Najdi forum

Ciao ;))
Decembra načrtujem potovanje v Mehiko, če bi se mi hotel kdo pridružit bi bila vsakogar zelo vesela, že ko se prvič odpravljam sama na tako potovanje- a kaj ko mi je ta deželica tako všeč.
No vesela bi bila tudi kakršne koli informacije glede bivanja, zanimivih ogledov, …- no karkoli bi mi pomagalo, da bi se lahko bolje pripravila.
Hvala lepa in CIAO ;)))

Kam sploh nameravas v Mehiki in koliko casa bos tam. Jaz sem bil lani septembra 15 dni ceprav samo na Yucatanskem polotoku. Ce gres tam ti lahko kaj povem drugace pa bo potreben Lonely planet … je bil kar precej tocen ko sem jaz gledal in si z njim pomagal …

Če greš decembra, ti zelo priporočam ogled sivih kitov v laguni pri Gureru Negru na Baji Californiji.
Samo pozimi vidiš tudi metulje monarhe pri mestecu Anguangueo. Prav neverjeten prizor, ko je cel gozd do zadnje vejice na debelo prekrit z njimi. Celo slišiš jih….
Prav tako ti zelo priporočam vožnjo skozi Baranco del Cobre in nekajdneven postanek v Creelu, od koder lahko obdelaš okoliške kanjone in planote ter indijanska naselja ljudstva Tarahumara. Vzemi si čas.
Potem morda menonitsko naselje v bližini Cuauhtemoca – pravo presenečenje za tisto okolje, kot bi prišel nekam v severno Nemčijo pred par stoletji…
O vseh vseh arheoloških zanimivostih in piramidah imaš pa tako v vsakem prospektu in knjigi toliko napisanega, da sploh ne mislim omenjati.
Morda samo namig, da se izogni “Gringolanda” (Cancun, Playa del Carmen,…), razen, če ti je zelo veliko do poležavanja na plaži v družbi množice Američanov.

Sem ti poslala nekaj info po mailu.
Drgač pa… najprej LP v roke, da si recimo vsaj začrtaš pot.

ciao
Odgovor sem ti poslal pod svojo rubriko.
l.p gogi

Mehika je ful lepa.
Predvsem Chiapas, piramide v Palenkah..
Obvezno idi v san Christobal de las casas na ogled indijanskih vasi z Mercedes; vsako jutro ob devetih zjutraj stoji na trgu z veliko pisano marelo in čaka na popotnike. potem jih pelje na ogled dveh vasi, vmes ima še filozofsko predavanje… mislim da o njej pise tudi v lonely planetu.
To se res splača;
drugače pa boš veliko koristinih informacij dobila od ljudi, ki jih boš srečevala na poti….
lp, Nina

kdaj točno načrtuješ odhod in za koliko časa?

Ciao Tjassa!
Za sedaj izbiram sopotnike in informacije, tako da nisem še točno določila datum odhoda, ampak verjetno na začetku decembra ;))
Te zanima???

Zdravo!
Konec avgusta se odpravljalva v Mehiko. Nameravava potovati od Mexico City do Calkuna. Če ima kdo od vas kake koriskne informacije kje se je vredno vstaviti in druge koristne informacije se vam iskreno zahvaljujem. KUPIM LONLEY PLANET!!! Potujeva za 3 tedne.
LP Dejc.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close