Najdi forum

Grčija?

Z družino odhajamo prvič v Grčijo to poletje nekje na začetku naslednjega meseca. Zanima me kakšne so kaj vaše izkušnje glede njihovih cen hrane, pijače in ostalega? Kje so kaj najbolj primerne plaže za 2 letnega otroka? Ali lahko potujemo tja z osebno izkaznico? Skratka vsaka izkušnja in informacija nam bo dobrodošla.

Hvala

cene so zelo podobne našimi. od 1.5.04 lahko potuješ tudi v grčijo z osebno izkaznico. mislim, da je najbolj primerna plaža na zakintosu v mestu laganas, ki se počasi spušča v globino, tako da če hočeš plavati moraš kar daleč v morje, na kefaloniji je tudi podobno.

Mi smo bili na Karpatosu ,ko je imela HČI 2.5 leti in to v zalivu Amopi bay.Tam je za otroke raj,ker so dve peščeni plaži in nizka voda ,zelo lepo za čofotanje.Zvečer pa greš v 7 km odaljeno mesto z rent a car-jem ali taxi cca 1000 sit v eno smer je bilo pred par leti.Poglej katalog od Intelekte.
ciao in lepo se imej.

Odgovoril bom glede cen.Lani sem bil v Grčiji (Krf) in se mi zdi , da je v povprečju vse 1x dražje kot pri nas.V spominu mi je ostalo nekaj cen : kava 2eur, kapučino 2.5eur, toast 3.5 eur, suvlaki 12eur. Številke so zelo nizke in marsikoga zavedejo, pomnožiti je treba z 240 in potem ni več tako poceni.Kava je zanič , hrana pa odlična. V Grčiji je edino najem avtomobilov in skuterjev poceni. Ni vse v denarju,uživajte na počitnicah. lp

Za tako majhne otroke bo Zakyntos najbrž kar pravi naslov. V Laganasu je 6 km dolga mivknata plaža, voda je nizka in topla. Kar se ostale ponudbe tiče je pa tako – kolikor jaz poznam situacijo, je zelo odvisno na kateri otok greš. Med najdražjimi je po izkušnjah Santorini pa tudi Rodos je tam nekje. Zakintos je nekaj srednjega, lani pa smo letovali na Karpatosu, ki se mi ni zdel drag. No nekaj je res – kava je čisto povsod draga ko …., če jo primerjaš z našimi cenami. Celo dražja od 0,6 l Heinekena. Tako smo pač en teden pili kavo samo zjutraj pri zajtrku. Zelo dobro imajo njihovo t.i. Ice coffe, ki je v bistvu Nescafee ki ga sšejkajo z ledom in ledenim mlekom in pride ful dobro cca 2,5 dcl, zelo osvežilno, za ceno enega piva.
Jesti se da tudi ceneje, lani je bila na Karpatosu Gyros pita 1,8E, če poješ recimo dve (običajno jih ženske ne zmorejo) si sit za kosilo. Tudi sicer so bile glavne jedi med 5 in 7 E – meni se je zdela recimo hecna jed “Chicken parmesan”, ki je v bistvu pohan piščančji file na kupčku špagetov z zelenjavno omakco. V tem rangu so tudi razne musake, kalamari…Tako da se da tudi poceni jesti. Imajo pa po navadi vse zunaj pred restavracijami pofotkano in cene napisane, tako da ni problema za izbiro. Z Grki samo ne smeš o politiki, ne smeš piti koktajlov v fancy kafičih (baje mešajo not metanol, da si hitreje zadet, testirali nismo), pijte ustekleničeno vodo, po slabi izkušnji na Kreti, pa mi pijemo tudi pivo samo iz steklenic (svinjska zastrupitev z odprtim pivom). Sicer so ljudje prijazni, zelo hitro navežeš stike, in z malo prijaznosti hitro dobiš kakšen drink on the house. Do sedaj smo bili vedno konec junija, tako da ne vem kako je v hudi sezoni, ampak po moje ne dosti drugače.
Grčija se nam je tako priljubila, da letos odhajamo tja družinsko na glavni dopust. Upam da bo pozitivna izkušnja ostala. Tudi vam želim lep dopust.
LP Tinca

na zakintosu sem bil konec avgusta in je bila gužva. na plaži je mrgolelo ljudi. večinoma so ležali pred hoteli, tako da si če si hotel biti bolj na samem (manj ljudi okoli tebe) si moral malo vzeti pot pod noge. spet je odvisno na katerem koncu mesta “stanuješ”. jaz sem bil v apartmajih venus, ki so bolj na robu laganasa, tako da sem se sprehodil do dela plaže, ki je bila manj obiskana nekaj 100 metrov.
na tej plaži je tudi veliko gnezd, ki ga naredijo želve, tako da je polno napisov in nekakšnih ograj okoli teh gnezd. na samotnem delu plaže jih je seveda več.
tudi na karpatosu je lepa plaža v amopiju, kot je že negdo prej omenjal, ki se počasi spušča v morje. pa tudi veliko manj turistov je tam.

Kako pa je z ladjami naprej v Egejskem morju, ali je povratna bistveno dražje kot enosmerna, a se da iz enega otoka na drugi, ter z Aten na en otok in z drugega nazaj. Kakšna je približno cena ker sem nekje prebral da je subvencionirana zaradi nerazvitosti otokov. Pa še to a je kaj cenej da vzameš skupno iz Trsta do Rodosa ali komot lohk plačaš za naprej v Atenah.
hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close