma nas je prišel cca.4000 sit po osebi,bilo je na Muri beach, na hribčku, bilo je pet sob in velika kuhinja ter ogromna tersa z pogledom na morje, bilo je čudovito.
Nato smo poleteli še na Aitutaki, vzeli aranžma z letalskim prevozom za 12 dni, mislim, da je bilo tam okrog 250 evrov za 12 dni,namestitev in prevoz z Air rarotonga do Aitutakija in nazaj, bugalov je bil na plaži, preprost in simpl, kuhali smo si sami in všeč mi je bilo, da ni bilo toliko masovnega turizma, zelo malo folka.
Karta je lansko leto stala 275.000 sit z vsemi taksami, letos baje Air NEW ZEALAND nima več tako ugodnih cen iz Slovenije, upam, da boš kaj pametnega našla!
Toliko za zdaj, če te še kaj zanima, pa piši.
Mare
Marči, pozdravljen!
S fantom načrtujeva potovanje na Šri Lanko februarja. Malo sem po internetu že gledala strani od Czech Airlines, pa sem ugotovila, da se let iz LJ do Prage ne pokriva najbolje (skoraj 24 ur ostanes v Pragi) z letom iz Prage naprej v Dubaj in potem Colombo… Mogoce se motim! Ali ti kaj vec ves o tem? Midva bova namrec skoraj zagotovo v casovni stiski zaradi dolzine dopusta in nama bo vsakega dne, ki ga bova porabila za samo pot do Colomba, skoda…
S katero letalsko druzbo letis ti? Koliko pa stane rezervacija karte? Koliko dni prej jo moras pa placati? In koliko te bo z vsemi taksami vred stala karta?
Sicer pa: ta tvoja varianta z Maldivi je res ugodna! Malo razmisljava tudi o tej “tvoji” varianti…
Hvala za vse informacije,
Api
Api!
Let s Čehi se resnično ne pokriva najbolje. Vendar imaš v ceno letalske karte vključeno tudi prenočevanje v hotelu in transfer iz letališča in nazaj. Letos sem letela z njimi in sem bila na splošno zlo zadovoljna. Res pa je, da s tem zgubiš dva dneva. Je pa karta veliko cenejša kot ostalih prevoznikih.
LP
Belka
Zdravo,
jaz letim z Emirates in Ljubljane do Munchena z Adrio nato pa preko Dubaja do Colomba z Emirates in še na Maldive za 4 dni. Za karto sem dal tam okrog 200.000 sit z vsemi taksami vred in še stopover na Maldivih, letimo pa tja 19 avgusta in se vračamo nazaj 5 septembra. Na Maldivih sem dobil Kandooma otok tam okrog 63 dolarjev bungalov za dva in zajtrk, kosilo, večerja kar je zares ugodna cena. Če boš letela z Čehi, moraš že sedaj rezervirati karto za tja, ker je kar gužva za nizke cene. Lahko pa pogledaš še za Emirates ali Gulf Air ali pa Qatar Airways, kakšne imajo cene takrat, jaz vedno rezerviram preje, da dobim ugodno varianto za polet. Samo za Šri Lanko smo se spomnili zadnji moment. Če te še kaj zanima, mi pošlji email na mgrasic@hotmail.com
pa se mejlamo, ko pridem nazaj ti povem kako in kaj , prve informacije iz Šri Lanke, ko se vrnemo v začetku septembra!
Lep pozdrav
Mare
spodaj sem ti napisal kako in kaj, lahko pa mi pošlješ email na mgrasic@hotmail.com
pozabil sem ti napisati , da ta cena za Maldive,Kandooma otok velja samo do 31.10. nato je visoka sezona pri njih.
Pa je potem malo dražje na Maldivih.
Če boš dobila dobro varianto z Čehi, potem leti z njimi do Šri Lanke, tam pa kupiš karto za Maldive, mislim, da je tam okrog 100 dolarjev povratna, ali pa kombiniraš tako kot jaz z Emirates.
Skratka preveri cene sedaj, če jih imajo za takrat in si rezerviraj karto!
Se mejlamo!
Mare
Forum je zaprt za komentiranje.