POTOVANJE PO AVSTRIJI
Ne vem sicer za koliko časa planirate izlet, ampak moj predloh je za približno en teden. Greste najprej do Graza pol naprej do Dunaja in od tam ob Donavi (Klosterneuburg – Krems – Duernstein – Melk – Mauthausen) do Linza. Od tuki proti JZ do Gmundna in Hallstattskega jezera. Fajn bi blo če bi v svojo turo vključili še izlet na Grossglockner (zlo lepa panoramska cesta, ogled ledenika), nato pa na drugi strani prelaza ob Dravi počasi proti domu.
Enkrat sredi julija (ugibam: vsako leto 3 sobota v juliju ali pa vsako leto 20.7.) je v Kremsu Dan marelic. Fešta po celem mestu, vse v znamenju marelic. Na isti dan je bil pa še v Linzu dan gledališča na prostem. Polhen Linz je bil raznih skupin (gledaliških, glasbenih, zabavljaških), delavnic…
Zadnja sprememba (10-06-04 22:03)
Se precej strinjam s Samotom, kar niti ni cudno, saj smo si dost stvari skupaj ogledal.
Res bi bilo dobro vedet za koliko casa greste. Glede na to, kaj ste si lansko leto pogledal predvidevam da za 2- 3 dni. V tem casu bi si lahko ogledal recimo Großglockner, Eisriesenwelt in Hallstatt.
Zelo lepo je tudi v Innsbrucku in okolici ali pa ob Donavi od Dunaja do Linza.
LP
Matic
Ob prebiranju te teme sem se spomnila da je moj enkrat se vračal iz nemčije domov z avtobusom in da je dejal da so tisti kraji v avstriji čudoviti( ne vem točno kje vendar je omenjal kraje bischofshofen ali nekaj podobnega,v glavnem preko nekih alp do karavanškega predora) in dali stze mi idejo da bi morda res za spremembo letos malce potovali po avstriji vendar bi želela nekako tako da nekje kampiramo se kopamo potem pa naredimo premik kam drugam,vse skupaj nekje 14 dni,kaj mi lahko predlagate,pa kakšne so cene kaj tam.
Ja, v Avstriji so ta manjša mesteca res luštna in lepo urejena. Pa tut narava je zlo lepa.
Mi smo na našem izletu spali samo po kampih. Cene se pa gibljejo (za 1 avto, 2 šotora in 5 oseb) od 6-10 evra na osebo. Hrana v trgovinah je dokaj poceni, tako, da predlagam da vzamete sabo gorilnik in si sami kuhate.
V kampih v katerih smo mi (pre)spali sicer ni bilo možnosti kopanja. Se pa ob večjih jezerih, rekah sigurno najde kakšen kjer se da tudi kopat. Sicer so bliži obale predvsem hoteli in vikendi.
Turo lahko naredite tako kot je že prej omenjena. Dodate pa recimo Rust (50km južno od Dunaja, ob Nežiderskem jezeru). Potem se gre še v Salzburg, pa proti jugu (mimo Bischofshofna: od drugih mest se razlikje predvsem po skakalnici). Lahko skočite še v Nemčji v Berchtesgaden (grad Kehlstein: darilo za Hitlerjev 50 roj. dan. , odličen razgled). Zraven je pa tut eno zlo lepo jezero.
Potem lahko greste še proti zahodu do Innsbrucka. Nekje v tej smeri so tudi najvišji slapovi v Evropi. Pa zdej nimam pojma točno kje.
Zlo velik možnosti za kampirat in kopat se je pa tudi n Koroškem.
LP, Samo
Forum je zaprt za komentiranje.