Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Z ladijo v Grčijo

Z ladijo v Grčijo

Živjo!

Katera je najcenejša varianta pripotovati v Grčijo z ladijo. Plan: Trst, Atene, Rodos, Karpatos?
Hvala

Brigita

Anek line od trsta do Patre(35ur). Avtobus Patra-Pirej (3ure). Trajekt Pirej-Rodos(15-18 ur) od rodosa na Karepatos s trajektom(3 ure).
Ali pa z letalom Venezia-Athene ( http://www.volare-web.com ) in potem s trajekti naprej.

Ali pa z vlakom LJ-ATH če vas je več pride spalnik 3000na osebo

Andrejku :-), a povezava Trst – Atene z Anek line-om pa ne obstaja?

Čeprav nočeš slišati od mene odgovor je prekop predrag za brezvezno vožnjo z ladjo.

Mal sm pogledala za vlak, sam karta stane čez 100 eurov, tko da se ne splača. Pa še slišala sem, da je na vlakih, predvsem v grčiji ful ful gužva. Ne vem, mogoče me pa lahko prepričaš.

…priporočam Anek lines…
…greš do Igoumenitse, potem pa z busom do Aten…
…do Igoumenitse maš vožnje nekje 22 ur, če si palubni potnik te pride povratna karta od 38 EUR naprej (odvisno v katerem času potuješ), za mlade do 26 let ti dajo tudi 20% popusta…
…če še kaj rabiš, me kontaktiraj:)

Ta cena je mamac za ribe. Povratna karta je 92 eur, 38 pa matematično pride karta nazaj seveda če računaš da je tja polna cena(tukaj napišejo da je 30% popusta ampak za tja pa ni potem nič. Sam dons gledam a je res treba nabavit vizo za makedonijo če se pelješ z vlakom.

Dobro jutro, Vesna!

Tvoj predlog se mi zdi zelo zanimiv, tako da imam še nekaj vprašanj zate in upam, da mi lahko pomagaš. Koliko časa traja vožnja iz Igoumenitse-a do Aten? Kakšni so avtobusi? Ali mogoče veš kje se najbolj splača prenočiti v Atenah? Kakšne so kaj povezave med otoki z ladijami? želim si namreč priti da Karpatosa. Mislim, da je potrebno iti najprej na Rodos in potem na Karpatos. Če poznaš kakšne spletne strani, ki mi bodo v pomoč tudi hvala.

Želim ti lep dan,

Brigita PLemenitaš – brigita1006@yahoo.com

Nekaj povezav:

Od Igoumenise do Aten je približno 8 ur vožnje z busom- direktnih linij večinoma ni, moraš prestopat (kar seveda še bolj popestri potovanje in je skoraj sestavni del vsake poti). A je skoraj isto kot če greš z ladjo iz Trsta do Patrasa in od tam z busom do Aten, kar se časa tiče. Fora pa je v tem, da stane ladijska karta ENAKO če izstopiš iz ladje v Igoumenitsi kot če izstopiš v Patrasu. Torej že tu “prišparaš”, saj boš v nasprotnem primeru bus iz Igoumenitse do Aten morala plačat.

Če kupiš povratno karto za ladjo imaš 30% popusta. Torej je cena povratne karte za palubnega potnika:
– 92 E (nizka sezona)
– 99 E (srednja sezona)
– 124 E (visoka sezona)

Če kupiš karto za vsako smer posebej (za dol v Trstu in za domov v Grčiji) pa so cene (za obe smeri):
– 108 E (nizka sezona) – 54 E x 2
– 116 E (srednja sezona)- 58 E x 2
– 146 E (visoka sezona)- 73 E x 2

Če te še kaj zanima, sporoči

lp

Kja pa eurodomino vlak, če ga kupiš do Aten ali se lahko voziš po celi Grčiji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close