Ravnokar iz Londona
V domu so 3 dvoposteljne sobe , 1 štiriposteljna in 1 osemposteljna. V več posteljnih je cena prenočišča z zajtrkom 18 funtov, v dvoposteljni pa 23 funtov. V eni dvoposteljni in v štiriposteljni je tudi umivalnik s toplo in hladno vodo.Hiša se nahaja v drugi coni in postaja podzemne je res zelo blizu. Gospodu pišeš na naslov cikanek@msn.com.
Imela sem se super. V hiši se gostje pogosto menjajo, tako da nas je bilo en dan največ 11, drugače pa vedno manj kot 10. Tako v kuhinji ni bilo gužve, vreme je bilo pa tako lepo, da smo lahko jedli tudi na vrtu.
Poleg klasičnih ogledov sem šla še v Hampton Court, kjer je krasna palača, vrtovi in labirint.Potem v Kew Gardens, kjer nisem imela sreče z vremenom in so nas vrgli ven po dveh urah. Hčerka pa je bila navdušena nad živalskim vrtom.
Tudi jaz bom verjetno še kdaj šla, samo cene so obupne in bo treba počakat, da se nakaplja spet kaj denarja.
Heyla!
Mene zanima samo še to, kako si tja potovala in koliko te je stala vozovnica? Letalska seveda.. kaj si šla tja z Easyjetom? Mi bi seveda šli, pa smo vsi mlajši, pa me zanima če nam to priporočaš, glede na to da ne znamo dobro angleško? Kaj pri tem duhovniku se lahko pogovoriš vse slovensko ali kako? Lepo te prosim povej kako to zgleda, ali je kaj vodeno, kakšni ogledi, izleti? Kako sploh veš kam moraš it, kje je ta duhovik? Mogoče mal smešno, sam smo res mladi, pa nas to zanima,.. Hvala že v naprej za odgovor.. Lp
Že marca sem kupila pri Adrii v akciji karto za 35.000 sit za 2 osebi z vsemi dajatvami. Vsi ostali, ki so bili tam, pa so prišli z Easyjetom ali Ryanairom iz Celovca. Če boste šli v lastni režiji, bi kar morali znati angleško, da se sporazumevaš v mestu in okolici. Pri duhovniku v domu se govori samo slovensko, saj je on Slovenec, ki pa že 25 let dela na tujem.Oglede si moraš organizirati sam, na Internetu in v knjigah je ogromno informacij.Jaz sem si naredila že doma okvirni plan, kaj vse bom šla pogledat.
Tule so vsi podatki o Slovenski hiši, tudi lokacija :
Koliko ste pa stari ?
Sploh niste premladi, najlepša leta za potovanja. kar se ogledov tiče, je zelo odvisno od posameznika.Jaz sem morala prilagoditi program svoji 9-letni hčerki, tako da nisva hodili v galerije in muzeje, le Natural History Museum, kjer je veliko o naravi in živalih. Drugače pa sva si ogledali vse klasične punkte, ki jih naj bi videl vsak turist – – tule si jih lahko ogledaš. Poleg tega sva šli še v Hampton Court , kjer je palača, vrtovi in labirint, pa v Kew Gardens – prekrasni vrtovi, pa Greenwich …. Full je tega …
Hvala, res si zelo prijazna, samo smo se mi ravno malo prej pogovarjali in se odločli da bomo najverjetneje počakali za kakšno leto z Londonom, in prej obiskali kakšen tečaj angleškega jezika, da tam ne zabredemo v kakšne težave,.. in bi rajše potovali v kakšne nemško govoreče dežele. Ker mislim da precej potuješ, te zopet vprašam ali nam lahko kaj predlagaš, kje prenočiti, cena in podobno,..Lp
Jaz potujem v London naslednji teden in me zanima še par konkretnih informacij (grem s prijateljico, ki ji London ni tuj ampak vseeno..) :
-Kako je z podzemno in busom ponoči, ali se da ob nemogočih urah priti iz enega dela mesta na drugi del
-Če mi lahko poveš kak poseben kraj za it ven zvečer, npr. kaj je tebi bilo všeč ali pa česar ne smem izpustiti
…če se bom še česa spomnila se še javim 😉
LP!
Pa tule se tudi kaj najde… http://tube.tfl.gov.uk/
p.s. v temle trenutku se ukvarjam s slovenskim nacionalnim športom – foušijo… k’ jest bi tud’ šla… vsi, ki greste, lepo se imejte 😉
POZDRAVLJENA,
bila sem v Londonu v januarju.Vse v zvezi z oblačili je bilo silno poceni, tako, da mi ob vrnitvi tega ni nihče verjel (bila so znižanja).
Če izvzamem London si je zanimivo ogledati tudi Brixton, v času njihove tržnice si deležen posebnega utripa.Ne pozabi še Greenwicha tudi to se splača pogledati, in vse znamenitosti v Londonu , vključno s Sohom.
Moram ti povedati, da smo se ves čas vozili po Londonu s avtobusi in mislim, da smo videli mnogo več kot z podzemno. Bilo je nepozabno doživetje. Kupili smo si kar tedensko karto za bus in videli vse kar pod zemljo ne vidiš, izstopali tam ko se nam je zdelo zanimivo.Avtobus ustaviš z dvigom roke.Poskusi z busi, res ti ne bo žal.
Lilijana
CIAO…V MECU OKTOBRU SE ODPRAVLJAM DELAT V VELIKO BRITANIJO Z STA ZA PAR MESECEV PA ME ZANIMA KATERI DEL ANGLIJE MI PRIPOROČAŠ DA SE POZICIONIRAM, TKO, DA JE MALO BOLJ TURISTIČNO USMERJEN, KER BOM NAMREČ DELALA V TURISTIČNEM SEKTORJU, PA KAJ SE MI SPLAČA GLEDE NASTANITVE????SOBE, HOSTLI,ITD,,,ZELO VESELA BI BILA TVOJEGA ODGOVORA…THANX LP PRIMORKA
z avtobusom je tko – odvisno kam greš. od tega župnika do centra je full hitro, tam greš pa tut peš naokrog, al pa skočiš na avtobus za postajo, dve, ker teli doubledeckerji ta stari majo tako narejeno, da lahko skočiš gor/ dol kadar hočeš in ne potrebuješ za to postaje. če pa bi rad videl neko stvar, ki ni strogi center (npr. greenwich) pol pa traja eno uro, da prideš iz centra z busom – samo če maš čas je fino, če ga pa nimaš, potem je pa res boljša podzemna
Forum je zaprt za komentiranje.