Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Nevarnosti, pasti in nategi

Nevarnosti, pasti in nategi

Kaj, če bi si malo izmenjali strašljive zgodbice s potovanj, drugim v pomoč, poduk in opomin?

Jaz sem imela najbolj neprijetno izkušnjo na Poljskem. Z dvema popotniškima znancema (Italijanoma) smo šli z nočnim vlakom iz Berlina v Krakov. Kmalu po začetku potovanja so v naš kupe prisedli trije (kao) pijani Poljaki, nas spraševali to in ono (v glavnem mene, ki sem se lahko sporazumevala v nekakšni panslovanščini), potem pa odšli. Čez kako uro smo se mi trije spravili spat (onadva na sedeže, jaz na tla) in mirno spali do Krakova, ko smo nenadoma odkrili, da so vse naše torbe odprte, denarja pa ni več. Najslabše sem jo odnesla jaz, ki sem imela 400 DEM v gotovini – znanca sta imela le nekaj drobiža, sicer pa kartice, ki se jih na srečo niso dotikali. Ugotovili smo, kako je bilo vse skupaj speljano – neljubi obiskovalci so najprej ‘prečekirali’ naš kupe, potem pa so se, ko smo zaspali, lotili dela. Od takrat vem, da se ne smem zanašati na to, da bi itak kaj slišala ali začutila, če bi kdo šaril okrog mene, in imam denar in dokumente vedno pri sebi, spravljene za pasom hlač.

sem bil v budimpesti s kolesom, pa en tip ponoci mi je zelil preverit vsebino zepa. zacutil sem to in spremenil lokacijo-cakal sem na jutranji vlak na postaji Keleti.

Ja kdaj pa je bilo to, ko si imela še DEM?!

Leta 1998.

:))) meni je smešno, da ti je to prišlo šele po tolikih letih. Vsakemu, ki vsaj malo potuje po svetu so te zadeve jasne. Tako se da nategniti tiste naivneže k grejo prvič kam potovati in se ne zavedajo teh stvari, ki so čisto običajne.

Hja, bolje pozno kot nikoli!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close