Potapljanje na Tajskem
Lp …
Ima kdo izkušnje s potapljanjem v Aziji? Čez slab mesec namreč odrinem na Tajsko, natančneje na Koh Tao, kjer bom opravila Padi potapljaški tečaj. Če ima kdo kakšno bližnjo tovrstno izkušnjo naj jo razkrije. Zanima me če se je prej bookiral preko neta? In kakšno je pravzaprav povpraševanje za tovrstno storitev?
Sicer pa so Tajski otoki baje izredni? Upam samo da ne preveč polni turistov ….
Caw by Glorija
Pozdravljena,
jaz sem bil decembra lani na otočkih Similan. Pravi raj! To je po mnenju mnogih najboljši kraj za potapljanje na Tajskem. Otočki ležijo severno od Phuketa v Andamanskem morju. Najbolje so dostopni iz plaže Khao Lak, ki se sicer vedno bolj razvija, a je še vedno zelo mirna in neobljudena. Tam imaš veliko agencij (večinoma v lasti Nemcev in Skandinavcev), ki ponujajo PADI tečaje in potapljaške ekskurzije na otočke Similan. Khao Lak je med drugim tudi čudovit nacionalni park.
Več o tem si lahko prebereš tukaj:
http://www.siamdivers.com/sites/similan.htm
Je pa res, da boš imela julija lepše vreme na otoku Ko Tao, ki nikakor ni slaba izbira!
Glede rezervacije si ne delaj skrbi – nič ne rabiš rezervirati vnaprej, vse urediš na kraju samem. Sicer na otoku Ko Tao še nisem bil, ampak sem prepričan, da tudi tam ni nič drugače.
Uživaj!!!
Lep pozdrav
Pepson
Zelo vspodbudne besede, ki moram priznati da so me razveselile. Ja glede skrbi lahko povem da sem si jih ocitno res prevec delala. Similan so bili v moji zbirki otokov ampak kot si sam ugotovil mi bo to onemogocil monsun. Pa nic zato, ker se bo moja pot nadaljevala preko cele Malezije do Singapurja, kjer pa je ozracje veliko bolj nedezevno …:)
Tnx in pozdravcek.
Glorija
Koh TAo je super destinacija; lani sva bila s fantom v enem luštnem resortu na JV otoka (žal se ne spomnim imena, vem le to, da je tam zaliv s Shark islandom, kamor vozijo vse potapljače iz drugih resortov), ker sva hotela svoj mir in ne preveč turistov; je tudi cenovno ugodno in zelo “basic”, kar pomeni tudi, da ponoči ni elektrike in ventilatorji ne delajo, tako da če ti je udobje pomembno, ne hodi tja, sicer pa zelo priporočam (kakšnih 10 buglavov v privatni lasti ene familije, lahko komb. z zajtrkom), totalen odklop. Do centra žurov na drugem koncu otoka najbolje skuter ali peš (okoli pol ure), đipi neradi vozijo tja dol.
Uživaj, kjerkoli že boš! Nena
Koh Tao je čudovit otok in pravi raj za potapljanje. Po otoku so večinoma samo potapljaške agencije, turistov je zelo malo, narav fascinantna. Sosednji majhni otočki so čudoviti. Jaz sem bila letos marca na obeh straneh tajske obale: vzhodni in zahodni. Meni osebno je bil najlepši otok Koh Phangan (južno od Koh Tao) – sever otoka, medtem ko mi zahodna obala ni bila tako všeč. O tem se že pisala…
Tako da po mojem mnenju je Koh tao super odločitev za potapljanje…
Uživaj!
Forum je zaprt za komentiranje.