grčija
Prosim za cimvec informacij o kampiranju v grčiji.kakšne so cene campov oz. ali se da spati zunaj tudi na črno?ali se splača nesti zraven kuhalnik in si sam kdaj kaj skuhati ali so cene hrane tako nizke, da se to ne splača.Kaj pa transport iz aten na otoke? Kaj se splača videti na celini?
najlepsa hvala za kakrsnokoli informacijo
mislim, da je ravno krf najcenejši. vsi ostali (kefalonija, zakintos in efkas) so veliko dražji, za itako pa nevem. drugače se pa na kefaloniji, ki je tudi največji ionski otok kaj hitro zgubiš (najdeš kakšen kotiček zase). sam sem potreboval en dan in naredil okoli 300km, da sem ga celega obvozil (točnega števila kilometrov se žal ne spomnim več) – tu so prekrasne plaže, podzemno jezero,…. bil sem tudi na zakintosu, kjer pa je veliko več turistov (vsaj v mestecu laganas), drugače sta pa oba otoka zelo lepa.
vkampiral pa v grčiji še nisem – mislim, da tudi ne bom.
najraje vzamem kakšen apartma, ali pa sobo samo z zajtrkom.
zakaj ne hodim kampirat. kaj pa vem. najbrž zato, ker imam raje bolj komot počitnice in kar je najvažnejše – z letalom si v dobrih dveh urah tam in potem tudi tako hitro nazaj.
hotele/apartmaje pa izbiram tudi glede same lege – kje je kakšna lepa plaža, ne čisto v samem vrvežu,…..
Hvala, to mi je že bližje. Tudi jaz sem bolj za komot, le da bova z mojim šla z avtom, ker rada vidiva še kaj drugega po poti, pa časa bova imela kar nekaj. Povej mi malo več o tem, kako iščeš sobo ali apartma, ali tam ostaneš ves čas, koliko to stane, kako je s hrano in kateri kraj priporočaš glede na želje po soncu, kopanju in ne prevelikem vrvežu.
ko si izberem destinacijo, potem si tudi za nekaj dni sposodim avto, da si še ogledam kakšno zanimivo zadevo. v bistvu potujem z agencijo, ker najraje vidim, da imam vse že pripravljeno.
cene so podobne našim, pred uvedbo eura pa je bilo ceneje.
bil sem na kefaloniji, samosu, rodosu, karpatosu in zakintosu. zakintos in rodos sta bolj oblegana s turisti, zato ti priporočam kefalonijo in karpatos (če imaš rada mivko), samos (ploščati okrogli kamenčki in mivka). na kefaloniji sem bil v mestecu skala, na samosu v kokkariju in na karpatosu v pigadiji. vsak oto je poseben na svoj način.
Za informacije in tudi morebitne nakupe poglej:
http://www.ferries.gr
Pozdrav! Kemo
Forum je zaprt za komentiranje.