Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mehika in Guatemala

Mehika in Guatemala

Jaz grem v Mehiko v decembru in iščem sopotnika/co. Javite se.

V februarju grem v Guatemalo, morda pa še bolj proti jugu.

ce letiš na yukatan v mehiki potem pojdi se v guatemalo kaj bos dvakrat letela vizo za guatemalo pa si preskrbi tukaj bil sem februarja v mehiki na yukatanu sobe so po 10$ če te kaj zanima v zvezi z Yukatanom mi lahko pošlješ mail denis74si@yahoo.it

To bo tako ali tako vse v paketu samo da sem januarja ze zmenjena- na Jukatanu.

Imam pa se eno vprasanje za vse: Rada bi nasla v Mehiki ali v Guatemali eno ali več dobrih tur za treking. Ima kdo kaj izkušenj? Kako je z lokalnimi vodiči? Kakšne so cene? Na netu so cene zelo visoke. Kje v Mehiki so trekingi najbolj scenski?

Hvala za odgovor.

tud jest imam v planu potovanje v mehiko. kdaj tocno gres in ali ze imas letalsko karto? ce se isces sopotnika se slisiva.

Hello Nika. Kdaj približno pa bi ti šla V Guatemalo in za koliko časa?
ANA

hojla

jst bom se juzneje od gvatemale, ce te pot zanese tja…kontaktiraj!
lp

Zdravo Nika!
Mail, ki si mi ga poslala sem po pomoti zbrisal tako, da ti nisem mogel odpisat.
V Mehiki bom s skupino od 23. 11. – 20. 12. potem pa grem dalje na jug Gvatemala, Salvador,…
V Mexico Cityju smo 23.-25. 11. in 15., 16. 12. 2002
Mislim, da te ne rabi skrbet glede varnosti, pa še hrana in nastanitev sta poceni, če nisi preveč izbirčna.
lp, Dejci

sopotnika še iščem.

karto imam rezervirano za 6. decembra, ampak lahko še spremenim do en teden prej.

Guatemale še nisem čisto natančno splanirala, nekje 3 do 4 tedne v februarju.

Glede na info mojih frendov si najbolj splača večino stvari priskrbeti na licu mesta. Tudi vizo kar v Mehiki.

Poleti sem bil v Mehiki in Guatemali skupaj 6 tednov.
Glede informacij o raznih trekkingih, boš dobila najnatančnejša navodila v samih vodičih Lonely Planet. Če te morda veseli tudi zelo poceni tečaji španščine, pa obišči mesto Quetzaltenango (Xela) na zahodu Guatemale, ali v kakšnih drugih mestih, kjer so sicer malo dražji a še vedno poceni glede na naše razmere. Je pa fino imeti vsaj malo predznanja, kajti v takem primeru zalo hitro napreduješ. Po enem tednu intenzivnega tečaja (5 ur na dan) za ceno 100 $ z bivanjem pri familiji in nekaterimi popoldanskimi aktivnostmi, boš kar precej obvladala.
Če te zanima še kaj se oglasi na mail.

Andrej

Pravzaprav grem v Guatemalo prav zaradi teh tecajev spanscine. Bom upostevala tvoje priporocilo.

zijo Andrej! Tudi sam sem bil poleti za sest tednov v Mehiki. Zdaj pa razmišljam o tecaju spanščine v Gvatemali. ali mi lahko posreduješ kakšno informacijo več o tem., Hvala in lep pozdrav

Na http://www.spanishschools.com je predstavljenih vecina sol. Ampak pravijo, da se je bolje prijaviti kar direktno tam. Ce gres samo zaradi spanscine, pa so tecaji v Ekvadorju po mojih info bistveno bolj profesionalni, ne pa tudi toliko drazji.

Zdravo!!!

Kako je z vizo v Gvatemali. Jest sem slisu, da je zaston. A lohk to kaksen/a potrdi oz. ovrze. Ce bo odgovor pritrdilen bi prosu se za inf. kje se to dobi / zrihta.

Hvala

In kdaj bi sla ti v Mehiko, za kako dolgo…..?

tja letim 27. novembra, nazaj pa 21. februarja, z moznostjo podaljska. vmes grem za 3 do 4 tedne v guatemalo, morda obiscem tudi honduras

živjo.

Malo pozno se oglašam, ma dolgo nisem obiskal strani.
Jst sem osebno obiskal šolo Utitlan v Xeli na zahodu gvatemale. Šola se nahaja tik od glavnem trgu, v pasaja Enrique. Kot sem že prej napisal stane 100$, traja 5 dni po 5 ur, običajno dopoldne od 8h do 1h. Sam sem s sopotnico bival pri familiji 5 min od same šole. Hrana, ki so nama jo je pripravljala gospodarica je bila zelo okusna, le v majhnih količinah. Bivanje je vključeno za 7 dni. Vsako popoldne smo imeli tudi razne aktivnosti. V soboto smo se recimo povzpeli na ugasel vulkan 3775m, potem je bil tudi tečaj salse, pa popoldanski ogled filma, izlet v bliznjo zelo slikovito vas Zunil in izlet k naravnemu vrelcu tople vode Fuentas Georginas ogravane iz ognjenika. Tudi po vtisu in debati z ostalimi popotniki je ta šola v tem mestu najbolj obiskana.

Lp Andrej

a ima se kdo kaksne izkusnje z pocen solo spanscine v latinski ameriki pa posebej ce imajo se kaksen treking in podobno al pa druge animacije
cau pa ce je blo u red se naj kdo oglas hvala

Nika prosim te ce poveš kako je bilo v Gvatemali in drugih drzavah poleg MEHIKE, kako je bilo s šolo španščine, koliko je arheloških spomenikov in muzejov o Mayih v Gvatemali. Pa koliko cenejš je postelja in njihove kao agencije za izlete v G. kot v Mehiki. Glede Mehike pa če si bila na severu ker tam v vodiču piše da živijo odštekani potomci Nemcev v neki socialni komuni pa tapravi indijanci da so tam pa pet čudovitih kanjonov, pa tud neko arheološko nahajališče pa neka čudovita železnica proti morju. Kolk pride tle izlet- agencija(tle na severu). Hvala pa brez zamere, ce pa nisi bla povsod tle pa bi prosu koga druzga če pove. By

Andrej prosim, da mi poveš kako je varnost v Guatemali. Zadnje čase so mi trije povedali par takuh zgodb, ki so jim jih povedali popotniki, ki so bili tam, da me malo mineva ta guatemala (posilstva, ropi…). Čez tri tedne namreč se odpravljamo v Mehiko, Guatemalo in mogoče belize.

še neki… A je dovolj, če se cepimo proti hepatitsu A ali je še kaj potrebno?

hvala

živjo.

Jst sem bil v Gvatemali poleti 2002. V dveh tednih in pol kolikoh sem potoval po njen ni bilo nobenih problemov. Zadrževala sva se več ali manj na popotniških lokacijah, kjer je bilo veliko nama podobnih popotnikov. Glavno mesto Gvatemala City smo samo prestopili na avtobusu, in po videnem je bilo to kar najbolje. Nič kaj prijetnega vtisa nisem dobil o tem mestu. Na pokrajini in ostalih manjših mestih pa je bilo prijetno in povsem brez problemov.
Sem pa lani zasledil da so poleti bile neke kar nevarne demonstracije v glavnem mestu. Šlo se je zaradi volitev in situacija je bila kar napete, saj je bilo nekej resnih spopadov med demonstranti, ki so razbijali izložbe, zažigali barikade in policijo in vojsko. Trajalo je kak teden ali dva, končalo pa se je verjetno tako, da so zatrli upor.
Toliko kar so moje izkušnje.

Lp Andrej

Ciao Nika!
Imaš še kakšno mesto prosto za sopotnico za v Mehiko?
Koliko prej si si rezervirala karto in koliko stane?

Ari, mislim da si malo zamudila in bos morala kaksnega drugega sopotnika poiskat. Poglej datum, kdaj je Nika svoj post poslala. Pred dvema letoma 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close