za vse tiste, ki nameravate dopustovati na hrvaški obali
skopirano delček tistega pisanja na tej strani:
Osim toga pozivam sve Hrvate koji rade u turizmu i ugostiteljstvu da prema Slovencima budu neljubazni, da ih zajebavaju koliko god stignu i mogu. To pozivam i hrvatske policajce da ih dobroi zajbavaju kada voze po Hrvatskoj i da ih dobro globe. narocito dobro ih mogu zajebavati konobari tako da ih puste satima cekati na jelo i da im ga onda donesu hladno. Ideja ima jos puno. Svako treba u osobnom odnosu sa Slovencima gledati ih odozgo kako i zaslouzuju, biti prema njima arogantan i zajebavati ih sto vise moze.
SEDAJ PA ŠE MOJ KOMENTAR:
Vzačetku meseca sva bila z sinom na Cresu in Malem lošinju,v hotelu pa tudi prevozila sva cel otok podolgem in počez,nikoli se mi dosedaj še ni zgodilo da bi se počutil manjvrednega zapostavljenega ali kakšna slaba izkušnja na hrvaškem,toda tokrat sem se vračal z precej čudnimi občutki,v hotelu je bila njihova animatorka ki pač zbira ljudi za oglede in izlete,ker se verjetno pri njenem “šaltru” ni pozanimalo veliko ljudi,je ta gospa pač pri večerji hodila od mize do mize in vabila na njihove izlete,mislim da je imela v rokah seznam gostov,prišla je do vsake mize,prav tako tudi do najine vendar ko je slišala da govoriva slovensko se je enostavno obrnila stran,ves čas bivanja potem ni prišla k nama,šel sem kasneje sam k njej in se zanimal za vse kar ponuja pa mi je enostavno dejala da sploh ne ve če se bo kaj iz tega sploh izpeljalo,čeprav so potem vseeno hodili okrog,ni mi bilo do tistih izletov in ogledov vendar mi je šlo zgolj za princip saj se je točno videlo da me ignorira(v tistem času sva bila v hotelu s sinom edina slovenca)tudi v hotelskem bifeju sem si moral hodit po kavo sam za šank enostavno ni natakar prišel do moje mize obnašal se je kot da naju ni ,čeprav je vse tiste ostarele nemce in italjane vljudno stregel z vodo za mizami v bifeju…ker nisva imela v hotelu kosila (sin je star 7 let) sva hodila v mesto na kosilo zamenjala sva precej restavracij in povsod sem dobil občutek da sva bila jim nekako v napoto.v času okrog kosila ni bilo nikjer gužve pa sva morala vseeno čakati precej časa da so naju sploh vprašali kaj želiva ,čeprav je bilo mislim da povsod vsaj 3 natakarji,enostavno kot da naju ni bilo,padle so tudi precej opolzke besede na račun slovencev in vstopa v EU,kot npr. da lahko sedaj plačam z evri,kako se sedaj počutimo v eu,pri sladoledarju je bila malo veča gužva in so mi odkrito povedali da lahko malo počakava da tudi oni čakajo na EU da mi smo pa tako že navajeni čakat,skratka ko sem bral tisto stran sem imel občutek kot da jo je nekdo pisal ki živi tam na tistzem otoku,vem da se je morda res naredilo vse samo meni,nasplošno nimam nič proti,vendar ostal mi je grenak okus ki ga ne bom kar hitro izpral.
mal pretiravate,upam da ste prebral do konca te teme vsa sporočila!pa boste vidl da je tud dost normalnih hrvatov k ne mislijo kot kakšna dva primitivca.
Jst hodim na hrvaško od svojga 6 leta naprej pa nisem mel niti enih problemov še kr vredu frende poznam tm!vem pa približno zakaj eni slovenci(predvsem mladi) doživijo neprijaznost hrvatov, zarad tega ker se tko grdo delajo visoke pa take frajerje(sem bil zraven k hodjo naokol pa z navijaškimi slovenskimi forami izzivajo hrvate).Sej pravim neki je na tem verjamem pa da so nekateri res neprijazni. Upam da jst tega ne bom doživel
lp
Jaz pravim imajo prednosti ki jih j je nekaj povedala bivša njihova ministrica za turizem. Ni jezikovnih ovir(da mi ne bi razumeli njih, čeprav bodo morali počasi tudi oni začeti razumeti Slovence ker se več ne učijo srbohrvaščine vOŠ), je blizu, poznamo njihove finte iz Juge, poznamo vse njihove kotičke. Ampak oni nas majo počas dost pa pravim zakaj bi se jim vsiljeval. Tja naj gre tisti ki ima vikend ki gre za tri dni ki ljubi posobno ponudbo avanturizma da bi mu razbili avto pretepli okradli kot zdaj počneje na bencinskih črpalkah, če bo pa zelo vznemirljivo pa je treba obvestiti nemški avtomobilistični klub ali pa kakšno revijo ki obdeluje turizem. Ker Vjesnik piše da se je treba za nemškega turista potruditi za vsako kuno ki jo pusti pri njih, pa bodo mogoče malo spremenili turistično ponudbo. Še enkrat jaz ne bi delal problema, saj oni niso dolžni da nas sprejmejo, nisem bil niti jezen zaradi Hvara ki ga niso hoteli prodati Čatežu, saj vendar ni bil zastonj- pa potem gredo turisti drugam. Recimo madžarski gredo največ v tiste hotele ki so lastniki Madžari itd. do Nemcav v Turčiji……..Zatorej naj gredo tisti ki imajo majhne otroke, hišne ljubljenčke, vikende, časa tri ali štiri dni. Ostali pa pojdimo v Grčijo in Italijo jadrat, na Kubo Turčijo Tunizijo na AI. Ker ko bo Castro umrl ne bo več tako pocen ampak bodo ameriške firme dvignile cene tako kot….Glede srbohrvaščine ki je bila omenjena na forumu govoriš slovensko če te ne šljivijo greš drugam sicer pa veš za drugo leto. Pa da tudi v Poreču ki so ekonomijo študirali v Ljubljani ne morejo imeti prospekte in obvestila v slovenščini. Zatorej čimprej izkoristite poceni države pa se vrnite čez sedem let na HRV. ko se bodo malo zreslni pa tud hotele bodo prodali, s tem da bodo bolj srečni če bo zaslužil kot posrednik tajkun namesto država, pa še ponosni so na to(ampak če je njihovo imajo pravico), da ne govorim da je bilo prejšnji teden pet mrtvih ko so se streljali zaradi gostilniškega deleža. Direktor Čateža je pa kar na prvo žogo povedal da se bo čist drugač delalo če bo kupu hotele, se bo že nauču kako je treba z bivšimi brati. Naši hoteli pa naj kar govorijo po hrvaško saj za nas je vsak tolar dragocen.
cao
Dogodek izpred nekaj let: dopustovali smo v majhnem obmorskem mestecu. V sosednji apartma je prišla skupina mladih . Potem se je začelo: ponoči poskusi švercanja “dodatnih” gostov, metanje pivskih zamaškov skozi okna, glasno nabijanje glasbe, rogoviljenje. Naj povem, da je to bilo sredi mesta in ne kje v divjini. Lastnica apartmaja, ki ima hudo invalidno hčerko in skrome dohodke, jih je morala odposlati, čeprav bi ji bil kakšen dodaten zaslužek zelo dobrodošel(poznam pa jo zato, ker smo kar nekaj let hodili tja in je prijetna oseba).Mene pa je bilo sram, da sem tudi jaz iz Slovenije. Samo toliko. Ni vse belo in ne vse črno.
LP!
Joj spet smo podlo nizko padli. Pa saj je jasno da ni treba metati vse v isti kos. Tako jasno ne ocenjujemo hrvate po njihovih navijacih ( smucarskih, nogometnih, vaterpolisticnih itd. ) ampak po povprecnemu hrvatu. In povprecni Slovenski gost na hrvaskem je prav prijeten ne motec in celo najvec od vseh ostalih gostov ( raznih nemcev, italijanov , da o cehih in madzarih niti ne govorim ) pusti v zepih lokalnih turisticnih in gostinjskih delavcev.
Ja sej jih lohk policija poiše pa gor pa dol. Mislim da smo mi kar se tiče tolerantnosti bolj strpni glede konkretnega primera pa nima veze s tem kar sm prej napisal. Glede stereotipa sm jaz dobil svojega ko so na fusbal tekmi v Zagrebu pretepli očeta pred dvema hčerkama da je padel v komo.(čeprav je treba priznati da so verjetno domačini poklicali rešilca) No tudi Vogrinec je takrat spremenil mnenje ko je šibal z razbito šipo čez rdečo, prej je pa govoril kako Hrvatje poživijo mrtvilo v navijanju. Ko so Ljubljančani gostili tekmo Dinama so oropali pekarno, pa sm si mislu kaj čš briga jih če grejo za tri dni v zapor, pa če so tepeni od polcije če jim je pa metek letu mimo glave ki je veliko bolj stresen. No mnenje sm dokoncno spremenu po fusbal tekmi kako brez veze sm si mislu ampak tako je, ker sm tudi 98 navijal za Hrvate zdej pa ne več sam oni iščejo sovražnike tako kot so jih Srbi sam da pozabjo na svoje probleme. No še enkrat naj gre kdor bo presodu da mu je optimalno, ne nazadnje tudi Dalmatinci niso tko grozni pa nenazadnje če znaš z njimi kot sm prej povedal da poznamo finte iz bivše Juge smo tud lohk prijatli samo treba je imeti v mislih da je potrebno držati rahlo distanco če se zgodi ne daj bože. Drugač bo pa čez leta bolje ko bomo vidl da nismo mi niti oni nujno potrebni eni drugim tako kot smo zdej s Srbi prijatli.
Forum je zaprt za komentiranje.