Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Šrilanka-Maldivi

Šrilanka-Maldivi

Mene pa zanima, ali je kdo od vas že bil na 14-dnevnem potovanju Šrilanka-Maldivi (en teden Šrilanke, en teden Maldivov)? Zanimajo me vaše izkušnje, kako je bilo, kakšna je hrana, kakšni so tam ljudje,… Kakšni so hoteli in predvsem me zanima, kateri otok na Maldivih je najbolj vreden ogleda oz. na katerem je najlepše letovati?
Hvala vsem za odgovore!

Mi smo bili pred letom in pol ..sicer smo bili 10 dni šrilanke in 5 dni maldivov.. Za otoke je najboljše, da pogledaš na internetu.. Odvisno kaj iščeš: družinske,bolj animacijske,.. Mi smo šli organizirano z Van Goghom!Super super super 😉 Ravno prava mera ogledov in počitka 😉 Hoteli sami luksuzni 5*, sobe predvsem na šrilanki ogromne, tako tut postelje (king size)…hrana božanska …Vse je potekalo kot po načrtu, dokler nismo prišli na Maldive!Dobro se pozanimaj na kateri otok grete.. Mi smo bli na enem okoli katerega je bilo nekakšno “obzidje” z vmesnimi izhodi na morje zaradi zaščite koral.. In ker je še bila oseka je še posebej grozno zgledalo… No naslednji dan je blo dooooooooosti boljše 😉 Aja pa v južnem atolu je nevarnost morskih psov, medtem ko tukaj lahko kr plavaš z njimi (ne se jih vstrašit ) 😉 Skupna ocena 9/10 😉 Jaz definitivno priporočam 😉 Ljudje so povsod prijazni… Ajaaa Na šrilanki so vsi skor zadeti 😉 Jejo neko deteljo in potem so čist out 😉 Pa na šrilanki so otroci ful veseli raznih kulic,barvic,blokcev,bonbonov..tak da je fajn če vzameš zraven nekaj starih kulic in jih razvesliš 🙂 Aja pa pazit je treba pri vnosu bud iz šrilanke na maldive…jih večinoma poberejo,čeprav mi smo meli enih 15 kipcev pa nam noben ni nič reko.. 😉 no če se odločiš uživaj! 😉 lp, Maša

Maša, hvala za odgovor. Midva s fantom imava tako potovanjev načrtu za poročno potovanje in sva se že malce pozanimala v agenciji, čeprav sem jaz najprej hotela samo na Maldive za 14 dni, potem so pa nama v agenciji rekli, da 14 dni na Maldivih je že kar malce dolgčas, tako da sva zdaj začela premišljevati o tem, da bi skombinirala s Šrilanko.
Tako da potovala bi definitivno z agencijo, vzela bi all inclusive, tako da nama ne bi bilo potrebno skrbeti glede hrane in predvsem pijače (sem slišala, da je na Maldivih prekleto draga). Malce me skrbi ravo to, ker naj bi bili na Maldivih eni otoki prečudoviti, eni pa čisto nasprotje. Zato bom verjetno res morala malo po internetu pobrskati, čeprav tudi slike niso vedno prave… Hvala še enkrat za vse informacije!

hm tisto da so vsi zadeti na sri lanki ni res. jst sem bla velik med domačini pa se ga niso nc zadevali.

Pa še tole bi vprašala: glede na to, da bi šla v hotel s 4* ali 5* zvezdicami, me zanima, kateri otok na Maldivih mi priporočate? Oba s fantom sva mirne narave, ne marava gužve, imava pa rada udobje in lepe hotele ter plaže.
Rada bi si privoščila nekaj res enkratnega in ker bo to poročno potovanje, bova tudi dala tolikor denarja, kolikor bo treba, samo da bo vse super. Hvala vsem za nasvete!

Če ti lahko nekaj svetujem, glede na to da si rekla da ne marata gužve…je veliko bolje da si rezervirata avto s šoferjem kot pa da gresta z agencijo. Definitivno in sploh če gresta na poročno potovanje – nima smisla da sta cel dan v družbi ostale skupine, ki jo morata dohajati, da vaju ne bodo ostali čakali, ko pa sta lahko cel dan sama in se sama odločata kaj si bosta in česa si ne bosta ogledala.

Šofer je v bistvu tudi neke vrste neplačan vodič, ker je pač domačin in če že vsaj 10 let opravlja svoje delo turističnega šoferja ti garantiram da pozna ogromno lokalnih zanimivosti, ki jih v organiziranem izletu sigurno ne moreš doživeti.

Verjetno sta se za to varianto odločila zato, ker bi bila rada brez skrbi, ker bi imela vse že zrihtano…ampak ti rečem da imaš vse zrihtano tudi če greš s šoferjem. Doma si sam sestaviš pot, v katerih krajih želiš spati ( zato da šofer prej ve kam vse te bo peljal) in tam rezerviraš hotele.To je to, za ostale stvari se samostojno odločaš sproti.

Mi smo bili na Srilanki dva tedna in na Maldivih 4 dni- pa je bilo že to preveč. Ampak glede na to da gresta vidva na poročno potovanje bosta že zdržala 🙂

Želim ti lepo potovanje, če te pa še kaj zanima pa vprašaj, lp

Katja.m, midva vedno potujeva z agencijo, pa to ne s skupinami, ampak si preprosto samo rezervirava hotel, v katerega je vključen polet z avionom in to je to. Do letališča sva šla vedno sama s svojim avtom, tudi na avionu sva bila vedno sama, ko sva prišla do željene destinacije, sva se usedla na avtobus, se pripeljala do najinega hotela in potem sva počela, kar je nama pasalo, obiskala kar sva sama hotela,…
Še nikoli nisva šla s kakšno organizirano skupino, kjer imaš vodiča in potem s 30 ali več ljudmi hodiš naokoli. Vedno sva si samo v agenciji rezervirala, potem pa je bilo to popolnoma najino potovanje. Do zdaj sva bila tako v Turčiji, Tuniziji, letos pa greva v Egipt in brez kakršnekoli skupine in vodičev. Tako da ne razumem, kakšne skupine in vodiče si ti imela v mislih. Seveda obstajajo takšna potovanja, ampak midva tako ne bova šla nikoli, ker nama ne ustreza.

ojla!
kot ti je katja.m omenila ti toplo priporočam za oglede na sri lanki domačina, ki te okoli pelje po znamenitostih, ti vse organizira po tvojih željah. to je seveda v primeru da si želita tudi malo ogledati otok in ne samo poležavati na sončku. če ti je tak način všeč ti lahko priporočam svojega zelo dobrega prijatelja (domačina), ki vama zelo dobro popelje po biserih sri lanke. če te zanima sporoči, da ti dam bolj podrobne info.

drugače pa max uživejta na svojem honeymoonu!

Ja potem pa v redu, sem pač mislila da gresta v organizirani skupini ker je to prvo kar mi pride na pamet ko slišim besedo agencija. Sem ti hotela samo nasvet dat, ampak očitno ga nisi rabila, lp

Zdravo,

tudi midva potujeva na Šri Lanko, najcenejša karta je z ČSA, to so čehi iz Ljubljane preko Prage do Colomba, malo čez 500 evrov, toda vse je že ful, nato sva vzela karto pri Emiratih in pride 205.000 sit z vsemi taksami vred, Letiva na Šri Lanko in sva tam 11 dni nato pa še za 4 dni na Maldive in iz maldivov nazaj za evropo, v agenciji sva dobila ful poceni varianto za Maldive in sicer na otoku Kandooma je pol penzion samo 50 $ ameriških za dva kar je ful poceni in ugodno, če te kaj zanima s ejavi, midva tja potujeva konec avgusta in mislim, da bo OK

Na Odklopu dobiš povratno karto iz Muenchna s 15 dnevnim polpenzionom v hotelu 3* ( več variant okrog Colomba ) za okrog 130-140k SIT z odhodom v začetku julija. Bližje je odhod, ceneje je. Se splača počakat par dni do odhoda in nato rezervirat. Janez

Jaz tudi potujem na Sri-Lanko toda komaj januarja. Dejte se najprej pozanimati kdaj se sploh gre na Sri-Lanko da vas ne bo dez in slabo vreme non-stop podil. Zato se tudi cene kar precej razlikujejo najceneje je ko ni primerno za turiste. Moja kolegica je bila na Sri Lanki za 800 EUR samo se pa ni nic kopala ker so bili non-stop valovi itd. tako da dejte malo vprasat na lonely planetu pise tako :

Climatically the driest and best seasons are from December to March on the west and south coasts and in the hill country, and from May to September on the east coast.

Ker predvidevam da greste vsi na zahodno obalo ( najvec turisticne ponudbe ) je potem brez veze da greste junija,julija,avgusta,septembra ker se ne boste mogli kopati.

jst sem bla avgusta pa smo se kopali kljub valovom. so sicer močni valovi samo greš brez probleme kaksnih 10-15m v morje in se mečeš po valovih. če si pa sposodiš še deske je pa sploh fino, saj te valovi naplavijo na obalo kot kita.
mi smo se kopal in bilo je super fino. edina pomanjkljivost je v tem, da morje ni zeleno plavo, ampak bolj motno. ampak mislm da se da tud prebolet ne preveč rajski pogled na plažo. :))

Midva s fantom bova šla januarja ali pa februarja, ker je takrat baje najlepše (tako so nama rekli tudi v agenciji). Bova pa šla preko agencije, tako da bova rezervirala hotel, kjer bo vključena tudi letalska karta, da nama za nobeno stvar ne bo potrebno skrbeti. Pa tudi all inclusive bova vzela, da tudi s hrano in pijačo ne bo težav. Bo sicer precej dražje, ampak za poročno potovanje mi ni žal dati toliko denarja. Hvala vsem za odgovore!

pika-poka

tudi midva se z mojim odpravljava okoli januarja oziroma februarja. Pa bova šla tud prek agencije in po možnosti all. So vama kaj rekli za kolko denarja se da dobit solidn tak aranžma? ali so vama v agencijhi priporočali kakšn otoček še posebaj?? Kolko sta pa vidva pripravljena odštet denarja? Midva bova šla za 14 dni in res komaj čakam.

lp

Nama so rekli, da 14-dnevno kombinirano potovanje na Šrilanko in Maldive pride tam nekje okoli 400.000 (v hotelih s 4*). Meni se to zdi kar malce malo, sva pa pripravljena dati do največ 600.000 na osebo. Več pa skoraj ne verjamem, da bo, glede na to, da imam ravno pri sebi katalog TUI in se cene za all inclusive na Maldivih gibljejo tam nekje okoli 1300 eurov/na teden/na osebo v hotelu s 4 zvezdicami. Seveda se pa cene lahko zelo razlikujejo pri različnih agencijah, tako da bom tudi sama pobrskala še po kakšnem drugem katalogu.

Midva bova mogoče šla kar za 14 dni na Maldive, točno se še nisva odločila. Sem malce gledala tudi po internetu glede otokov, ampak je v katalogu kar nekaj res lepih otočkov. Drugače so pa lepi otočki oz. hoteli Baros, FullMoon, pa Cottage Club, Kurumba Village resort, Laguna Beach, Taj Coral Reef resort, pa sigurno bi se še kaj našlo. Meni so bili napisani izmed najlepših. Je pa izbira zelo velika, zelo veliko je hotelov visoke katergorije, tako da ne bova imela težav pri izbiri.
Si pa zelo želiva iti v bungalov oz. apartma na vodi, kar je seveda precej dražje, ampak mogoče nama bo pa tudi to uspelo… Skratka, tudi jaz se že ful veselim in komaj čakam, da v živo vidim ta raj na zemlji :))

pika-poka

No ja sej tud jaz imam že doma kataloge ampak so vsi za poletne termine, tako da ne vem kako bo

pozimi. Vrjetno bodo cene nekoliko poskočile glede na to, da je pri njih takrat glavna sezona. Dtgač pa midva greva za 14 dni sam Maldive in bo kar težka da se odločiva kam in kako. Jaz sm pripravljena dat tam okol 400k več ne sicer pa ne greva na bungalov na vodi ker so cene za to res ekstremno visoke. Sm pa gledala jaz Guletov katalog in je celo cenejši kot Tui.
Če dobiš kakšno informacijo mi pa sporoči bom hvaležna. Aja mislna sm te vprašati še to kako bosta potovala ddo Frankfurta oz. munchna???
Ujemi lep dan

lunaa

Čao,

Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s poroko na Maldivih?

lp

Verjetno je pozimi res dražje, ampak jaz sem posebej poudarila, da želiva iti januarja ali februarja in so nama v agenciji povedali, da so ravno en tak aranžma pred kratkim sestavili in da je prišlo okoli 400.000 sit. Meni je to nekam malo. Jaz na manj kot na 500.000 po osebi sploh ne računam. No, bomo videli. Se bom še malce okrog po agencijah pozanimala.

Ko bova šla na Maldive, bova šla do letališča s svojim avtom (od kjerkoli bova potovala). Midva do zdej kamorkoli sva šla, sva šla s svojim avtom. Ko sva šla recimo v Tunizijo, sva imela polet iz Dunaja in sva šla tja s svojim avtom, ga pustila na njihovem varovanem parkirišču in šla na letalo. In ni bilo nikoli nobenih problemov, kar se tega tiče. Nekatere agencije imajo parkirišče že vključeno v ceno, tako da ti ni treba nič plačevati parkirnine.

hm, midva pa greva z zeno novembra za 32 dni na SR in Maledive in tudi racunam max. s kartami vred 500 KSIT s spominki vred

sory, zg. cifro sem napisal za oba skupaj seveda

:))))) saso fina primerjava! ;))

Saso mislim, da za 500k in to za oba skupaj in za 32 dni bosta pa zlo težko prišla. No če vama uspe mi povej skrivno formulo. ker jaz računam da bom na osebo dala okol 400k za 14 dni pa se nam preseravala samo take so cene po agencijah v januarju in februarju. Ce kdo pozna kako ugodno agencijo naj pa le napiše.

lp lunaa

500 jurjev za oba za en mesec?!?! Haloooo? Ja, mogoče samo za letalske karte… Jaz sem pregledala že nešteto katalogov, tudi več let že spremljam cene Maldivov, pa še nikjer nisem videla cene pod 200.000 sit za eno osebo in to samo za 1 teden.

Zato tudi mene zanima, kako misliš ti s 500 jurji it na Maldive in to še za cel mesec skupaj z ženo? To bi pa res rada vedela… Ker jaz zase in za fanta računam na najmanj 800.000 sit. Pa bo verjetno več…

Moja zena dela v Turisticni agenciji in z vsemi popusti ki jih je lahko delezna ( pri dolocenih agencijah tudi do 25% na osebo ) nam ne bo znesno manj kot 650 kSIT za oba, tako da ne vem kako misli saso z 500k SIT preziveti 32 dni, mogoce pa bodo potem dol spali v spalkah na plazi in jedli kar bodo sami vlovili kake ribe in sadeze … potem verjamem ;).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close