Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice plačevanje s kreditnimi karticami

plačevanje s kreditnimi karticami

Živjo
kakšne izkušnje maste s plačevanjem preko neta?
Konkretno me zanima rezervacija hostlov v Ameriki?A rabiš kakšno posebno kartico ali kako kodo?
kaj pa varnost?

JaKa

Mene tud zanima.

že nekajkrat sem plačal v tujino z plačilno kartico in ni bilo nobenih problemov. Imeti moraš samo katero od plačilnih kartic kot so VISA, DINERS, EUROCARD itd

To vem ja,sam zanima me,kako je,če plačuješ preko interneta?
kaj rabiš kakšno posebno kodo?
Katere podatke vse vpišeš,ko plačuješ preko neta?

lp
jani

Pozdavljen Jani!
Vedno, ko kupiš ali rezerviraš kaj prek interneta s kreditno kartico, moraš vpisati naslednje podatke:

1) ime in priimek lastnika kreditne kartice
2) številko kreditne kartice
3) datum veljavnosti kreditne kartice

Načeloma problemov ni, vendar pazi, da bo povezava varna (secure connection). Če uporabljaš Internet explorer se ob varni povezavi spodaj desno pojavi majhna ključavnica, ki ponazarja, da bodo podatki ob izmenjavi zaklenjeni.

Tudi sam sem vedno rezerviral hostle po ZDA s kreditno kartico. Samo jaz sem to opravil kar po telefonu (prvi hostel iz Slovenije, ostale pa na poti, nekaj dni vnaprej). Po telefonu je postopek isti, tudi v tem primeru zahtevajo podatke o kreditni kartici, samo da na telefonski liniji (ponavadi) ni hackerjev. Na srečo do sedaj še nikoli nisem imel problemov. Ampak danes tako ali tako nič več ni 100% varno.

Lep pozdrav!

Jaz sem ze veckrat rezerviral hostle preko interneta in sicer vsi so bili od IYHF in nisem imel se nobenih problemov … drugace dobis vse info tukaj : http://www.iyhf.org

Pepson,kaj mi lahko mal poveš kako je z rezervacijo hostlov v ZDA?
Kakšne so kaj cene,in kateri hostli so najcenejši?
Kaj je fajn,da maš tudi hostel kartico?

lp
jani

Tisti link ki sem ga prej poslal ocitno sedaj ne deluje drugace imas vse tukaj :

http://www.hostelbooking.com/ibnpub/english/static/country.asp?country=USA

Ce imas kartico od IYHF imas se dolocen popust, drugace pa mores kupiti welcome stamps-e.
Kar se tice rezervacije vse rezerviraj preko interneta je varno in sigurno ti pravim da sem jaz to
pocel ze veckrat … ko rezerviras dobis vaucher ki si ga sprintas in je, ceprav me se nikoli
potem ko sem prispel na lokacijo niso vprasali nic drugega razen kartice od IYHF. Kartico si
lahko naredis tudi v LJ.

Kot ti je že Refošk napisal, potrebuješ kartico združenja HOSTELING INTERNATIONAL. Združenje so iz IYHF (International Youth Hosteling Federation) preimenovali v HI (Hosteling International).

http://www.hihostels.com

Ampak popust s to kartico velja le za hostle, ki sodijo v to zduženje. Pri hostlih, ki niso člani HI (mimogrede, teh je veliko več) pa za popust potrebuješ ISIC (International Student Identity Card) ali IYTC kartico (International Youth Travel Card). Obe lahko dobiš npr. pri STA v Ljubljani. S kartico boš večinoma imel 1 ali 2 USD, včasih pa celo 3 USD popusta. Jaz se ne bi fiksiral na HI hostle, ker nimaš tako velike izbire. Sam sem izredno redko spal v kakšnem HI hostlu, ker je vedno bil kak drug hostel na boljši lokaciji in velikokrat tudi cenejši.

Odloči se sam, lahko že vse vnaprej rezerviraš preko interneta, ampak prihranil kaj dosti ne boš. Jaz bi ti priporočal, da poskrbiš le za prvi hostel, potem pa sproti za nadaljne. Tako si tudi bolj fleksibilen. Jaz velikokrat sploh nisem imel rezervacije pa tudi ni bilo problema. Kako izbirati hostle? Pomagaj si s kakšnim popotniškim vodnikom (npr. LonelyPlanet), kjer so navedeni vsi hostli v določenem mestu in ne le hostli združenja HI. Drugače pa v vseh hostlih najdeš nešteto letakov z reklamami za hostle v drugih mestih.

S cenami pa je tako: postelje v hostlih (v sobah z večimi ležišči) stanejo od 12 USD naprej. Neka povprečna cena je med 15 in 18 USD. Na boljših lokacijah boš včasih moral odšteti tudi 20 USD ali več.

Upam, da ti je sedaj stvar malenkost bolj jasna.
Lep pozdrav,
Pepson

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close