irska-kampiranje?
Zanima me, če imate izkušnje s kampiranjem po Irski. Z možem se odpravljava tja avgusta in sicer prvih 15 dni, potovala bova z letalom in tam najela avtomobil. Ker vedno kampirava, sva mislila tudi tokrat. Gledala sem cene kampiranja in so kar ugodne, 20 evrov na noč za oba, šotor in avto. Malo me skrbi le tamkajšnja klima.
Kaj menite vi?
Lep dan, Bilka
Z možem sva bila tam lani za prvomajske praznike. Temperature so bile nižje kot pri nas, ko je deževalo je bil en droben dežek, da skoraj ne rabiš dežnika. Meni je bilo hecno – mene je ves čas zeblo (bilo je otrog 15, 16 stopinj), Irke pa v krilcih, brez nogavic, popek ven, japanke… Me je zeblo samo ko sem jih gledala… Kako je čez poletje ne vem točno, bi morala pogledat kakšen vodnik, kjer je napisana povprečna klima. Bistvene vročine tam ni.
Glede prenočišč: midva sva spala v hostlih ali B&Bjih.
http://www.sheepislandview.com/
Tukaj je Sheep Island Hostel, kjer imajo tudi camp. Cena 5 EUR. To je na severu Irske.
Poglej si slikice in tako lepo tudi dejansko je! PRIPOROČAM!
hojla,
jaz sem bila s prijatelji tam lansko leto junija. In smo čisto lepo kampirali. Res je bilo, da smo imeli srečo z vremenom in je bilo v treh tednih zelo malo slabega vremena. Sem in tja je zapadal “irski” dež, ki nas ni preveč motil, saj je zelo droben in sploh nimaš občutka da dežuje.
Drugače pa so se temperature gibale med 15 in 20 stopinj.
Irski kampi so lepo urejeni in vse polno jih je. Cene se gibljejo med 13 do 20 € za dve osebi, šotor in avto.
Lep pozdrav in srečno na Irskem….
Na dež moraš kar računati – ampak kot so povedali že predhodniki, je tako ‘drobčkan’, da ga kmalu več ne opaziš. O kampih pa žal ne vem nič – enkrat sem bila gor s šotorom, a ga sploh nisem uporabila (srečen splet okoliščin pač! ;)). Po mojih izkušnjah so Irci tako ultra prijazni in gostoljubni, da se najbrž lahko zmeniš kar za zastonj kampiranje na njihovi zemlji. Stopi do kakšne kmetije, pa bo!
Lani avgusta sva bila na Irskiem.
Šla sva kar z avtom in kampirala. Kampi so zelo urejeni, čisti, v južnem delu in na vzhodni obali jih je veliko, nekoliko manj pa v notranjosti in proti severni Irski.
Res je da vedno piha, toda lanski avgust je bil “vroč” tudi na Irskem, tako da sva se tudi kopala. V treh tednih sva imela samo tri dni dež, pa še to je bila bolj prha…
Vrnila sva se polna čudovitih spominov na prelepo naravo in čudovite ljudi. Ne glede na razdaljo se bova enega dne vrnila.
Forum je zaprt za komentiranje.