Celovec -Rim (z Ryanairom)
Sredi julija namervava s prijateljico v Rim, vracava se v zacetku avgusta.
Letiva z Ryanairom zato sem poskusala par kombinacij datumov za cim cenejsi karti.
Izkazalo se je, da je kar nekaj ceneje, ce ne vzameva povratne karte – ampak, da kupiva dve enosmerni. Prvi nakup za Celovec – Rim in potem locen nakup za Rim – Celovec.
Ker z Ryanairom nimam nikakrsnih izkusenj vas sprasujem, ali mi raje priporocate, da placam malo vec in imam urejeno povratno karto – ali to sploh ni pomembno?
Kaksne so vase izkusnje s tem?
Hvala za odgovor!
Tijana
Pri Ryanairu je pogosto tako, da povratno karto zaračunajo bistveno dražje kot dve ločeni karti za vsako smer posebej in to za natanko iste polete. Meni so predlanskim za Trst – London zaračunali enosmerno 29.000 lir, povratna bi bila pa 129.000 lir v vsako smer.
V tem primeru ni nobene dileme – kupi dve ločeni karti. Saj boš tudi tako imela urejeno povratno karto, samo ločena bo od vozovnice za tja. Vezane vozovnice so pri Ryanairu nesmiselne, ker tako ne garantirajo prestopov v primeru zamud. Edino, kar bi lahko prihranila, je strošek plačila s kreditno kartico (mislim, da je okrog 4 GBP), ki ni vezan na posamezen odsek, ampak na plačilo v celoti. Ta prihranek pa najbrž ne dosega razlike v ceni med dvema enosmernima in povratno vozovnico.
Se kar strinjams tem, kar je napisal Vito.
Pri Ryanairu se splača poiskat tudi “nestandardne” termine – če potuješ recimo sredi tedna je ceneje kot med vikendi ipd. Midva sva bila točno na tej relaciji v marcu. Vračala sva se v torek namesto (kot po prvotnem planu) v ponedeljek, saj je bila v ponedeljek karta 39 EUR, v torek pa 1 EUR.
Forum je zaprt za komentiranje.