Korzika – trajekti
Na Korziko sem potoval že dvakrat. Sedaj sicer še ni prava sezona (jaz sem šel obakrat v začetku julija) in trajekti verjetno niso preveč polni. Karte se splača kupiti kar pri AMZS, saj nimajo velike provizije (sam jo bom kupil danes- cena za avto+2 osebi je na italijanski spletni strani http://www.fun.informare.it/indexuk.htm 108 evrov, pri AMZS pa 116 evrov- to je Jackpot karta, ki ima fiksno določen datum in uro, prestavljanja ni). Moja izkušnja iz julija preteklih let: tu sem karto kupil za okoli 30.000 SIT, v luki bi zanjo odštel okoli 67.000 SIT.
lp
sandi
Še eno neumno vprašanje 😉 – potujem že čez slab teden dni, pa me zanima, če karto kupim preko neta, ali mi jo pošljejo domov, ali ti po mejlu pošljejo kak voucher, ali kaj podobnega?
Nikjer pa ne pridem do cene, ki bi bila nižja od 131 evrov (pa še te se pri Moby lines ne da potrditi in naročiti), pri corrsicaferries pa me trajekt stane 147 evrov. (povratna karta za dve osebi, psa in avto). Hvala za info!
Pri nakupu karte preko interneta dobiš ob potrditvi odgovor, ki ga sprintaj (ali si vsaj zapomni številko rezervacije), karte pa dvigneš v pristanišču. Verjetno bo ob tem potreben tudi kakšen dokument s podatki, ki se bodo ujemali s tistimi, ki jih boš napisal v rezervaciji.
Cene prevozov so pa odvisne od sezone, dneva v tednu, dnevne ali nočne vožnje… Malo pobrskaj po njihovi ponudbi morda za dan prej ali pozneje.
Moby Lines ima trenutno veliko akcijo: za avto plačaš samo 1 EUR
Vozi enako relacijo kot Corsica Ferries: Livorno-Bastia
Sicer ne vem, od kod vam ideje, da so ljudje neprijazni ipd.
Moja izkušnja izpred 3 tednov je ravno nasprotna. Res, da ti ne lezejo v rit kr naprej, ampak tako umirjenih in prijaznih ljudi že dolgo nisem srečal.
Dokler si “sam zase” te pustijo pri miru, takoj ko pa začutijo, da si jih želiš spoznat ali da kaj iščeš…takoj je nekdo ob tebi.
Sicer starejši znajo italijansko, mlajši pa manj, ampak z malo domišljije je komunikacija čist sprejemljiva.
Tole dojemanje ljudi je čist subjektivna stvar…če si ti fin in se imaš za ful pomembnega, ker jim daješ denar, potem te bojo enostavno spustili mimo, če pa si ti prijazen ipd., so pa tudi oni do tebe…ampak tako je povsod po svetu 🙂
Kar se tiče trajektov. Ni res, da imajo na AMZS najižje cene. Najnižje so še vedno v pristanišču ali prek neta, če ne želiš čakat v vrsti. Imajo razne ponudbe, pač v odvisnoti od pričakovanega prometa in to lahko (namesto agenta na AMZS) pretipkaš in sprobaš tudi sam preko neta.
Malo se je treba znajti, preveriti ure in dneve trajektinih povezav in to je to.
LP, M.
Ps. Je pa lepo na Korziki…presneto lepo…če koga zanima nekaj slikic: KLIKNI TU
Forum je zaprt za komentiranje.