Z ladijo v Grčijo
Anek line od trsta do Patre(35ur). Avtobus Patra-Pirej (3ure). Trajekt Pirej-Rodos(15-18 ur) od rodosa na Karepatos s trajektom(3 ure).
Ali pa z letalom Venezia-Athene ( http://www.volare-web.com ) in potem s trajekti naprej.
Dobro jutro, Vesna!
Tvoj predlog se mi zdi zelo zanimiv, tako da imam še nekaj vprašanj zate in upam, da mi lahko pomagaš. Koliko časa traja vožnja iz Igoumenitse-a do Aten? Kakšni so avtobusi? Ali mogoče veš kje se najbolj splača prenočiti v Atenah? Kakšne so kaj povezave med otoki z ladijami? želim si namreč priti da Karpatosa. Mislim, da je potrebno iti najprej na Rodos in potem na Karpatos. Če poznaš kakšne spletne strani, ki mi bodo v pomoč tudi hvala.
Želim ti lep dan,
Brigita PLemenitaš – brigita1006@yahoo.com
Nekaj povezav:
Od Igoumenise do Aten je približno 8 ur vožnje z busom- direktnih linij večinoma ni, moraš prestopat (kar seveda še bolj popestri potovanje in je skoraj sestavni del vsake poti). A je skoraj isto kot če greš z ladjo iz Trsta do Patrasa in od tam z busom do Aten, kar se časa tiče. Fora pa je v tem, da stane ladijska karta ENAKO če izstopiš iz ladje v Igoumenitsi kot če izstopiš v Patrasu. Torej že tu “prišparaš”, saj boš v nasprotnem primeru bus iz Igoumenitse do Aten morala plačat.
Če kupiš povratno karto za ladjo imaš 30% popusta. Torej je cena povratne karte za palubnega potnika:
– 92 E (nizka sezona)
– 99 E (srednja sezona)
– 124 E (visoka sezona)
Če kupiš karto za vsako smer posebej (za dol v Trstu in za domov v Grčiji) pa so cene (za obe smeri):
– 108 E (nizka sezona) – 54 E x 2
– 116 E (srednja sezona)- 58 E x 2
– 146 E (visoka sezona)- 73 E x 2
Če te še kaj zanima, sporoči
lp
Forum je zaprt za komentiranje.