Avtokarta / avtoatlas za Grčijo
Letošnji dopust se bomo potepali po Grčiji. Zanimajo me vaše izkušnje z zemljevidi, še raje z avtoatlasi. Avtoatlas je (po mojih dosedanjih informacijah) samo en, pa še tega se ne dobi več. Zemljevidi v merilu bolj podrobnem kot 1:600 000 so že redkost, tudi tiste “kilometrske” plahte meni (dvornemu navigatorju, ki ob tem s hrano in pijačo skrbi še za dobro počutje treh fantov v avtu) nekako ne potegnejo. Torej: ali se dobi kakšen atlas? Ali naj gremo pripravljeni (breri opremljeni z zemljevidom) od tukaj ali se kaj uporabnega dobi tam? Pristanemo v Igoumenitsi.
Hvala že vnaprej.
Dosti potujem po Grčiji in najbolj mi je prišel zemljevid, ki sem ga dobil v kampu Vrahos Kastraki (Meteora,Kalampaka) na recepciji in ga dajo vsakemu, ki tam prespi, zato vam svetujem , da se iz Igoumenitse mimo Ioanine in Metsova zapeljete do Meteore, nato pa naprej po želji.
lp
dani
Zadnja sprememba (19-07-04 13:26)
Priporocam ti program Microsoft auto route europe. Program je narejen zelo dobro izberes zacetno tocko, destinacijo, vmesne tocke, pa ti narise celotno pot, najkrajso razdaljo, koliko benzina bos porabila, ceno goriva (moras vnesti podatke koliko ti avto porabi na 100km). Kar mi je vsec na tem programu je to da so karte cele evrope zelo detaljno narisane, od vsek krajev in otokov v evropi. Tudi za Grske otoke in kraje so zelo natancne poti.
Skratka priporocam…
Na tem zemljevidu so zelo dobro označene utdi stranske poti (tudi makadamske) in zakotne vasi in sem sam prevozil tisoče kilometrov po notranjosti, edino kar je narobe je, da so kraji napisani v evropskio pisavi, manj obiskani kraji v notranjosti pa so označeni z njihovimi hieroglifi, ki pa se jih sčasoma navadiš, pa še priročen format je.V glavnem boljšega nisem našel nikjer, pa sem ga iskal.
lp
dani
Forum je zaprt za komentiranje.