Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kampiranje z majhnimi otroki

Kampiranje z majhnimi otroki

Forumaše vabim, da povedo svoje izkušnje o kampiranju z majhnimi otroki.

Konec tedna gremo z našo nadebudno 15 mesečno hčerko na morje. Z ženo sva do sedaj skoraj vedno kampirala saj nama zelo ustreza. Le lani smo bili v apartmaju, ko je bila mala stara 5 mesecev in pol.

Veva, da se bo treba prilagajati, da bo šlo vse malo bolj počasi itd. Vendar bi s svojimi otroci rada preživela čim več v naravi…. Izkušenj imava kar nekaj, tako da se ne ustrašiva naliva, nekaj močnejšega vetra …

Kateri kamp priporočate na blližnjih otokih npr. Krk, Cres in Lošinj?

LP
Robi

Kamp Bijar – zadnji kamp na Cresu! Senca in mislim, da je primerno za otroke, saj v ta kamp hodi zelo veliko družin z malimi otroci!

Če vas ne moti, da ni tistih nabitih ravnih plaž, potem je za vas! če pa imate radi, take plaže s kamenčki, kjer ti ljudje hodijo po glavi, če ležiš, je pa primeren avtokamp Lopari na Lošinju ( Nerezine)!

lp, katja

Mi smo tudi stacionirani v kampu Bijar. Ker nihče ne ljubi cmarjenja na plaži, je to pravi kamp za nas. Ni nek fensi kamp, ponoči ni žurk in na plaži vidiš v glavnem mamice in otročičke, kakšnih bejb sploh ni tam. Je pa praktično skoraj ves kamp v senci pod borovci. Lepi večerni sprehodi do Osorja.

Jaz hodim v ta kamp že 23 let (tok sem stara) :-))! Men je glih to všeč, da je tak mir, da ni nekih žurk po kampu in to!

Lp, katja

aja pa še to, je tudi zlo čist kamp, tudi WC-ji, čistilke skoz pucajo, tko da se ti ne gravža za kaj prjet! 🙂

V Bijarju sva bila z ženo (še sama) pred dvema letoma. Senca OK – še preveč, ker je bilo toliko dežja, da se še brisače niso utegnile posušiti. Kamp je miren, kar kulturen, WC-ji po moji oceni 4-ka (od 5).

Samo ta kamp nima kakšne plažice za 15 mesecev starega otroka. Tista, skoraj pri Osorju se mi zdi da je precej kamnita. Ali pač ne?

Nekaj kamenčkov na plaži bi bilo zelo dobrodošlih. Kakšne mivke ala Rajska plaža na Rabu pa tudi ne maramo.

Kako se pa imajo kaj malčki na kampiranju?

LP Robi

Mi smo bili dvakrat v Loparju na Rabu. Ravno zaradi mivke, da sva imela tudi z možem kaj od dopusta – tam je mivka povsod (res sicer tudi med zobmi :-))), tako da ni bilo bojazni, da bi se otrok kjerkoli potolkel, tudi v vodi ni bilo težav – posedeš ga v tisto plitvino in imaš ljubi mir. Nismo plažarji, tako da gremo do vode, da se namočimo, potem nazaj v senčko pred šotor. Obakrat smo bili s šotorom (prvič v Loparju sta bila otroka stara 20 in 3 mesece ter leto kasneje). Leto prej smo bili ob Gardskem jezeru z osemmesečnikom, lani na Siciliji s triinpol in dveletnikom. Šli smo vedno v drugi polovici avgusta, ko je najhujša gužva že mimo.
Otroka sta se počutila odlično. Mlajši je prvo leto pri treh mesecih spal celo noč, potem še dobro leto ne več. Uživala sta, ker sta bila zunaj, vse je bilo zanimivo, ker je bilo drugače kot doma (spanje, kuhanje, šotor sam po sebi je bil itak atrakcija,…)

kakšen pa je kamp čikat na m. Lošinju?
Hvala za posredovane izkušnje

Hoj!

Tudi mi smo zapriseženi kampisti, pa dokler nisva imela otrok sama plaža ni bila tako zelo pomembna, glavno je bilo, da je bila voda maksimalno čista. Potem pa se mi je nekoč takrat 17 mesečni sin krepko porezal na skalah ob obali … Iz dimelj mu je lila kri in takrat sem si obljubila, da nikoli več ne grem na plažo, ki ni primerna za mini mulčke, dokler bom imela majhno mularijo.

No, danes imam tri (zadnji bo ta teden dopolnil pol leta), vsi 3 imajo neskončno radi vodo in konec tedna spet odhajamo na morje – v šotor, jasno. Ta velika dva sta že sama ugotovila, da je samo kampiranje “tapravo morje”. Kako se imajo mulčki? Vedno uživajo. Pogoj za to pa je, da uživajo tudi starši. Če starši komplicirajo, iz dopusta delajo “odisejo” in s tem morijo otroke, bo tak dopust prava polomija (sem bila priča takim popolnim polomijam; pa skozi svoje oči krivim izključno starše – otroci so še najmanj problematični). Če pa uživajo starši, uživajo otroci še bolj. Čimmanj kompliciranja, pa bo enkratno.

LPM

Za moje pojme prevelik in posledično prehrupen! Ni takega miru, kot v našem kampu! Imajo pa tudi senčko, samo je pa do morja kar deleč (za mene, sem bolj lena), ker tisti ob morju so večinoma pavšalisti, in ni placa!

katja

Mi imamo prikolico v kampu Njivice na Krku. Da malčka uživata 1000 na uro ni kej govort. Je pa res, da pavšalisti imamo senco, vodo skratka ves kumfort. Za šotore pa ni ravno najboljše oz. prejšni vikend je bil kamp poln in je bil prostor v senci kar pozaseden.
Če boste hodili mimo se seveda splača pogledat, ker je pa fino do mesta oz. dogajanja imaš peš 5 minut.

Glede Rajske plaže:

Ja Majav, to je to. Mivka povsod. Prvih nekaj dni še gre, potem pa je mivka v denarnici, v šotoru v gat*h, med zobmi ….

Pa z mivko bi še nekako šlo, samo tisti vodi barve bele kave res ne moreš reči morje.

Imaš pa naštudirano foro – malce izven glavne sezone je takoj precej bolje. Samo kaj, ko imava oba z ženo kolektivni dopust…

LP
Robi

MatejaH: ali mi zaupaš kam hodite na morje?
LP
Robi

Jaz sem na mivko navajena in me ne moti – tja sem hodila že s starši, po mojem devet ali deset let, vedno s šotorom. Je bila kar stalna klapa “avgustovcev” in smo se imeli odlično.
Nasploh se držimo načela “takrat, ko drugi ne”. Ne nakupujemo ob petkih popoldne, ne vozimo se ob sobotah na dopust,… Se splača, saj prihranimo kar nekaj časa in živcev. Če je kolektivni dopust je pa bolj jajc, potem pač nimaš izbire. Jaz tega k sreči ne poznam.
Huje bo, ko bodo otroci v šoli in bomo morali na dopust v juliju in avgustu. Letos bomo še izkoristili Grčijo v septembru, za naslednje leto pa že ne vemo, ali bo šola ali ne…
Kamorkoli vas bo zaneslo se imejte fino.

Mi pa smo se pravkar vrnili iz Medulina. Ni otok, ima pa svojo mikroklimo, baje podobno otoški. Morje je zelo čisto, kamp je skoraj ves v senci, res pa je, da smo prišli šotor postaviti že konec junija in ga imamo še sedaj dol (ga posojamo žlahti). Plaž imaš vseh vrst: od mivke, proda do skal. Sanitarije so sicer solarne, ampak jih je enih par obnovljenih (tista na polotočku je sploh čisto “nova”). Parcele so urejene tudi za šotore. Edino kar mi je malce falilo: sence na plaži ni, oz. je na tisti strani, kjer je morje baje manj čisto, tja pa nsimo hodili.
Ko sem kakšen mesec nazaj že omenila Medulin, se jih je javilo kar nekaj forumašev, ki so ga sklincali… ampak: meni je čisto všeč, lažje prideš do njega kot do otokov, ni tako nabit kot je bil leta nazaj, sanitarije niso tako krizne….
Za našega neumornega 21-mesečnika pa so bile glavne atrakcije: veveričke, šoje, kosi (vsi skoraj udomačeni – je non-stop tekal za njimi), izletniški vlakec, dirjanje po mivki (medtem ko sta oči in mami lahko čičala na betonu, če jima mivka ni pasala), prekladanje kamenčkov na prodnati plaži…. zvečer pa čarovnica na kolesu na strehi Hiše strahov v Luna parku. Doma nikoli ne spi čez dan več kot dve uri, v šotoru pa je potegnil tudi do treh in več…
Najbolj sem se bala, da ga bom lovila po celem kampu, pa je bil kar se tega tiče še kar uvideven, jo je kidnil le do sosedov…
Zanj je bil dopust super, za naju pa kondicijski trening… ampak že komaj čakam vikend, ko se spet odpeljemo proti morju….

Lp,
Kati

Letos gremo zaradi mini mulčka na Krk (ne vprašaj kam; bomo pogledali več kampov – kjer bo manj gužve, bomo pa ostali). Lani smo bili v Omišu, leto prej v Šimunih, precejkrat na Krku (v glavnem Punat), Kamenjak, Miholaščica, sem in tja kdaj na daljši vikend v Ladin Gaj (ampak na plažo izven kampa). Ma bi morala slike pogledat, da bi se spomnila vseh. Letos je bila močna varianta Cres ali Mali Lošinj, pa so me prestrašile punce s kačami. Sicer si pa kampe lahko ogledaš na , pa če vzameš slikice z malo rezerve, dobiš približno realno sliko. Ampak vsaj za plaže piše ali so zbetonirane, kamnite ali kaj tretjega.

Uživajte! LPM

majav … mogoče mal tolažbe 🙂 naš miško gre letos v šolo … sem prvo vprašala t’ršico kako kaj izostanki … počitnice in to :)) je rekla da res ni problema … prvi razred nič ne komplicirajo in greš BP lahko na počitnice … celo predlagala je .. da nas čimveč to izkoristi dokler še lahko 🙂

samo toliko 🙂 … da te to ne bo preveč ‘morilo’ :)))

B.

mi kampiramo od … nekdaj 🙂 .. miško neizmirno uživa in midva tudi 🙂 drugo leto bomo kampirali štirje 🙂

jaz se na HR obalo ne spoznam kaj dosti … mi je pa bilo povsod kjer smo bili všeč 🙂 res da ponavadi gremo na slepo .. in se na licu mesta odločamo kje bomo postavili šotor .. če nam kamp ni všeč (pa ga je lahko pred nami 100 ljudi hvalilo) … pač gremo naprej.

mi imamo radi aktivne počitnice … ne samo plaža in zvečer malo na sladoled … pač pa tisto … raziskovanje okoliša 🙂 … zelo nam je bilo všeč na Lošinju .. kjer smo imeli sabo kolesa .. po otoku je speljana tlakovana pot … kjer se super vozi s kolesom … kampirali smo v Čikatu … bili zelo zadovolni … ampak moraš it na tisti del … kjer je res samo za šotore … prikolice tja sploh ne morejo it ker ni ceste … je pa šotor skoraj na plaži … pod ogromnimi borovci … na žalost pa plaža ni za male otročke … naš mali je bil takrat ko smo bili tam že 4-letnik in se je super znašel med skalami ..

meni se je zelo dopadel Valun na cresu (poišči z iskalnikom sem veliko pisala že o tem) … ampak so res punce letos rekle da so dol kače??? no … pred dvema letoma jih ni bilo 🙂

drugače kar se kampiranja tiče mulčki zelo uživajo … če imata vidva z ženo izkušnje pa sploh ni problema … mali se hitro navadijo na vsemogoče situacije …

uživajte!!

B.

Kakšne kače???Mi hodimo na Cres že 5 let, pa še nobene nisem videla. Pa se vsega tako bojim.

Barbara*, mi imamo letos tudi šolarja (kar pa že veš), a misliš, da bi izprosili lahko dopust v septembru zanj? Baje naj bi bilo nekaj dni na voljo, da sam splaniraš. Mogoče veš koliko dni to je?Sicer bi tudi za zimo kaj rabili, ker ne bi šli med zimskimi počitnicami na smučarijo.

Nam ni bilo še nič pojasnjenega v šoli, tako, da sem še out, kako naj bi sploh vse izgledalo, če je prvošolček pri hiši.

tud jaz nimam pojma o kačah … so nekatere punce pisale da jih je bilo letos veliko … na Cresu in na Lošinju.

s šolarjem je pa pri nas tako … ob tem prvem sestanku z učitelco … smo si pač povedali vse … pri nas je majhna šola .. na vasi … samo en prvi razred, manj kot 20 otrok … učitelci obe fuuuuul prijazni … mladi mamici res za pohvalit … in smo prašali tudi za te izostanke od pouka ( en teden otroku itak pripada kao dopust … ki ga vzameš kadarkoli želiš med letom) … pa nam je bilo rečeno da itask v prvem letu je vse skupaj bol igra … mize sicer imajo … ampak bojo delali vse po tleh .. po blazinah … ure bojo oblikovali sami … tako dolžine kot vsebine … sicer je nek plan ki se ga bojo poskušali držati … ampak ne tedensko/mesečno … pač pa da bo na koncu leta izpolnjen … in tako nebo otrok nič kaj dosti zamudil če bo kaj mankal … lahko ga bomo vzeli iz pouka kadarkoli po predhodnem dogovoru … za krajše počitnice ali pa kombinacija s tistim tednom počitnic + še kake prave počitnice pa je to že kar nekaj frej dni … skratka … nam je rekla da se bo dalo vse dogovorit… in ker mi res planiramo še kam it 🙂 … bomo tako tudi naredili 🙂

B.

Mi ravnokar preživeli 3 tedne v šotoru na Hvaru, s 7-mesečnico. Ne zamenjamo za nič na svetu!

Na Lošinju, itak, da so kače! Kje jih pa ni? So, samo niso strupene! Sicer se tudi jaz tako bojim kač, da če jo vidim, tako bežim, da me fant zafrkava, da bi lahko postavla svetovni rekord v teku na 100 metrov! Imam tak strah pred njimi!
No, letos sem bila skoraj en mesec dol, pa na srečo nisem vidla nobene! :-))

Robi pozdravljen,
letos smo prvič kampirali s tremi majhnimi otroki. Kampirali smo na Hvaru, v majhnem kampu. Otroci so neznansko uživali, midva z možem pa tudi, saj oba meniva, da je pravi dopust na morju le tisti, ko nisi med 4 stenami.

Pred rojstvom otrok sva z možem hodial kampirat: v nahrbtnike sva natlačila potrebno, obesila gor spalne vreče in šotorček in sva šla… No s tremi otroci se je zadeva malce bolj razširila: velik avto + strešni kovček, velik šotor za pet oseb (24m2), zložljiva kuhinjca, kuhalnik, posoda, napihljive blazine, spalne vreče, rjuhe, odeje, stolčki, mizica, armafleksi, posoda za vodo,… huh… tega je kar naenkrat ogromno.

Kamp, kjer smo letos kampirali je majhen, zelo stran od vsega turističnega vrveža in nadvse prijazen otrokom. Čisa stranišča, tuši in korita za pomivanje posode, vedno topla voda, urejene terase (ravne parcele) za šotore, veliko sence (borovci), bližina morja in fantastičen maestral (tudi za surfanje). Lastnika kampa sama izbirata goste, v tem kampu mladih in glasnih turistov ni. Češko druščino (tri družine), ki so si nek večer privoščili bolj glasno razgrajanje, sta naslednje jutro gladko nagnala.
V kampu je bilo cca. 10 šotorov, od tega trije upokojenci, ki letujejo tam že desetletja in nekaj mladih družin z malimi otroci. Če je kdo šel v trgovino, je šel k sosedom povprašat, če kdo kaj potrebuje, da mu prinese (zelo domačno, prijazno a ne preveč vsiljivo, ravno prav). Tako so imeli otroci družbo, starši pa prijetne kofetke in klepetke. Zvečer ob devetih-desetih mir in tišina, zjutraj pa so otroci rogovilili tam med 6. in 7. uro a to ni nikogar od sosedov motilo, saj so bili škržati glasnejši 🙂 🙂

Plaža je vseh sort, od skal, do uvalic s okroglimi kamenčki s podzemno jamo (takoj pri kampu, pripravno za shranjevanjue surfov ali čolnov). Če imaš poleg še motorni čoln, se lahko zapelješ ob obali do drugih (praznih) kamnečkastih plažic. Voda je bila topla, čista, brez meduz ali alg.

Potovali smo s trajektom: zapeljali smo se do Reke, se vkrcali nanj in ča… zjutraj smo se zbudili v Dalmaciji. Otroci so neznansko uživali v dogodivščini in vožnji z ladjo.

Kamp je daleč od vsega: do prve tergovine je pol ure peš. Nobene gostilne, nobenih trampolinov, toboganov,… samo neokrnjena narava, morje, dišeča sivka in rožmarin, mmmmm… Zjutraj en podjeten domačin pripelje v kamp kruh in pecivo z avtom in potrobi, da pridejo gostje iskat. Če hočeš otroke peljat na sladoled, moraš do vasi (z avtom) ali z motornim čolnom (hitreje), peš je malce predaleč za tamale otroke. Teren ni primeren za vožnjo z vozičkom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close