kam naj jo mahneva
Lep dober dan!
Prosila bi za priporočilo. S fantom nameravava nekam mahniti. Čas, ki ga imava na razpolago je maksimalno tri tedne, dopust lahko vzameva kadarkoli, ker pa je v jesenskih mesecih verjetno ceneje, bi raje takrat.
Na razpolago imava okoli 300.000 SIT, če bi želela lahko tudi avto. Glede spanja in hrane nisva občutljiva, tudi tuš lahko pogrešava nekaj časa. Brez težav nekaj časa prespiva v avtu in jeva zelo skromno.
Kaj priporočate kam naj se odpraviva?
Hvala za vse nasvete in koristne informacije.
Pozdravljeni
predlagam sulawesi (to je en kar velik otok v indoneziji). tja sicer vabijo tudi neke agencije (menda oskar iz kranja), ki pa so drage in se splaca iti sam. Sam sem bil tam pred dvema letoma 4 tedne, zapravil za avion 180.000 SIT (letis do balija in potem naprej na ujung pandag ali manado) ostalo pa okoli 110.000 SIT (tu notri sta vkljucena tudi dva notranja avionska leta). je hudo lepo in kar neturisticno. ljudje so super, precej nenevarno. med mojimi potovanji je uversceno zelo visoko. za vec informacij mi lahko piseta
bojan
Ja ce je 300.000 na osebo potem se lahko odpravita kamor koli : mehika,cuba,dominikanska rep.
sri-lanka, tajska, indonezija … itd. ce pa je 300.000 vse kar sta mislila zapraviti potem pa se kar
vsedita v avto in se odpeljita po evropi jaz sem recimo bil s kombijem po skandinaviji ( danska,svedska,norveska ) in balkanu ( hrvaska,madzarska,romunija ). Mene zanima tudi baltik ( Poljska, Latvija,Litva,Estonija ) to imam sedaj v planu.
Mi gremo julija ravno na to turo POL-LIT-LAT-EST. Računali smo ene 3 tedne. Zapravili naj bi pa ene 300-400 evrov na osebo (5 oseb, 1 avto). Tisti konci so pocen. Sploh se pa da (baje) v teh baltskih državah spati kjer koli.
Pa namen imamo še skočiti s trajektom iz Estonije do Helsinkov (enodnevni izlet).
Poleg tega si pa vidva na poti lahko ogledata še marsikaj po Češki ali Slovaški (odvisno po kateri poti, bi šla gor).
Jst vama predlagam Bali. Mal več dasta za letalske karte (okrog 200.000 sit), sicer pa lahko cel mesec uživata za dodatnih 100.000 sit (na osebo). Super hrana, lepe plaže, templji, prijazni ljudje, nekaj čist novga.
Če pa imata skupaj na razpolago 300.000 sit, pa še mal varčujta, pa pejta pol nekam dlje. Drugač je pa potovat po Evropi tut dobr, sam kr hitr ti zmanjka denarja, pa “uživat” moraš v hostlih pa fast food restavracijah.
Vsem se zahvaljujem za ideje in namige.
Ker je najin fond letos omejen na skupno 300.000 SIT, sva tudi sama imela v planu krajša in cenejša potepanja.
Razmišljala sva o turi čez Madžarsko, Poljsko, Češko in nazaj čez Avstrijo. Sanjala sva pa o poti čez Češko, Nemčijo do vrha Danske, toda nisva prepričana, da bi zmogla z najinim drobižem. Refošk, prosila bi te za mail, kamor bi se lahko oglasila po kakšen nasvet.
Prepotovala sva že kar nekaj Evrope in imava s tem tudi nekaj izkušenj, pa me zanima, če se lahko vse te države, ki sem jih naštela, cenovno primerjajo z Belgijo, Nizozemsko, Francijo, …
Pa ti, Enzyme, bi lahko kaj več napisal o tem kako nameravate preživeti tam s samo 400 euri na glavo, če upoštevaš, da je tja treba tudi priti, pot je pa glavni strošek, ki pobere največ denarja?
Hvala za pomoč in lep pozdrav
s 300.000 za 2 si upam opraviti katerokoli od teh že prevoženih tur
sicilija
sever španije
kamorkoli po nemčiji
češka lahko podvojiš dopust
juga podvojiš dopust
krasna je vzhodna madžarska v kombinaciji s češko
jug francije – ne AZURNA – ATLANTSKA OBALA IN FRANCOSKA BASKIJA IN GALIJA (GREMO LETOS)
anglija brez londona
Ukrajina – nisem bil
pa še kaj…
lp
bv
aja, pa malo daljše – mi smo bili v Maroku 10 dni, 60.000 po glavi – rent a car, tunizija, Egipt je malo nevaren, Turčija s svojim avtom – midva sva šla iz Lj in prespala pri Nišu, naslednje prenočišče Edirne. Včasih je prav smešno poceni, če greš na vzhod.
tudi v Izrael prideš, ampak tam je že rahlo (nesorazmerno) drago
lp
bv
Mi smo naš proračun sestavel bl na osnovi izkušenj. Smo zdej dve leti zapovrstjo šli na isto varianto. 5 oseb z 1nim avtom in 2ma šotoroma. Prvo leto smo šli turo HUN-AUT-ITA (skupi 3000km), lansko leto pa SVK-CZE- jug POL (4000km). Ja, najdražji je res prevoz (bencin, avtocestam smo se pa izogibal – cenejš je, pa še več vidiš). Pri nas se je ta strošek pač razdelil na 5 oseb.
Spali smo samo po kampih. (AUT/ITA do 10evrov na osebo, vse ostalo okli 5 evrov na osebo). Kosili smo skoraj vsak dan zunaj (da smo probali lokalno hrano), večerjo smo si pa sami v kampu kuhali.
Pol je prišlo še nekaj vstopnin, parkirnine…
Na koncu smo smo obakrat porabili okoli 220 evrov na osebo (prvo leto 12 dni, drugo 15 dni). In to brez ne vem kakšnega šparanja. Od tega nej bi blo okol 70 evrov samo za bencin (okvirno sem ocenu: avto žre 10L/100km, 1L bencina = 1 evro). Ostali stroški (spanje, hrana, vstopnine…) so potem ene 10 evrov na dan.
Za letošnjo turo, smo ocenili da bomo naredil ene 7000km v treh tednih. Pa če bomo ene parkrat prespali kar tako na kakšnem travniku ali pa plaži, nej bi res pršli na končnih 300-400 evrov na osebo.
Vidva, bi pa pršla skoz z enih 550-650 evri na osebo.
LP, Samo
Zadnja sprememba (15-06-04 23:16)
Pises mi lahko kar na refosk@travel.over.net bom odgovoril saj vsak dan pregledam sporocila.
Drugace pa je recimo lepo tudi to :
Nemcija-Luxemburg-Belgija-Nizozemska.
moj mejl je enzyme_x@travel.over.net
sicer mamo vsi registrirani uporabniki mejl @travel… (klikneš na ime pa se ti odpre stran z podatki kjer je tut mejl).
LP, Samo
Refošk in erazme, nikakor vama ne morem poslati maila, vse jih dobim nazaj. Se mi lahko oglasita na livia@email.si
Hvala in lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.