ANEK LINES – na Krf
Po mnogih solo obiskih Grčije sva se z možem odločila, da bova letos tja dol popeljala celo družino, ker je finančno z letalom malce prehudo, smo se odločili za Anek lines iz Trsta na Krf. Ladja je rezervirana, karte skoraj plačane, apartma rezerviran (upam da ni kak internetni nateg, ker tolk dobr zgleda za čisto nehrvaško ceno). Mene pa mal skrbi tole deck passangerstvo. Prosim potnike, ki so to izkušnjo že dali skozi za kakšno info iz prve roke. Kje se je dobro usidrat, ali je za spanje na palubi (konec junija) premraz ali prevetrovno. Ali se da spati v salonu ali kaki restavraciji (ali dovolijo). S seboj bomo vzeli spalke in armiče, pa hladilno torbo, kaj več bo pa težko vleči v rokah, saj moraš avto baje pustiti v trajektnem delu in ti do konca vožnje ni dostopen. Kakšni so WCji, kakšne so cene hrane. Vem da malce kompliciram, ampak eno naše dete je še relativno majhno (5 let), pa ne vem kako se bo kaj znašla.
Za informacije se zahvaljujem
lp tinca
Z moje strani čisto na kratko.
Na trajektih aneka lahko spiš tudi notri, ni ti treba direkt na palubi. Je pa res, da te zjutraj zbajkajo ponavadi že pred osmo uro.
Notri lahko spis, kjerkoli hoces (pa da ti klima ne piha direkt v glavo). Njaboljse je, da se eden ze kar ob vkrcanju (ko se ostali se razgledujejo in obcudujejo, kako gre ladja iz pristanisca) hitro zagrebe za kak simpaticen koticek, potem pa se taam usidrate za celo pot.
Hrana na ladjah…ponavadi je pac na nivoju samopostreznih restavracij, cene pa so še kar sprejemljive (vzemite si kako flašo pijače, ker pijače navadno ne prodajajo v ladijskih trgovinah).
WC-ji so po vsej ladji, tak da to naj ne bi bil problem.
Sam vedno potujem kot palubni potnik in mi je čisto vredu. PRazaprav še boljše, kot na avio sedežih.
LP, Matjaz
PS. Vse pa naj poteka po principu, da se ne sekiras, kako izgleda, če ješ na klopi in ležiš na tleh, pa bo pot hitro minila.
Glede na tole:
http://travel.over.net/forum/read.php?f=3&i=14030&t=14030
očitno ni večjih problemov. Za vas pa sploh ne, ker ste res že veliki.
Mi se odpravljamo konec avgusta, pa bo starejši star 4,5, mlajši bo pa dobre tri. Kolikor z možem te ladje poznava, sploh ni frke.
Kako pa je z ladjami naprej v Egejskem morju, ali je povratna bistveno dražje kot enosmerna, a se da iz enega otoka na drugi, ter z Aten na en otok in z drugega nazaj. Kakšna je približno cena ker sem nekje prebral da je subvencionirana zaradi nerazvitosti otokov. Pa še to a je kaj cenej da vzameš skupno iz Trsta do Rodosa ali komot lohk plačaš za naprej v Atenah.
hvala
sm vidu da je ta tema bolj fokusirana kot prejšnja
Na notranjih linijah imaš popust še dodatnih 20% anek line, če pokažeš še karto iz Trsta, vendar vozijo samo na Kreto.Ostali prevozi niso toliko dragi, če si brez avtomobila, je pa treba v Pireju malo pogledati in vprašati pri različnih prevoznikih. Hitrejša kot je ladja dražje je.Najdražji so katamarani Blue Dolphin, so pa seveda najhitrejši.Se pa splača izkoristiti nočne vožnje med otoki, ker potem nimaš stroškov za prenočevanje. Pohajkovanje med otoki je kar zanimivo in prijetno, razen ob njihovih nacionalnih praznikih, ker je takrat obupna gužva. Takrat se namreč pol Aten odpravi domov na otoke,in ob koncu praznikov nazaj. Splača se malo sprehoditi po pristanišču in poprašati, ker lahko več trajektov pelje mimo istega otoka. Srečno
lp
dani
Zelo lepa hvala, če pa kdo ve še kakšne konkretne podatke bi se priporočal. Npr. če je povratna karta tudi 30% procentov cenejša kot na Aneku ali lahko porabiš eno povratno za nazaj z drugega otoka ali tako kot za metro lahko vzameš tedensko karto pa se potem fijakš med otoki. Pa še koliko je red velikosti cena cenejših prevoznikov.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.