najugodnejša pot do Hvara
Miška, mi gremo vsako leto z otroci na Hvar. Potujemo s trajektom iz Rijeke. letos nas bo stala povratna vozovnica, za tavelik avto in pet oseb malo manj kot 300 eurov. Glede na to, da samo trajek iz Splita na Hvar stane v eno smer 220 kun in 35kun na osebo in če računam, koliko bencina prihranimo, se kar splača. Tistih 10 jurjev razlike pa je vredno potovanja z ladjo (otroci so navdušeni) in tega, da se nam dopust prične že na Rijeki.
Vse informacije o trajektnih linijah boš v LJ dobila v Kompasu, na Miklošičevi.
Najboljša in že ničkolikokrat preizkušena opcija je po mojem mnenju potovanje ponoči. Je hladno, koncentracija neprimerno boljša, na cesti komajda srečaš koga, vožnja je lahko bolj zbrana in hitrejša. Mislim, da prvi trajekti iz Splita na Hvar krenejo zjutraj, tako, da bi bila cela pot lahko brez daljših postankov. Poleg tega je sedaj zgrajenih že precej hitre ceste, kar vožnjo le še skrajša.
Trajektna karta Split – Hvar po mojem mnenju ne presega cene 50 EUR (skupaj s pet potniki) je pa res, da je ta strošek že vštet v prej omenjeno ceno karte Rijeka – Hvar. Poleg tega je strošek povprečne kilometrine avtomobila (če se že gremo matematike) nekje blizu strošku trajektne karte Rijeka – Hvar, s tem da je treba seveda pri potovanju z ladjo dodati tudi pot do samega mesta vkrcavanja, torej Lj – Rijeka in nazaj. Ah, sem že predaleč – naj skrajšam:
Ljubitelji vožnje na si izberejo vožnjo, tistim pa, ki še niso potovali z ladjo ali pa imajo raje bolj varen, prijeten (a na momente kar malce dolgočasen) način potovanja, svetujem trajekt. Avtomobil je hitrejši, trajekt bolj “udoben”…Pa lepe počitnice!
Forum je zaprt za komentiranje.