Sharm El Sheikh ali Hurgada?
Jaz sem bil v Hurghadi. Ce zelis videti se kak faraonski tempelj ( karnak,luxor,dolina kraljev z grobnicami ) potem je Hurghada boljsa destinacija. Pravijo da je v Sharmu lepsi koralni greben, ceprav je bil ze ta v Hurghadi krasen. Snorkljanje je obvezno. V Hurghadi sem bil na izletu z barcico do koralnih grebenov in otoka ljubezni ( krasen koralni otok, prave pescene plaze ).
Mislim da ce si zelis samo pocitnikovanja potem je mogoce bolje Sharm, ce pa zelite se kaj videti Egipta ( vsaj Luxor ) potem je vsekakor boljse Hurghada saj si v 3urah voznje v Luxor-ju.
Mi smo zamenjali kar nekaj hotelov (3*) po celem Egitu. In smo bili z vsemi zlo zadovoljni. Čist nobeden ni bil ”poden”. So bili mogoče mal dotrajani, sam je vse lepo funkcioniralo (od luči, WCja, tušev, hladilnikov). Za hrano je pa večinoma tut lepo poskrbljeno (švedska miza).
Zadnja sprememba (10-06-04 23:47)
Ce greste pocitnikovat potem je bolje da si vzamete hotel visje kategorije torej (vsaj 4 ali 5 zvezdic ), ker vam bo potem veliko lepse. Ce pa seveda nameravate samo prespati v hotelu in potovati po egiptu potem je tudi 3 zvezdice dovolj. Kar se tice kategorizacije je ce primerjamo z nasimi zvezdicami nekako tako da je 3 v egiptu 2 pri nas, ceprav ni tako opazne razlike kot jo
navajajo turisticni delavci.
Mi smo recimo v Hurghadi bili v Hotelu s 5 zvezdicami in morem rec da je bil fantasticen. Mislim da se te zvezdice najbolj odrazajo v kvaliteti hrane ( seveda tudi v sami lepoti in opremljenosti ) kar je z prakticnega vidika kar pomembna zadeva.
Skratka mislim da ce greste pocitnikovat je bolje da se odlocite za boljsi hotel ker potem sigurno ne boste razocarani, ker hoteli s 3 zvezdicami znajo bit res prave luknje v primerjavi z hoteli 4 in 5 zvezdic. Ce pa mislite potovati potem pa vam bodo tudi 3 zvezdice dovolj za prespati pac.
Luxor je od Hurghade oddaljen ene 300km. Tako, da se mi zdi da se poldnevni izlet sploh ne splača. Je tam zlo velik za videt (tempelj v Luxorju, kompleks v Karnaku, Dolina Kraljev…)
Kairo se pa kljub veliki razdalji splača videt. Je eno največjih mest na svetu. Ima največji bazar, številne mošeje, Egipčanski muzej…
Piramide so pa praktično že del mesta.
mislim, da poldnevnih izletov v luxor sploh ni, že zaradi vojaškega spremstva avtobusov, ki gre mislim da 2x na dan. zna pa tole čakanje da se konvoj “napolni# kar zoprna, ker ko smo se peljali na letališče v asuanu zgodaj zjutraj smo šli mimo kolone avtobusov, ki so čakali, da se zberejo vsi skupaj in potem vozijo eden za drugim. na začetku konvoja in mislim da tudi na koncu je pa vojaško spremstvo.
glede hotelov pa mislim da ne moreš zgrešiti, če si izbereš hotel z vsaj 4*. v kairu smo bivali v hotelu 5* in je bilo vse ok. mislim, da je ta hotel ustrezal hotelu 4* pri nas.
Forum je zaprt za komentiranje.