Najdi forum

VIZA-Iran!

Prosim,
za nasvet KJE dobiti vizo za Iran?
KAJ vse potrebuješ in KOLIKO dni prej jo je potrebno začeti urejati?

Hvala. Katja

Iranska ambasada na Dunaju, midva sva jo dobila v 24 urah, gor sva šla sama z avtom…

Če bi imela čas čakat, bi dobila v 5 urah

zjutraj sva prišla, popoldne je bila pripravljena.

potrebuješ sliko (če se spominjam prav), potni list, izpolneš formular in to je to.

Če greš s tipom, moraš obvezno reči da sta poročena.

Midva imava vsak svoj priimek, svoj naslov in sva reklada sva poročena, pa so verjeli na besedo

lp

bv

Še vprašanje… kdaj sta urejala vizum (letos, lani, še dlje nazaj)???

pred 2 letoma

lp

bv

vizo lahko dobis tudi v zagrebu – se mi zdi malo blizje kot dunaj 🙂
naslov si poisci na internetu. mislm, da pa so bile ze teme o tem na tem forumu – poglej malo!

lahko pa jo dobis tudi v ankari – kjer sm jo dobil js brez problema. 30$ lani.

LP

Jaz sem urejal vizo aprila letos in ni tako enostavno kot govorita predhodnika. Nočejo niti slišati, da ti jo uredijo v enem dnevu ali enem tednu. Najprej sem poskusil s klicem po telefonu in so mi rekli, da moram osebno (vsi ki potujejo) priti na Dunaj, oddati sliko in obrazec (dobiš na Kompasu) in prinesti potni list. Oni naredijo kopijo in potem prideš ponovno osebno (lahko samo ena oseba) iskat na Dunaj čez najmanj dva tedna – prej preveriš ali je narejeno. Seveda se nisem dal kar tako in sem na Dunaju šel do konzula a brez uspeha. Zagovarjal se je, da mora vlogo poslati v Teheran….in da potrebujejo najmanj dva tedna. Poskusil sem vse vključno s klasično zgodbo o njihovi prelepi deželi,………a brez uspeha. Ko sem prišel čez dva tedna sem čakal še nekaj ur, da so vse uredili in plačal cca. 20 € na osebo.

Še nasvet – ne povej jim, da letiš s katero koli drugo kompanjo kot Iran air. Mene so celo poskušali izsiljevati, da mi ne bodo izdali vize če ne kupim karte pri Iran airu. Moj nasvet bi bil, da rečeš da boš šla preko Turčije (to je najcenejša varianta). Problem je v tem, da pri nas ne moreš kupiti Iran air karte in bi torej jo moral kupiti in tudi leteti iz Dunaja (za isti denar kot iz Lj. s Lufthanso ali Austrian airom).

Če te zanima še kaj me vprašaj.

LP
Goran

Kdaj si bil pa ti v Iranu, Gori?

jaz sem zanesljivo opisal svojo izkušnjo izpred dveh let. Problem sem imel le, ker sem moral biti tisto popoldne v Ljubljani, saj nisem pričakoval vize v 4 urah. Imel sem informacije, podobne tvojim.

Zato sem se moral naslednje jutro vrnit ponjo in jo tudi dobil. Naslednji dan sem lahko prišel sam in dvignil oba potna lista.

Aja, mogoče je to pomembno – midva sva šla z motorjem in Carneta še nisva imela. Potrebovala sva najprej vizo.

lp

bv

Midva sva urejala iransko vizo na Dunaju v začetku junija letos. Tudi midva sva morala čakati in sicer kar tri tedne. Ko sva jo prišla iskat sva čakala tri ure. Konzulat je odprt od 8.30 do 13 ure.

Zadeva je taka:
vizo potrebujem sicer sele novembra,
v Iran pa letim iz Dubaia, z Emirates.
Ali kod ve kje je Iranski konzulat v Zagrebu?
In za koliko casa vnaprej ti izdajo vizo?

Lp. K@

O urejanju vize v Zagrebu je pisal Matjaž 24.6.2004 – Popotniški oglasi : turčija in nato iran

Pozdrav Silva

V Zagrebu ne moreš zaprositi za vizo, lahko pa zaprosiš kje drugje (npr. na Dunaju) in jo potem dvigneš v Zagrebu. Drugače se še vedno da dobiti vizo na Dunaju v enem dnevu, samo dovolj dobro zgodbo potrebuješ. 🙂 Morda je tudi odvisno od trenutnega razpoloženja konzula. Izkušnja je pa izpred kakšnih dveh mesecev.

Noben moj prijatelj ni imel te srece. Je bilo treba cakati tri tedne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close