Gajevac na Pagu – kako tja?
Pozdrvaljena Lena!
Najprej te popravljam (da ne bo zmede): pristanišče je Prizna in kraj na Pagu, po katerem sprašuješ, se imenuje Gajac.
Res je, po kilometrih gledano, krajša pot preko Prizne in potem s trajektom v Žigljen, od tam si pa v 10 minutah v Gajcu. Ampak zdaj, ko je avtocesta, ne boste nič več časa porabili, če boste šli čez most. Verjetno boste celo prej na cilju, ker na trajekt je treba čakat in včasih je kolona zeloooo dolga. Pa še denar za trajekt prihranite in ga lahko raje namenite za nekaj vrčkov piva na Zrčih. Je pa seveda vse odvisno od tega, kje v Sloveniji živiš. Za nas Štajerce je vsekakor najbolj ugodna pot po avtocesti preko Zagreba.
Drugače pa je bilo na to temo že veliko napisanega na tem forumu. Tukaj boš našla vse odgovore:
http://travel.over.net/forum/read.php?f=3&i=15654&t=15654
http://travel.over.net/forum/read.php?f=3&i=15050&t=15050
Aja, morje bo sigurno imelo že spodobno temperaturo, mi se vedno kopamo že konec maja, tako da v tem ne vidim problema.
Lep pozdrav
Pepson
Prizne ne moreš zgrešit, če greš po magistrali, ker te tabla pravočasno opozori in samo zaviješ z glavne ceste in si tam. Kar se tiče gužve, mislim, da je zdaj še ne bo, tako da ni panike s čakanjem. Kolikor jaz vem avtocesta še ni do Zadra, ali pač??? Sploh pa če si iz Ljubljane oz. iz bolj zahodnega ali centralnega dela Slovenije se ti ne splača po poti, ki jo je omenil Pepson.
Hej,
če še ni prepozno in še niste šli: smo šli pred 1 mesecem čez Pag v Zadar, da smo se izognili Jadranki. Pripeljali, se takoj vkrcali in odpluli. Medtem je drug trajekt že čakal v Prizni, tretji pa je ravno zapiščal Pag. Predvidevam, da gneče v tem času tako ali tako še ne bo, pa tudi trajekti so zares pogosti.
AC pa kolikor vem od ZG do Zadra še ni povsem končana, po zadnjih info lokalcev bo baje odprta konec junija ali julija.
Želim vam lepo pot, uživajte na Pagu, LP, Pupa
tudi jaz bi svetovela, da greš na zagreb- karlovac- plitvice-gospič-prizma in končno gajac. lahko greš okoli na most, samo pot se podaljša za kakšnih dvesto kilometrov, trajekt je pa lani stal okoli sto kun ( pa preračunaj ). mi smo bili pred leti julija na pagu pa je full pihalo, tk da kakšna jopica in dolge hlače ne bodo odveč. temperature morja so okol 20 stopinj, če gre verjeti hrvaškemu teletekstu.
Forum je zaprt za komentiranje.